婆媳關係

跳至

首頁
34567...9

尾頁

水晶宮

我愛Corina 發表於 14-3-24 05:27
佢個妹都有問題啦,個老公都叫左幾年雞都忍得

就算今次踢得走個小三,難保之後唔會再有.

個男人有本事,就單方面申請離婚啦.
樓主個妹仲可以告上庭,由法庭判佢比善養費.
如果協議離婚,之後個男人真係一毫子都唔會比呀.
你估個小三只要名份唔要錢?
個男人點會仲有錢可以比善養費吖!

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

引用:唔好咁快離婚等隻雞坐正呀,囡囡真係慘,有

原帖由 AJH 於 14-03-24 發表
唔好咁快離婚等隻雞坐正呀,囡囡真係慘,有個仆街呀嫲,俾我一定拖佢幾年先離婚,個老八婆呀嫲有男孫咁巴閉 ...
唔好懶落亞麻到,個老豆賤格好多

AJH  都要有呢d教子無方呀媽先有咁嘅衰仔嘅  發表於 14-3-24 14:00

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

引用:+本帖最後由+方方媽媽+於+14-3-24+10:51+編

原帖由 方方媽媽 於 14-03-24 發表
叫足幾年雞,想佢改?

其實佢奶奶都錯唔哂,大家重新上路仲好

男爵府

理得係唔係佢個囝啦,關你個妹咩事,早走早著。
咁污 jo , 都唔好再比佢掂個女啦!

水晶宮

我愛Corina 發表於 14-3-24 10:55
叫足幾年雞,想佢改?

其實佢奶奶都錯唔哂,大家重新上路仲好

同意到極! 正如其他JM話,要怪就怪個男人啦.
唔通99吩咐一句,就可以令個仔唔叫雞? 或者唔比個仔娶第二個女人?
做老婆,都有責任架.
由得個男人叫足幾年雞,
唔惹一身病返來,已經執到啦.
走,就一定架啦.
當前急務,係睇下點樣係個男人手上攞番最多既錢.
睇來樓主個妹,好依賴,唔識獨立生活.呢點先至係最令人擔心.

大宅

方方媽媽 發表於 14-3-24 11:19
同意到極! 正如其他JM話,要怪就怪個男人啦.
唔通99吩咐一句,就可以令個仔唔叫雞? 或者唔比個仔娶第二個女 ...
佢由細到大都係最令人擔心既讀書得佢一個讀唔成, 又得佢一個婚姻失敗...其他姊妹都好好...
佢唔似得呢度獨立能幹的jm呀
老實佢有責任係佢絕對唔算好太太....
唔係好識打理一頭家
但講真 有好多問題可以改善 總之出軌一定係錯
唔係我做家姐唔幫佢
一個女人仔 書又唔讀多工 份工又唔專業 生完早就走晒樣
我係佢家姐我可以為佢做既有幾多
佢識飲識食識洗錢....叫佢養大一個女 我都鄧佢擔

大宅

長毛免 發表於 14-3-24 10:38
賣左佢,申請公屋得嗎?
而家個間係居屋, 寫99名的...99話唔轉得名(補地價? 我唔熟).妹日後每月照供現居的大埔區居樓
而家傾每月8000膳養, 6000$俾到個女成年, 2000$俾到妹改嫁
咁樣算唔算正常?
男人呢 負心 跟佢十年八年 咩都俾晒佢 換黎$2000個月打發你走....

一個女人仔養大個女 咩都講錢架啦

minigaga  佢99都好識諗,千幾蚊打法你妹加個孫女走,接個孫仔返。  發表於 14-3-26 21:21
minigaga  拎8000,供樓俾返6000,交管理費700,實收千零。  發表於 14-3-26 21:20
minigaga  層樓係你99名仲要你妹供?太有趣,佢99死左,你妹係冇權分。  發表於 14-3-26 21:15

侯爵府

藍藍mami 發表於 14-3-23 16:19
妹就是怕再找不到另一半機會大先一直拖。佢人好怕寂寞。。
留一個咁既人係身體,有咩意思,寧願自己同阿女開開心心過活算

水晶宮

藍藍mami 發表於 14-3-24 12:09
而家個間係居屋, 寫99名的...99話唔轉得名(補地價? 我唔熟).妹日後每月照供現居的大埔區居樓
而家傾每月80 ...

我唔係話幫住個出軌男人,個男人衰格賤格就已經係一定架啦.
但如果一個女人對個家無貢獻,只係恃住生左個女,就咩都唔做,家又管唔好.咁唔好話咩都比晒個男人啦.係個男人照顧左佢十年八年呀.

