嬰兒醫護

跳至

首頁
12345...11

尾頁

大宅

本人考慮找他做手術,但收費不平,加上BB好細,很擔心,大家可否
share experience,或比

別墅

my son had an operation by Prof. Yeung 3 years ago when he was only 5 months old. Prof. Yeung was very good and skillful. Although the fee was very high, but we thoughtit was way better than having a normal operation which would leave a long scar and a very long recovery period. My son was able to get up and started jumping around the day following his operation. If I had to pay that much money, I would go the the top doctor in his field.

複式洋房

其實佢的收費真的不貴, 尤其以他的資格及明聲..及他是世界有名的醫生..微創手術也是由他發明的..

他大可開價數十倍的費用, 相信亦可以, 但他沒有這樣做..如果你曾與他接觸過, 你便能感受到他的醫德及他對bb的心腸是非常細心及凡事都以 bb為首去着想的..

我個仔都是由他做手術的..3天后已經很活潑地康服過來..

男爵府

del

別墅

我囝囝在11個月大時都係楊重光教授同囝囝做手術, 你大可以況心, 因為楊教授係一個很好和很照顧bb需要的醫生, 佢每做一樣事都會為bb著想, 同埋我囝囝係做完手術第3日, 已經好精神, 所以你唔洗擔心~~

大宅

Yes Yes, 非常好的醫生,勁有醫德。我兩個小朋友都剛做完手術。用左都幾多錢,但真是超值。我覺得佢非常照顧小朋友同家長的感受,仲好細心同耐心解釋俾我聽。佢解釋左好多次我都唔明,仲好有耐性。我個大仔受過d心理創傷,對醫院所有野都好抗拒,楊教授好照顧佢。留院5日,從冇痛過。佢好怕醫生但就好鍾意教授呢。

原文章由 canna9880 於 07-8-20 16:38 發表
其實佢的收費真的不貴, 尤其以他的資格及明聲..及他是世界有名的醫生..微創手術也是由他發明的..

他大可開價數十倍的費用, 相信亦可以, 但他沒有這樣做..如果你曾與他接觸過, 你便能感受到他的醫德及他對bb的 ...

[ 本文章最後由 Jen 於 07-8-22 03:24 編輯 ]
耶和華是我的牧者.我必不至缺乏。Thanks God for my lovely family.

大宅

各位mami,

想請問Prof. Yeung 是專做邊方面既手術呢?

複式洋房

他是小兒專科 - 外科教授..

我個仔做袐尿系統手術及割包皮 (4個多月大)

在住院其間, 隔離床的小B 做的是肝臟手術..(小B只有 9星期大)

複式洋房

我仔仔上個星期都搵左楊重光教授做微創手術同割包皮。
1歲半的bb,好開心。第二日仲係床上跳來跳去。傷口好得好快仲好靚。
楊重光教授俾我既感覺係好好,佢既技術係超晒班。香港有佢呢個專科醫生係我地既福氣。係小朋友既福氣。
:-D :-D :-D :-D :-DApril C

別墅

Jen,

妳好!請問是否可給我Prof. Yeung的診所add. & 想請問每次診金大約幾錢呢?謝謝!
原文章由 Jen 於 07-8-22 03:18 發表
Yes Yes, 非常好的醫生,勁有醫德。我兩個小朋友都剛做完手術。用左都幾多錢,但真是超值。我覺得佢非常照顧小朋友同家長的感受,仲好細心同耐心解釋俾我聽。佢解釋左好多次我都唔明,仲好有耐性。我個大仔受過d心理創傷,對醫 ...

複式洋房

楊教授

我小b 9星期大時搵楊教授做膽囊切除手術,佢技術真係好好,bb都好得好快。

我覺得佢手術嘅收費真的不貴,可能因為佢o係私家醫院做手術,父母要計算埋醫院嘅什項同房租所以同HA收費差好遠啦!!!

楊教授好有醫德,佢唔會拖証同埋要小朋友做d不必要嘅檢查,你知有d醫生唔會照顧小朋友同家長嘅感受,只會叫你去抽血啦、照超聲波啦、做同位數啦……..但楊教授只會叫你做必要嘅嘢,佢唔想bb同家長辛苦,況且佢嘅經驗好足,斷証好準,比到信心家長。

個人認為如果support到嘅,手術都係搵楊教授做啦,因為醫生技術係OT成功嘅關鍵,唔好拖啦!

願所有BB健康成長

複式洋房

你bb是那個好夜才做手術. 做完已經深夜12點, 跟着到要ICU 住一晚那位 bb 嗎 ? 我係隔離床的bb做輸尿管移植及割包皮位bb的媽媽 !!

原文章由 bb0424 於 07-11-13 09:37 發表
我小b 9星期大時搵楊教授做膽囊切除手術,佢技術真係好好,bb都好得好快。

我覺得佢手術嘅收費真的不貴,可能因為佢o係私家醫院做手術,父母要計算埋醫院嘅什項同房租所以同HA收費差好遠啦!!!

楊教授好有醫德,佢唔會拖証同 ...

複式洋房

Yes, 725A 仁安呀!!!! (7月3日)

我一早就估係你了!!!

bb近來點呀?????

原文章由 canna9880 於 07-11-13 14:12 發表
你bb是那個好夜才做手術. 做完已經深夜12點, 跟着到要ICU 住一晚那位 bb 嗎 ? 我係隔離床的bb做輸尿管移植及割包皮位bb的媽媽 !!

別墅

可唔可以把Prof. Yeung的地址or電話號碼給我?Pls PM, thanks!

複式洋房

楊重光醫生

Done, please check

複式洋房

回覆 #1 bb0424 的文章

真太好了..我在覆診時, 也有問楊教授你b女的情況..他說很好呢..
我個仔很好呀..現在9個月了..真開心能見到你在 bk 裏..保持聯絡吧..

複式洋房

可唔可以把Prof. Yeung的地址or電話號碼給我?Pls PM, thanks!

原文章由 bb0424 於 07-11-15 09:20 發表
Done, please check

I want the add and phone too, please sed\\ send to me , thanks

複式洋房

楊重光醫生

多謝楊教授,bb在康復中

canna9880 其實我小b住咗21日, 楊教授幫佢做咗2次手術,7月尾先出院

複式洋房

原文章由 bb0424 於 07-11-16 09:36 發表
多謝楊教授,bb在康復中

canna9880 其實我小b住咗21日, 楊教授幫佢做咗2次手術,7月尾先出院

ai yo..bless you..

你的小B 將來會是一個好叻的人..因佢這麼小的年紀已能撐得住..
你現在上班嗎 ? 待你的小B 完全康服後, 如有機會, 出來見下面..

大宅

我囝囝都係揾prof. yeung 做割包皮手術, 剛剛做完包皮手術, 我見到同我想像中唔同, 囝囝個龜頭出左黎又圓左, 唔同bb 時係尖尖咁, 仲好似短左, 唔知你地做完係咪咁呢?

[ 本文章最後由 honeybbb 於 07-11-17 11:21 編輯 ]

首頁
12345...11

尾頁

跳至