跳至

首頁
34567...68

尾頁

複式洋房

原文章由 ho_mama 於 07-8-22 16:11 發表
yanni528:

5早架啦! 間間都係咁上下架! 到九月尾至十月倒,都係幼稚園既 open day / 派表日,你要留意下架! 但若係保蔡既,我地會響呢樹會報比大家聽既!:lol

好啊~~
記住話我地知
我都想個囡入呢間~~

系呢, 你地多數住邊架?

大宅

jymwong,

咁有係,如果真係見到她追唔上,做阿媽一定會想盡辦法去幫佢,但你真係好叻 ,唔怕比d心機敖女女,女女一定會讀得好好ga:D :D add oil! add oil!

原文章由 jymwong 於 07-8-22 17:33 發表
ho_mama:

:cry: 唉...... 我都係迫於無奈姐,當你見到佢測驗考試D成績有幾嚇人 ,就會想盡辦法去幫佢架喇...... 其實時間係迫出黎架,我平時放工返到屋企都成7點,沖涼&食飯後都起碼8點幾9點,休息一陣就 ...

大宅

原文章由 yanni528 於 07-8-22 13:12 發表
不過我吾知系山景點去保蔡...

搭輕鐵610到銀圍站落, 行幾步就到, Yeah!

上年11月1日派報名表, 我請了一天假去3間school取表,
一早先去保蔡->青山St Peter->保易
11月4日面試, 好在係星期六短週, 唔駛請假
先去St peter->保蔡->保易
行程緊湊

複式洋房

原文章由 sophyma 於 07-8-22 20:21 發表

上年11月1日派報名表, 我請了一天假去3間school取表,
先去St peter-> ...

11月要報定明年k1架啦?> 但11月果時我個b 都未有2year old 喔

我宜家都未看定邊幾間喔, d 同事話青山st. peter 好難入, ai....好煩啊~~

大宅

原文章由 yanni528 於 07-8-22 22:23 發表

11月要報定明年k1架啦?> 但11月果時我個b 都未有2year old 喔

我宜家都未看定邊幾間喔, d 同事話青山st. peter 好難入, ai....好煩啊~~

青山st. peter 唔難入,係Siu Lun St. Peter難入

大宅

原文章由 jymwong 於 07-8-22 12:02 發表
窮媽媽:

莊二下

妳說囡囡讀莊二下, 我就記得啦, 我仲同妳說我妹妹的囡囡派了莊二下, 後來叩門去了志豪讀Tim.
係呢, 搬校舍度有咩進展呀?

珍珠宮

醒目開學勳章

jymwong:

吓......咩話....? 我家下以無覺好訓囉喎,咁第日咪......唔駛訓? 呢勻大獲囉,黑暗時代即將來臨......好驚呀!

都唔係嚇親既....係嚇c唧!:lol :lol :lol

原文章由 jymwong 於 07-8-22 17:33 發表
ho_mama:

:cry: 唉...... 我都係迫於無奈姐,當你見到佢測驗考試D成績有幾嚇人 ,就會想盡辦法去幫佢架喇...... 其實時間係迫出黎架,我平時放工返到屋企都成7點,沖涼&食飯後都起碼8點幾9點,休息一陣就 ...

珍珠宮

醒目開學勳章

yanni528:

得! 得! 得! 茅問題! 我記得既一定響樹通知大家既!(咁....麻煩我d好姐妹到時....提下我囉喎!)

原文章由 yanni528 於 07-8-22 17:43 發表

好啊~~
記住話我地知
我都想個囡入呢間~~

系呢, 你地多數住邊架?

珍珠宮

醒目開學勳章

sophy:

嘩))))你d記性好到oY...我 jealous 呀!:lol :lol :lol

yani528:

我只係記得我老公果日去保易排隊攞 form 都排左大半個鐘! 

好衰,好多間幼稚園都迫埋同一日面試,所以你真係要好好安排先得! 我仔就上午見保蔡,正午見保易,真係幾趕架!

原文章由 sophyma 於 07-8-22 20:21 發表

先去St peter-> ...

大宅

sophyma:

...... 你都好好記性喎! 咁佢係志豪讀得如何呀?-( ?

搬校舍呢 ...... 好似話應該2011搬,不過詳情自已無咩時間跟進,等開學後再問下話你知

原文章由 sophyma 於 07-8-23 09:03 發表

妳說囡囡讀莊二下, 我就記得啦, 我仲同妳說我妹妹的囡囡派了莊二下, 後來叩門去了志豪讀Tim.
係呢, 搬校舍度有咩進展呀?

大宅

ho_mama:

第日既事第日先算啦:mrgreen: ,起碼你地仲有三年時間 happy,唔洗c喎!

