自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

有冇人係開大陸銀行戶口,可以o係淘寶度比錢買野架??
我係內地既交行有戶口,入面有多餘既人仔,想用黎淘寶比錢
但唔識攪,有冇可以教下我?
如果交行唔得,中行又得唔得?
thanks!!!!!

子爵府

問得好,我都有同樣問題!

大宅

畀面勳章

引用:有冇人係開大陸銀行戶口,可以o係淘寶度比錢

原帖由 siufifi 於 14-03-23 發表
我係內地既交行有戶口,入面有多餘既人仔,想用黎淘寶比 ...
你是不懂在支付宝設定你付款的内地銀行户口嗎?我是用招行内地户口的,你向銀行取了網上支付密碼沒有?

REJOICE

大宅

畀面勳章

引用:有冇人係開大陸銀行戶口,可以o係淘寶度比錢

原帖由 siufifi 於 14-03-23 發表
我係內地既交行有戶口,入面有多餘既人仔,想用黎淘寶比 ...
大部分内地銀行也行的,但你要先取得銀行卡的密碼,才可以繳付淘寶。另外應該要有内地手機電話以進行交易通知用,但不知是否一定需要。

REJOICE

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

siufifi 發表於 14-3-23 13:47

首先要申請左網銀,有部份銀行會有u循比你,我用商行同中銀就有,不過中銀我搞極都搞唔到比支付寶之後轉左商行,申請左之後你返香港用電腦激活個網銀就可以直接比錢去支付寶,不過你首先要買將內地電話咭,去鴨記買張就可以,唔水買一咭兩號,唔化算

siufifi  我都比左錢要左u循,個staff幫我激活左網銀,但係淘寶果邊點link up到???  發表於 14-3-23 15:57
典解茅lala又要禾千名

大宅

回覆 三順 的帖子

我都比左錢要左u循,個staff幫我激活左網銀,但係淘寶果邊點link up到???應該係話我拍下左D貨,咁係邊度可以用網銀比錢呢?

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

siufifi 發表於 14-3-23 16:00
回覆 三順 的帖子

我都比左錢要左u循,個staff幫我激活左網銀,但係淘寶果邊點link up到???應該係話我拍下左 ...
哦,咁樣你先插左個循先,開左佢跟住去左上角你名稱果度入去,响右上你名稱下面有支付寶幾個字,你入去就會見到充值架啦,打開左你選銀行,跟住上網銀跟指示做就ok
典解茅lala又要禾千名

首頁

尾頁

跳至