跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

大宅

畀面勳章

回覆:哪間游泳學校好?

我都想知,三歲學

洋房

小海豚
海藝體育會 www.hnsa.org.hk
強生泳會www.keungsungswimmingclub.com

大宅

海藝, 但而家城門谷維修, 要去荔枝角上堂

大宅

BK Milk勳章

海藝, 我囝上年暑假開始學, 佢果時都未夠3歲, 旦教練都好有心機教佢~ 由初初喊到死, 做樹熊攬實教練唔肯放, 到以家已可自己游幾步

男爵府

BK Milk勳章

葵盛YMCA有良好的升班制度和證書, 搭98小巴便到好方便。

dmpsuen  Yes 我仔不知幾enjoy. 入左泳隊玩比賽  發表於 14-6-28 12:31

珍珠宮

畀面勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章

我都唸緊幫阿仔6月報海藝呀,去青衣池游~

版主

減齡達人勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

海藝啲教練好細心,我仔以前超怕水,係另一間學咗一個暑假,啲頭髮都冇濕,後來轉去海藝,個女miss好有耐性,幾堂就夠胆跟人游,當然要用浮板。

珍珠宮

Lovely媽咪 發表於 14-4-2 20:10
海藝啲教練好細心,我仔以前超怕水,係另一間學咗一個暑假,啲頭髮都冇濕,後來轉去海藝,個女miss好有耐性,幾堂 ...
浮板果d 係咪要自己買ga??

版主

減齡達人勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

引用:Quote:Lovely媽咪 發表於 14-4-2 20:10 海

原帖由 幸福謝師奶 於 14-04-08 發表
浮板果d 係咪要自己買ga??
佢地有提供

珍珠宮

Lovely媽咪 發表於 14-4-8 15:26
佢地有提供
咁即係我自己買泳鏡就得??

不過我見佢幼兒班有2隻, 1:2 or 1:4, 知唔知有咩分別呀?? 我仔4yrs jer...係咪1:2 好d?

版主

幸福謝師奶 發表於 14-4-8 15:34
咁即係我自己買泳鏡就得??

不過我見佢幼兒班有2隻, 1:2 or 1:4, 知唔知有咩分別呀?? 我仔4yrs jer...係咪1 ...

1:2應該貴啲,其實如果你小朋友唔太怕醜就1:4好啲,因有其他小朋友一齊其實會學得快啲.

珍珠宮

Lovely媽咪 發表於 14-4-8 16:43
1:2應該貴啲,其實如果你小朋友唔太怕醜就1:4好啲,因有其他小朋友一齊其實會學得快啲.

...
係咩...不過我怕1:4太多人會危險呀.....教練睇唔到咁多個~~

係呢...比唔比大人入去睇ga??

版主

幸福謝師奶 發表於 14-4-8 16:52
係咩...不過我怕1:4太多人會危險呀.....教練睇唔到咁多個~~

係呢...比唔比大人入去睇ga??

都唔會,佢地1對8都睇到,如果真係驚你選佢地有專線既時間,咁就唔怕多人...
大人可以自己比錢入場,我仔個陣我就冇入,剩係係看台睇, 我見好多家長跟埋入去.

大宅

引用:Quote:幸福謝師奶 發表於 14-4-8 16:52 係

原帖由 Lovely媽咪 於 14-04-08 發表
都唔會,佢地1對8都睇到,如果真係驚你選佢地有專線既時間,咁就唔怕多人...
大人可以自己比錢入場,我仔個陣 ...
大人唔入場點同小朋友沖身換衫?其實可選專用泳線嘅班別,貴少少但包大人小朋友各一入場。

版主

我仔好似6歲左右開始學,開頭佢就剩係換衫冇沖涼,即刻同佢返屋企沖,但第一間跟既唔惦,停咗一年,到8歲就跟海藝,個陣佢已識自己沖,所以我冇跟過入去

複式洋房

我仔上年學奪標,我仔之前在青衣學,海藝同小海豚d教游水好惡,喊到死都仲鬧,仲拉個小朋友出水中,我見到真係好想話鬼個教練囉,因為時時有d父母要迫小朋友去學,但又冇理到小朋友真係驚,其實真係冇得迫架

禁止訪問

珍珠宮

Lovely媽咪 發表於 14-4-8 17:46
大人可以自己比錢入場,我仔個陣 ...
自己入埋場,咁要換泳衣GA?
因為我仔得4YRS, 換衫果D 都唔太OK .....

珍珠宮

manki405 發表於 14-4-8 19:45
我仔上年學奪標,我仔之前在青衣學,海藝同小海豚d教游水好惡,喊到死都仲鬧,仲拉個小朋友出水中,我見到 ...
下...係咩? 好惡GA??
我都係唸緊哩2間呀....

首頁

尾頁

跳至