公爵府

藍mami 發表於 4-3-24 12:09
而家傾每月80 ...
層樓唔轉得名仲要係未供滿添,好危險喎!咪即係幫人供樓。仲要係99名,有咩事想告法庭都唔得。

男爵府

引用:Quote:長毛免+發表於+14-3-24+10:38+賣左佢

原帖由 藍藍mami 於 14-03-24 發表
而家傾每月80 ...
冇名仲供?傻的嗎!? 樓上jm 講得\"arm\" 吿c6!
你個妹怕一個人都no choice ga la, 宜家個男人唔要佢,唔係有得佢choose 要5要個男人! 佢可以choose gai 係take 5 take action 去攞返應得gai $ 同mind 玩5玩野lor.

大宅

Evildada 發表於 14-3-24 12:24
冇名仲供?傻的嗎!? 樓上jm 講得\"arm\" 吿c6!
你個妹怕一個人都no choice ga la, 宜家個男人唔要佢,唔 ...
我地唔識程序 佢話唔供冇得住唔通要佢租樓
板間房

大宅

方方媽媽 發表於 14-3-24 12:18
我唔係話幫住個出軌男人,個男人衰格賤格就已經係一定架啦.
但如果一個女人對個家無貢獻,只係恃住生左個女 ...
其實結婚前佢一定都知我個妹唔係個種好媽媽 好太太佢份人好有主見
冇責任感 亦唔識得照顧人感受
當時可能後生 個男人同佢一齊係好開心既
一齊去旅行咁 或者年紀大 追求的野唔同左

水晶宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

藍藍mami 發表於 14-3-24 12:33
板間房
層樓係奶奶名喎!做乜要同佢供樓呀?

梗係叫個妹傾到最好條件先簽名啦,

一係叫個男既搵第2度安置佢地,

一係就叫佢加碼......

比得嗰8千蚊仲要同佢供樓?

洗唔洗第日幫2奶洗埋腳tim呀?

咪咁苯啦,

而家佢急你唔急,

唔傾到有錢落袋都唔好應成佢d咩tim呀,

而家形勢就一定個佬無硬架啦,

人無咗就要渣錢啦,

唔係兩母女第日食咩呀!....

男爵府

亞貴 發表於 14-3-24 12:48
層樓係奶奶名喎!做乜要同佢供樓呀?

梗係叫個妹傾到最好條件先簽名啦,

茅錯! 一於當傾生意咁傾啦, 人地有deadline樓主家姐無呀
呢個亦係佢唯一籌碼, 我係當事人, 我唔傾日後每個月拎幾錢個D喇, 一炮過俾左, 收晒錢先離婚啦, 雞仔出左世用多左錢到時唔俾咪大件事? 同埋佢唔俾當事人都好難追. 一於收晒錢先簽紙, 無錢咪由得雞仔做非婚生子女囉

伯爵府

2011精緻種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Chrisdindin 發表於 14-3-24 13:01
茅錯! 一於當傾生意咁傾啦, 人地有deadline樓主家姐無呀
呢個亦係佢唯一籌碼, 我係當事人, 我唔傾 ...
一炮過俾幾多先合理?
我覺得起碼300萬

男爵府

長毛免 發表於 14-3-24 14:02
一炮過俾幾多先合理?
我覺得起碼300萬
咁要睇下事主老公有幾多喎. 300萬樓都未必買到... 我係樓主係碼現金加住緊層樓啦...一定最起碼要有個安居之所, 再渣得幾多得幾多, 要男孫丫0拿反正事主宜家唔拎, 遲D雞媽媽同雞仔都會拎, 不拿白不拿呀...

男爵府

藍藍mami 發表於 14-3-24 12:33
板間房
唔供又唔搬,最多咪一拍兩散,唔供隻99都會冇咗層樓ga. 搵定社工打底,證明層樓你有份供&佢宜家force u to leave!

瑪瑙宮

大廚勳章

引用:Quote:方方媽媽+發表於+14-3-24+12:18+我唔

原帖由 藍藍mami 於 14-03-24 發表
其實結婚前佢一定都知我個妹唔係個種好媽媽 好太太佢份人好有主見
冇責任感 亦唔識得照顧人感受 ...
現在價好,一舖過賣左,拿得幾多就幾多,好過白幫人供,一陣隨時變掛被趕,吾好以為有個女做不出,他也有個大陸婆和仔,到時咩都無,8000都未必拿到女成年。

fra924wong  agree  發表於 14-3-25 14:03
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

瑪瑙宮

大廚勳章

引用:Quote:長毛免+發表於+14-3-24+14:02+一炮過

原帖由 Chrisdindin 於 14-03-24 發表
咁要睇下事主老公有幾多喎. 300萬樓都未必買到... 我係樓主係碼現金加住緊層樓啦...一定最起碼要有個安居之 ...
300萬不是多,但起碼拿回來買間細,再供都不會供好多,而且最重要是自己名。

喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

首頁
34567...9

尾頁

跳至