自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我住套房 之前隔離住一對小情侶 另一邊住個吖叔 風平浪靜 但自從小情侶過年既時侯搬走 我既惡夢就開始啦 因為搬左對奇怪人入黎

有一晚 我訓訓下醒左 聽到走廊 (我地條走廊幾個磚仔咁大㗎咋) 有人係到打電話 開免提博哂老命打 但又冇人聽距電話 永遠響到咁上下就聽到有個人用普通話講 你所撥打既電話未接通 … 打左半個鐘 點解要係我門口打電話 仲要開免提 仲要夜媽媽 …

之後 距地好like打開距地房門係到用距地既鄉下話傾計 但我冇得投訴 因為係日頭 我又唔係住幾千萬既樓 窮就要忍㗎啦 但我真係覺得好奇怪囉 點解一定要打開門傾計嘈住隔離姐 其實係關門 少好多聲囉

之後 經常大力關出面鐵門 有時想訓個晏教 都比距嚇一嚇 … 之前隔離嗰兩個好好㗎 知我大肚都細細力唔阻我休息 仲會打招呼

但我今日真係忍冇可忍 當我下就5點幾訓醒 聽到門口有幾個女人係到傾計 隔離又打開門 又出出入入 企左係我門口半個鐘 傾個好歡樂 … 嗰半個鐘 我真係想衝出去鬧人 想攞把刀出去講數tim ar … 不過想姐 最後我一句聲都冇出過 …你地又唔係冇屋企 有咩聚會唔可以返你地自己屋企進行咩 有聲都好 有對門擋一擋好好多啦 點解咁自私姐

我無資格鬧人 因為我再靜 做得再好 個女過兩個月出世 一定嘈住人休息 帶住個bb日喊夜喊既 唔比人趕走已經好好 我只有無奈 唯有上黎呻下 鬼叫我窮吖頂硬上

Ps 如果個女出世 距地關鐵門又係咁大聲 我應唔應該出聲好 …你地知啦 bb好難氹訓教㗎嘛 難得訓左可以洗下奶樽 又比距地整醒的話我真係唔知點算 但我自己個b都日嘈夜嘈 話人地又好似好理虧 諗起都想喊 我就黎有產前抑鬱㗎啦

瑪瑙宮

大廚勳章

回覆:jolin1112 的帖子

又無辦法wor, 佢地打開門,通風d, 住套房好焗束,他們不會覺得咁樣嘈住你。

喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

大宅

虎到金來勳章 DHA勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:隔離屋 你咁樣我真係好炆

樓主會否考慮租其他地方或同業主商量下換個房。

男爵府

引用:樓主會否考慮租其他地方或同業主商量下換個

原帖由 Channip 於 14-03-20 發表
樓主會否考慮租其他地方或同業主商量下換個房。
要等完約先 我地得三間房 其實點轉都會嘈 隔離吖叔關門都好比力 但一日一兩下 我又冇怨言 而且最近開始見肚 距都細聲左好多 …好感激距

男爵府

引用:又無辦法wor,+佢地打開門,通風d,+住套房好

原帖由 seaheart88 於 14-03-20 發表
又無辦法wor, 佢地打開門,通風d, 住套房好焗束,他們不會覺得咁樣嘈住你。

...
我明 但我真係唔明 點解企正係人地屋企門口傾計 咁你入屋傾都冇咁嬲吖

公爵府

當佢哋講話太大聲時候,你可以客氣d同佢哋講,請將音量收細,如果佢哋唔睬你,或者向業主講轉房,看看是否可行吧!

珍珠宮

bb喊係控制唔到架喎,佢地果d噪音係可以避免,邊有得咁比較架,我忍唔住我會開聲話佢地(當然要好聲好氣),有d人係唔會考慮到自己既行為會影響到人,你要提下佢。

這樣初階的髮飾「你」也看在眼內?! 其實世界很大,出去看看開闊自己的眼界吧!   歡迎「你」對  號  入  座。       

公爵府

big 6 好鐘意由朝到晚打開門同鍾意企係人地門囗吹水呀!我呢到(公屋)就係有呢d人

珊瑚宮

叫業主講下

珍珠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章

SORRY 9唔搭8左小小..

