嬰兒醫護

跳至

首頁
12345...11

尾頁

複式洋房

係咁架..bb的龜頭要到發育年時才會大的..

大宅

OIC, 嚇C 我, 以為點解變得咁醜:-(

原文章由 canna9880 於 07-11-17 13:53 發表
係咁架..bb的龜頭要到發育年時才會大的..

洋房

bb0424,

I also want to know the add. & phone no. of Prof. Yeung, please PM me. thanks!

GLMa

別墅

bb0424,

I also want to have the contact no and address of Pro. Yeung. Can you PM me?

Thank you in advance!

Berry

複式洋房

Dear Berry and GLMa,

Done, pls check

男爵府

bb0424,

I want to have the contact no and address of Pro. Yeung, too. Can you PM me?

Thank you so much.

waiyinmama
waiyinmama

男爵府

原文章由 canna9880 於 07-8-22 13:24 發表
他是小兒專科 - 外科教授..

我個仔做袐尿系統手術及割包皮 (4個多月大)

在住院其間, 隔離床的小B 做的是肝臟手術..(小B只有 9星期大)

我想問吓你用了大約幾多錢呀?因我大肚時已照到囝囝個腎大了小小,現在都要定期回廣華覆診,之前都有bk媽媽介紹過楊教授比我的,現在囝囝6個月大,囝囝都可能要割包皮

複式洋房

原文章由 carrievic 於 07-12-5 11:25 發表

我想問吓你用了大約幾多錢呀?因我大肚時已照到囝囝個腎大了小小,現在都要定期回廣華覆診,之前都有bk媽媽介紹過楊教授比我的,現在囝囝6個月大,囝囝都可能要割包皮 ...

我個仔要做輸尿管移植手術及割包皮, 醫生費共6萬..未計醫院費..楊教授多數在仁安做手術的..最好你向楊教授給予意見先...才決定割包皮否..楊教授的電話是 : 2868 9333預約啦

複式洋房

or you can try to call 仁安醫院微創中心 TEL: 2608 3383 if u live in NT

男爵府

原文章由 canna9880 於 07-12-5 12:16 發表

我個仔要做輸尿管移植手術及割包皮, 醫生費共6萬..未計醫院費..楊教授多數在仁安做手術的..最好你向楊教授給予意見先...才決定割包皮否..楊教授的電話是 : 2868 9333預約啦 ...

唔該晒

民房

bb0424,

I also want to have the contact no and address of Pro. Yeung. Can you PM me?

Thank you.

複式洋房

回覆 #1 happymoon 的文章

楊重光教授 的預約電話 2868 9333

男爵府

認識瑞士牛牛第一回

canna9880

有些問題, 煩請check pm, thank you very much!.

原文章由 canna9880 於 07-12-7 15:18 發表
楊重光教授 的預約電話 2868 9333

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原文章由 canna9880 於 07-12-5 12:16 發表

我個仔要做輸尿管移植手術及割包皮, 醫生費共6萬..未計醫院費..楊教授多數在仁安做手術的..最好你向楊教授給予意見先...才決定割包皮否..楊教授的電話是 : 2868 9333預約啦 ...

搵到一個好醫生真係好重要, 講真,bb有事,就算傾家蕩產都要盡力去醫, 最緊要係醫得好。但醫生費未計醫院費用已經6萬, 一般家庭真係唔係咁易負擔...

洋房

May I have 楊重光醫務所地址和電話,Tks

複式洋房

原文章由 pgy 於 07-12-22 18:08 發表
May I have 楊重光醫務所地址和電話,Tks

Pls check PM.

大宅

我兩個仔都係prof. yeung 做的, 真係技術超掂, 價錢都唔係平, 但以prof.yeung 既quali 真係值既!

我個仔做手術期間, 全間房都係揾prof yeung 做的, 有的由
macau 過來, 做腎, 割包皮同輸尿管 用左3x萬, 有d 做一邊腎, 割包皮, 輸尿管都要1x-2x萬, 真係無錢點算?

男爵府

請問小朋友淨係割包皮要幾錢?
thanks

別墅

原文章由 canna9880 於 07-8-20 16:38 發表
其實佢的收費真的不貴, 尤其以他的資格及明聲..及他是世界有名的醫生..微創手術也是由他發明的..

他大可開價數十倍的費用, 相信亦可以, 但他沒有這樣做..如果你曾與他接觸過, 你便能感受到他的醫德及他對bb的心腸是 ...

How to know if BB needs to 割包皮 ?

珍珠宮

大家好,
昨日, 我女兒不幸鯁魚骨在喉嚨入面(都頗入), 我先到荃灣港安求診, 但那個醫生求其用鉗攪兩攪就話好難鉗, 仲話我見到條魚骨咁犀利, 因為他自己見唔到, 跟住就 refer 我再睇另外一個港安醫生, 係耳鼻喉專科, 由於女兒沒有痛楚, 已經好累, 因為一開頭我的鄰居已幫忙照魚骨, 她的口部已非常累, 而我對這間醫院不太有好感, 我只好帶她回家, 一上床已睡著了, 而晚上我先生回來就一起去仁濟醫院排急症, 等了兩個鍾, 醫生見到條魚骨, 但沒有辦法取出, 一味叫我女兒合作, 她只有四歲多, 叫她怎樣配合呢 ? 沒有辦法之下, 他說要入醫院做全身麻醉, 再取出魚骨, 但我問他, 他甚麼也答不上, 護士又話父母不可以留低陪過夜, 情急之下, 諗起自己女兒睇開的兒科專科(有名氣的), 我兩夫婦都很信任他的, 於是聯絡好醫院, 醫院那邊再 call Dr.Tam, 我們就飛的過去醫院(已經是 10:30 pm了), 原來 Dr.Tam 放假, 但他都有過來睇我女兒, 最令我們感激的是, 他一早聯絡了 楊教授, Dr.Tam 見了我們冇耐, 楊教授打電話給他, 問小朋友什麼情況, 我聽了他們我對話, 兩位醫生儘是關懷的, 15 分鐘內楊教授已從沙田仁安站在我眼前, (待續)

首頁
12345...11

尾頁

跳至