論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

子爵府

環保接龍勳章 畀面勳章

我想問如果31/3炒工人....未滿半年....!

1)是否要比大假$???

2)是否要同佢AGENT 攪??

3)大約要比幾多小時工人執野走???

C6叫我炒佢..D男人唔做醜人..

子爵府

環保接龍勳章 畀面勳章

子爵府

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 熱血勳章 畀面勳章

SAGO 發表於 14-3-24 16:28
我想問如果31/3炒工人....未滿半年....!

1)是否要比大假$???

我剛剛炒咗工人, 佢做咗四個月
男人永遠都唔做呢d"鎖碎事"的, 老婆你攪得掂啦

1)過咗三個月就要俾大假錢
2)炒前早兩日同agents講, 約定agents上去簽入境處文件同尾糧簽收
3)我果個只黎了四個月, 所以唔太多野, 俾咗個大奶粉袋(bb展攞果個大袋)佢裝野, 兩小時佢自動執好, 我有睇住佢執的, 然後送佢去agents度

複式洋房

回覆:SAGO 的帖子

要按比例比返大假錢,一年七日,我唔會通知agent因 agent一定話比工人知,通知工人,簽好晒文件,睇住佢執嘢,最多執一個鐘,佢有幾多嘢呀?

伯爵府

我炒果件果陣, 叫埋個AGENT 上來即捕即介. AGENT 會預備好入境處文件.
薪金簽收証明. 出埋有做野果蹶月的薪金, 另要補回一個月薪金,
100 蚊交通費, HK-原居地機票,
如過了3個月, 就要補回大假錢.

記得要係簽收紙上續項打手指毛. 及簽名.

我就預備好兩個紅白藍袋比佢執野走.

記住, 如果係炒佢, 千奇唔好以現金代替機票. 一定要出機票比佢, 唔好比錢益佢呀

子爵府

環保接龍勳章 畀面勳章

THANKS!!!!ALL !!!

首頁

尾頁

跳至