但係樓主, 我叫JOLIN呀
我慶幸我是水瓶星座.
爸爸是我心中的大樹.
媽媽是我一生的偶像.
姐姐是我一世的知己.
弟弟是我生活的依賴.
多多是我平常的歡樂.
一家人嘛!

珍珠宮

好小撞到同名人, HELLO, 打個招呼
我慶幸我是水瓶星座.
爸爸是我心中的大樹.
媽媽是我一生的偶像.
姐姐是我一世的知己.
弟弟是我生活的依賴.
多多是我平常的歡樂.
一家人嘛!

男爵府

引用:好小撞到同名人,+HELLO,+打個招呼++

原帖由 Jolin_Yuen 於 14-03-20 發表
好小撞到同名人, HELLO, 打個招呼
係啵 好少人叫jolin

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

到時你B喊仲煩啦到時你乜仇都報曬

---生命無價,請支持領養---

珍珠宮

回覆 jolin1112 的帖子

JOLIN! JOLIN而家叫JOLIN唔好咁炆,JOLIN錫番JOLIN
我慶幸我是水瓶星座.
爸爸是我心中的大樹.
媽媽是我一生的偶像.
姐姐是我一世的知己.
弟弟是我生活的依賴.
多多是我平常的歡樂.
一家人嘛!

伯爵府

jolin1112 發表於 14-3-20 19:43
我住套房 之前隔離住一對小情侶 另一邊住個吖叔 風平浪靜 但自從小情侶過年既時侯搬走 我既惡夢就開始啦 因 ...
仔仔出世頭半個月, 我日夜都開住電視新聞台, 做背境聲音.

到而家佢都就十歲喇, 一般聲音都嘈佢唔醒.

希望你可以試下, 睇吓有冇幫助啦.
緊急求助熱線 / 中西醫藥網址 / 單親或情緒支援網址 請按我的頭像進入!
老朽若偶有行善, 只為受人恩惠太多, 嘻嘻 !

恕本人設定為不接受任何PM

侯爵府

其實bb由細到大都有呢d嘈雜聲或響聲係吾會甘易醒,出到街仲可以點都訓到添丫!你少擔心!我二個b由出世起,有突然狗吠,裝修,大聲說話,一般都照訓。反而你陀住b如果吾放鬆心情,個b出來更加難湊!

伯爵府

回覆 wingcheng1128 的帖子

樓主,我之前住元朗啲平房,隔離屋換左三次,第,一次果個香港人鄰居係最好,
之後果家都係香港人,不過有個6歲小朋友,成日鬧仔,嘈到拆天
最後果家搬黎係b6,都係成日打開門傾偈,仲要超大聲,又成日晚上10:00-11:00
搬哂廚房啲煲嚮門外炒餸,啲炒餸聲,又係好擾人,
試過一 晚,11:00-12:00,我聽到隔離好嘈,原來兩公婆鬧交,之後佢地仲報警,
大陸婆話大陸佬打佢,我果晚成晚冇得瞓,因為好多差佬嚮隔離落口供,
又係嚮門外,(我都有個女,讀幼稚園,晚晚9:00要上床瞓覺),果時隔離屋一大聲嘈
我就用棉花塞住阿女對耳朵....
最後我租約期滿,自己搵屋搬啦...

所以我好明您苦況,但如果您同啲大陸人理論,佢地唔會理,
小心分分鐘比人整蠱...(唔知樓主屋企仲有咩人,如果得樓主
同bb,我勸您,多一事不如少一 事,約滿即刻搵屋搬啦..

大宅

回覆:jolin1112 的帖子

禁止訪問

引用:我住套房+之前隔離住一對小情侶+另一邊住個

首頁

尾頁

跳至