跳至

首頁

尾頁

大宅

各位媽媽你地生完有無脫髮問題呀...我好勁呀脫髮....唔知點好呀...好似有病...脫到好得人驚呀:-(

男爵府

係咁+喎,我生兩個都係咁,c6重成日講話...........嘩,你甩出嚟d頭髮可以砌成個人出嚟....:tongue:
原文章由 pinkyman 於 07-8-16 18:48 發表
各位媽媽你地生完有無脫髮問題呀...我好勁呀脫髮....唔知點好呀...好似有病...脫到好得人驚呀:-(

大宅

原文章由 pinkyman 於 07-8-16 18:48 發表

I had this problem before now is better.
I went to see chinese doctor and get some chinese medicine and also use the special shampoo for lose hair. and name of the shampoo is NERIL. Is very easy find in the local drug store.

大宅

我都係脫好多頭髮,,不過近來好似放緩左,,冇脫禁多,,但都係比未生之前脫的多..:-(

別墅

It's normal because when we are pregnant, did you notice there is not much hair loss, it is a normal process of hair loss and hair growth all the time. The hair we didn't lose during pregnancy is now coming off after pregnancy.

別墅

It's normal, I had this problem 2-3 months ago, now is much better. I went to see doctor before as it was so scaray, doctor said it was normal life and growth process...it will be overcame pretty soon, don't worry....Just rest more and relax, sleep well, you will feel better very soon.

It will also be beneficial to take some multi-vitamins...:lol:

別墅

我都脫得好勁,最近好似係脫少左,不過生返出黎果d頭髮企哂起身,好似天線咁,收哂風:-( :-( :-(

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

2-3個月前我又係有甩頭髮,而家甩少左好多,所以都放心晒。
不過我姑姐就叫我可以煲野食,但我唔鐘意中藥,成日覺得自己唔係太受得,所以順其自然,等等下等左幾個月就無乜點甩。
我以前係唔甩頭髮架,所以甩少左都係唔慣。

別墅

me too, especially around the forehead生返出黎果d頭髮企哂起身,好似天線咁.
原文章由 ling516 於 07-8-17 14:56 發表
我都脫得好勁,最近好似係脫少左,不過生返出黎果d頭髮企哂起身,好似天線咁,收哂風:-( :-( :-(

大宅

原文章由 fannylki 於 07-8-17 01:07 發表
我都係脫好多頭髮,,不過近來好似放緩左,,冇脫禁多,,但都係比未生之前脫的多..:-(

same as me.

大宅

唉....好多方法我都try過啦..都係唔得呀:cry:

日日掃2-3次地...一早掃完到下午又一地都係...見到自己都想嘔呀:-( ...我唔想無頭髮呀:-(
脫左好似無出返...

洋房

大約生完3個月後開始脫髮,直至上個月先至慢慢脫少左,依家都安心d己驚變光頭

首頁

尾頁

跳至