[quote]原文章由 ho_mama 於 07-8-23 10:04 發表
jymwong:

珍珠宮

醒目開學勳章

jymwong:

咁又係...都仲有三年,話唔定到時咩都5同晒呢呵?!:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

係呢....想八下....其實你都有兩個小朋友讀書囉,咁第二日兩個d功課都越黎越緊張時,你會炒老細魷魚,叠埋心水翻去相夫教子嘛? (因呢個係我既夢想....但我知...只會發夢時先有機...:mrgreen: )

原文章由 jymwong 於 07-8-23 11:20 發表
ho_mama:

第日既事第日先算啦:mrgreen: ,起碼你地仲有三年時間 happy,唔洗c喎!

[quote]原文章由 ho_mama 於 07-8-23 10:04 發表
jymwong:

大宅

ho_mama:

係就係有諗過,but 唔捨得依家份人工,如果quit左份工第日都唔洗旨意搵得返啦,做ft mama,無工人洗,自已做晒D家務,又要照顧一家大小,仲要跟功課真係人都癲 。返工辛苦都無做ft mama 咁辛苦,係公司同同事吹下水,又可以上網同人呻下,不知幾好呀 ,我都試過同隻6傾做ft mama 可能性,佢就話問題不大,不過錢銀就無依家咁鬆動喇! 所以到依家都係得過諗字 ,遲D先算,咁你呢?

原文章由 ho_mama 於 07-8-23 11:40 發表
jymwong:

咁又係...都仲有三年,話唔定到時咩都5同晒呢呵?!:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

係呢....想八下....其實你都有兩個小朋友讀書囉,咁第二日兩個d功 ...

大宅

Jymong,

我都係咁話做全職mama好鬼辛苦 但有時返工有覺得沒咩時間陪仔仔,想做全職mam ,heeee 人就係咁啦,有想咁有想咁

原文章由 jymwong 於 07-8-23 12:19 發表
ho_mama:

係就係有諗過,but 唔捨得依家份人工,如果quit左份工第日都唔洗旨意搵得返啦,做ft mama,無工人洗,自已做晒D家務,又要照顧一家大小,仲要跟功課真係人都癲 。返工辛苦都無做ft mama 咁辛苦, ...

複式洋房

原文章由 duck99999 於 07-8-23 12:41 發表
Jymong,

我都係咁話做全職mama好鬼辛苦 但有時返工有覺得沒咩時間陪仔仔,想做全職mam ,heeee 人就係咁啦,有想咁有想咁

我都想做FT MAMA架, 吾想番工
但有時休息系屋企, 自己 " 臭" 番BB, 真是幾辛苦架喔

珍珠宮

醒目開學勳章

jymwong:

咦呀....你講中晒呀! 我同你諗法一無一樣! 唯一唔同既....就係我隻6無咁本事,我唔做野....唔夠$$$供樓!:-| :-|

但響個仔有咩頭暈身慶呀,唔c服時,我就好想自己揍翻....尤其係我放完假,個仔唔比我翻工時,我個心就會拿住拿住咁...:cry:

原文章由 jymwong 於 07-8-23 12:19 發表
ho_mama:

係就係有諗過,but 唔捨得依家份人工,如果quit左份工第日都唔洗旨意搵得返啦,做ft mama,無工人洗,自已做晒D家務,又要照顧一家大小,仲要跟功課真係人都癲 。返工辛苦都無做ft mama 咁辛苦, ...

珍珠宮

醒目開學勳章

係呀! 係呀! 我都係咁話!

原文章由 yanni528 於 07-8-23 13:14 發表

我都想做FT MAMA架, 吾想番工
但有時休息系屋企, 自己 " 臭" 番BB, 真是幾辛苦架喔

複式洋房

原文章由 ho_mama 於 07-8-23 14:07 發表
係呀! 係呀! 我都係咁話!

明年BB 又要番學啦, 負擔大左,吾做野點得啊

大宅

ho_mama:

嘩......你唔好咁話你隻6啦,我地只不過係唔洗供樓炸...... :mrgreen:

哈哈......你囝囝係咪你 k9 湊嫁?-( ,定係阿禮媽個囝呢?

原文章由 ho_mama 於 07-8-23 14:05 發表
jymwong:

咦呀....你講中晒呀! 我同你諗法一無一樣! 唯一唔同既....就係我隻6無咁本事,我唔做野....唔夠$$$供樓!:-| :-|

但響個仔有咩頭暈身慶呀,唔c服時,我就好想自己揍翻. ...

珍珠宮

醒目開學勳章

jymwong:

係喎....shu..費事比隻6偷睇倒嬲呀!

嘩))))你咁勁既? 你點g我仔係比我 k9 揍架? 仲要係...我用 k9 既暗號你都g既?????-( ?-(  好驚呀!....:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

原文章由 jymwong 於 07-8-23 14:25 發表
ho_mama:

嘩......你唔好咁話你隻6啦,我地只不過係唔洗供樓炸...... :mrgreen:

哈哈......你囝囝係咪你 k9 湊嫁?-( ,定係阿禮媽個囝呢?

首頁
34567...68

尾頁

跳至