自由報料

跳至

首頁

尾頁

別墅

咁大張紙,帶出街好麻煩喔!
如果唔係去健康院或睇醫生,係唔係冇需要呢?警察唔會查佢牌呱。。。。

子爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 MommyPanel勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

我無帶過啊,我相信應該大多數人都5會帶系身

男爵府

回覆:carmen.km.lo 的帖子

可以影印張隨身帶著都得,唔會帶正本

961123    發表於 14-3-24 08:26

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆:出街係唔係要帶埋出世紙?

大宅

我都冇帶架,連健康院同睇醫生都冇。我諗要查身份証,查媽媽我都夠啦,好似都冇見過警察查小朋友。

大宅

2024勳章 虎到金來勳章 畀面勳章

尋日聽到2位C9話, 佢會帶埋BB個身分證出街, 原因是方便, 隨時有用咁話喎

BUT,

見仁見智

大宅

我會拎張影印既,因為我真係試過行行下街個女突然要去睇醫生

伯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

無聽過同bb出街要帶身分證明文件喎,我同兩個女出街都無帶,除左要睇醫生或其他特別事

比上不足 ,比下有餘           願我們身體健康 ,闔家平安

伯爵府

畀面勳章

引用:咁大張紙,帶出街好麻煩喔!如果唔係去健康

原帖由 carmen.km.lo 於 14-03-23 發表
如果唔係去健康院或睇醫生,係唔係冇需要呢?警察唔會查佢牌呱。。。。:bashfu ...
我帶副本

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

TobiMom 發表於 14-3-23 11:01
無聽過同bb出街要帶身分證明文件喎,我同兩個女出街都無帶,除左要睇醫生或其他特別事

...
係囉, 仲咩帶住去街? 影印本都唔會!!

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

cwschristine 發表於 14-3-23 10:57
我都冇帶架,連健康院同睇醫生都冇。我諗要查身份証,查媽媽我都夠啦,好似都冇見過警察查小朋友。

...
SAME!

象牙宮

出世紙就無帶過,張無相身份證就會袋住,而家會袋住兒童身份證。

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

我有拎張copy放銀包

大宅

唔係十五歲樓下可不帶身分證明出街咩?細個常識咁教架喎

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

原帖由 carmen.km.lo 於 14-03-23 發表
如果唔係去健康院或睇醫生,係唔係冇需要呢?警察唔會查佢牌呱。。。。:bashfu ...
唔駛帶!睇e生用copy都ok

放下自在

禁止訪問

公爵府

認識瑞士牛牛第二回 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我會放COPY落健康院本書仔度再放落奶粉袋帶出街
再大D唔駛帶奶就唔會再帶書仔,淨帶影印本放銀包

元朗容鳳書健康院以前唔駛帶出世紙,但而家每次返去都要帶

子爵府

呀女5歲,長期袋住佢張身份證

男爵府

我無

公爵府

畀面勳章

回覆 carmen.km.lo 的帖子

我有COPY, 因為試過阿女係街CALL白車, 我連出世紙號碼都唔記得, D救護員叫我以後袋定COPY出街!

首頁

尾頁

跳至