親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

剛回來兩天,想提醒未搭過peach既朋友一下:
機倉好焗,怕焗易暈既人真係唔好搭, 最好著定透氣舒適既衫,千奇唔好著羊毛冷衫!
座位其實唔太迫,我仲覺得幾舒服闊落,我老公180都ok,但因座椅太薄,我喺前面張椅背擺啲野(好輕力),坐喺前面個日本女人已用兇狠眼神怒睥住我!
啲引擎聲真係好嘈,我完全訓唔到,時間好難過!
帶b去既真係要預多啲時間去check in,因為要搭接駁巴士返t2又要自己做check in手續再去櫃位磅行李,趕死我
20kg好易超過,我地一家三口去程一喼行李已19.4kg
廉價機我第一次搭,應該係最後一次,因我怕焗!
但如果唔係帶小朋友又唔怕焗熱就沒問題,因為機上服務不錯,航班準時,機亦飛得好定呢!謝謝閱讀

大宅

瑪瑙宮

大廚勳章

引用:剛回來兩天,想提醒未搭過peach既朋友一下

原帖由 edith0408 於 14-03-23 發表
剛回來兩天,想提醒未搭過peach既朋友一下:
機倉好焗,怕焗易暈既人真係唔好搭, 最好著定透氣舒適既衫, ...
你買一個行李邊夠,去程買一件,回程票2件才最少。但我估我不會搭,好怕廉航,咩都續樣計好煩,而且多數時間不靚,d人去大阪,半夜到,瞓機場,因為租酒店又太短時間吾抵,但早班車又未有。

喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆:提一提未搭過peach既朋友

我上年7月坐,冷氣好凍

男爵府

我想問點樣自己check in,因為我遲下都會帶個女去,去程有朋友帶,但回程就要我自己攪掂,仲要8:45am機我怕好趕

瑪瑙宮

大廚勳章

引用:我想問點樣自己check+in,因為我遲下都會帶

原帖由 wingkuok 於 14-03-23 發表
我想問點樣自己check in,因為我遲下都會帶個女去,去程有朋友帶,但回程就要我自己攪掂,仲要8:45am機我怕 ...
8:45?頭班車趕到?有小朋友好辛苦,你仲要自己。

喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

大宅

我來回都買左兩件行李既,不過去程用一喼淨係擺一家三口既衫褲都已經差啲過磅,咁如果回程用埋另一喼掃貨既話好可能過磅了!因我無咩掃貨只係14.5kg 所以無事

另外,回程時自助check in唔難,預備定passport同機位 barcode 按指示scan落機度就會出一張好似超市收據既登記證了!peach都有人企喺度幫手架!
我搭21:20機,我20:10到達,個櫃位都已經就關,所以要早啲唔好好似我咁趕死!!

公爵府

我喺呢度成日講,有小朋友真係唔好搭廉航(零晨機嗰d) ,大人細路+同機乘客都辛苦。

bb081090    發表於 14-3-25 11:48

水晶宮

引用:我喺呢度成日講,有小朋友真係唔好搭廉航(

原帖由 heilok 於 14-03-23 發表
我喺呢度成日講,有小朋友真係唔好搭廉航(零晨機嗰d) ,大人細路+同機乘客都辛苦。

...
同意、帶小朋友搭飛機嘅人真係諗清度楚、尤其是嗰D平時都郁D就扭計嘅小朋友!

大宅

6月份去大板搭 peach

男爵府

回覆 亞莎 的帖子

我都係6月呀

男爵府

5點幾已經有頭班車啦,我個女都6歲了,比較定,所以如果我知道d流程就好輕鬆

瑪瑙宮

大廚勳章

heilok 發表於 14-3-23 14:20

...

無錯..... 我無小朋友....但總是有點抗拒廉航.... 因為覺得好多野無人理咁....

細菌人  平咁多,梗有啲野無咁足嘅,安全就ok  發表於 14-3-26 07:52
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

大宅

我仔未夠三歲第一次搭飛機,好定!同機有其他小朋友一大吵大鬧,空姐都會埋去了解下既!服務幾好!不停巡下架!
至緊要預多啲時間去機場check in姐!

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我前年聖誕坐過peach, 架機都OK冇問題呀,嘈真係唔覺特別嘈, 同其他機艙一樣啦. 另外預左去日本都會周圍開暖氣,所以坐飛機都唔會著厚衫,又唔覺架機焗. 飛機到大阪過埋關都差唔多早上6點,有車出市區唔使咁慘瞓機場喎. 唯一衰就係check in 真係要耐D時間,預早D就唔會好趕既.

大宅

我地架機真係超焗超乾超嘈!我只係著一件薄長袖,我老公一件短tee都話焗,唔知關唔關坐機頭事!

大宅

架機超級焗,我坐任何機都未試過咁焗

新年去大阪個時去程焗到頭痛

大宅

引用:架機超級焗,我坐任何機都未試過咁焗新年去

原帖由 happychingchun 於 14-03-23 發表
架機超級焗,我坐任何機都未試過咁焗

新年去大阪個時去程焗到頭痛
我都提提下大家:

其實頭頂有獨立冷氣自已教,三個都有,係燈制附近

原來好多人唔知。。。

唔怪得有人話太凍,有人話太焗啦

伯爵府

我三月中都坐過,去程架機都頂腳,我168cm,回程架機新d,闊d,唔頂。
我又唔覺架機焗喎,來回都瞓!班機對大人黎講時間好好,零晨去,到早上六點,回程夜晚九點幾飛,好正!
行李我喺酒店磅左,去到check in都好順利呀

細菌人  我都係呢個時間呀!凌晨機去,9點幾返,5月頭去  發表於 14-3-26 07:54

大宅

Peach 果架 A320 飛機個engine係會嘈d,有d似電鑽聲,起飛頭半小時最明顯,上到天巡航時會靜返d

或坐機尾會冇咁覺。

首頁

尾頁

跳至