婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+AGa1111+於+14-03-25+發表你

原帖由 Jorgina 於 14-03-25 發表
係奶奶要bb 同佢訓,本身都冇諗住同bb 分房訓... 有時我話老公返通宵,戈晚我自
湊返bb.. 佢都話唔比.. 又 ...
點解要咁聽你奶奶話?你先係阿媽無眼睇

大宅

回覆:奶奶臭腳

唔好講你奶奶點點點,婆媳關係永遠都係存在的問題,但我只睇到做你工人好慘,個仔係你嘅,你個仔半夜喊,唔係個阿媽自己湊,而要個工人湊,唔好講你日頭要返工,所以夜晚要瞓好啲,你工人日頭唔洗做唔洗服侍你地?你老闆都唔會半夜打黎叫你起身返工24小時on call卦?連人地休息時間都剝削埋,你都用得人幾盡,仲要用cam監視人,不負責任的媽媽!

SharonF  Agreed  發表於 14-4-7 11:02
rachel_ching  Agree  發表於 14-4-3 19:28

大宅

熱血勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由+AGa1111+於+14-03-25+發表你

係奶奶要bb 同佢訓,本身都冇諗住同bb 分房訓... 有時我話老公返通宵,戈晚我自
個仔係你生嘅,應該有番作為媽咪嘅自主權
乜嘢決定都俾哂人,你呢啲唔係做好人,而係變相推卸責任

男爵府

姐系你99間房有cam?
夜晚自己細路喊,
正常做媽媽既會沖過去睇咩事,
我會嫁,而吾系睇cam,
自己湊返吾洗煩

大宅

回覆 chuklung888 的帖子

講的好!

chuklung888  多謝  發表於 14-3-26 13:08

子爵府

講講下諗住轉移話題,仲有有心餵人奶既話,無人可以阻到你,差在睇你自己有無心去餵,餵唔到全人奶,仲可以懶番落人地到,好野

男爵府

邊有得唔比,自己係阿媽,唔企硬你呻乜都多餘。我奶奶之前病 ,大家搬埋一齊方便照顧,佢日哦夜哦話我好同個仔一間房,唔比工人湊夜晚,我解又解釋過火又發過佢都仲堅持。有次直情吼我返工執哂d bb床入工人房,話一定要工人睇,話嘈住佢個仔訓。夜晚我返黎見到話 "唔得,我講左日抖返工已無得湊仔,我一定要夜晚自己湊返,你個仔係咪話唔鐘意唔鐘意?叫佢訓廳。" (當時我c6未返) 而家個仔成歲幾,都無再夜晚起身,都仲成日講,我當佢唱歌,有野可以唔准既咩?睇你有幾硬既姐,道理自己度就理直氣壯啦。個仔自己既,要企硬有得唔可以既咩?用槍指住你?

男爵府

引用:唔好講你奶奶點點點,婆媳關係永遠都係存在

原帖由 chababycha 於 14-03-26 發表
唔好講你奶奶點點點,婆媳關係永遠都係存在的問題,但我只睇到做你工人好慘,個仔係你嘅,你個仔半夜喊,唔 ...
講得岩呀!工人都係人都要休息!
生得bb預左冇覺好訓,不論爸爸定媽媽。
生之前一定知道呢個概念吧!

大宅

個b係你嘅,點會阻止唔到99!
唔好再為自己揾藉口喇:pppp:

珍珠宮

2023年兔年勳章 畀面勳章 DHA勳章

Jorgina 發表於 14-3-25 20:10
我投降! 你先係BB媽咪, 做咩你99話咩你都唔反對? 真係咁孝順就咪嫌人腳臭, 事件發展成咁你要負責, 只因你冇主見, 冇責任心

主 賜 平 安

珍珠宮

2023年兔年勳章 畀面勳章 DHA勳章

Jorgina 發表於 14-3-25 20:10
我都有工人, 我同老公都要返工, 我都堅持夜晚自己湊仔
你係有得倚賴就倚賴果種人, 都唔緊要, 但有收獲必須要付出, 腳臭換來唔使湊仔兼有覺瞓, 值唔值睇你自己.

mmki  我都有工人,夜晚自己湊,夜奶自己起身餵,我冇試過夜晚叫工人起身幫手  發表於 14-3-26 16:48
主 賜 平 安

大宅

畀面勳章

支持你同老公搬,咁就唔使受奶奶氣,又可以安心個b唔使比臭腳臭親要去營救,心情開朗就唔使夜媽媽上嚟呻咁慘! 見你d言詞咁唔妥你奶奶,唔似會咩都受佢擺布喎,佢話點你就照跟,但轉頭又咁巴閉話要搬,難道雙重性格?

rachel_ching  X2  發表於 14-4-3 19:30
nsxbobo    發表於 14-3-27 03:04
CHLOEJELLY  係囉  發表於 14-3-26 23:50

別墅

有能力就搬啦!相見好同住難吖

大宅

回覆:亞貴 的帖子

認同

大宅

有本事咪住搬囉,大隻講

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

個bb係你架喎

大宅

你應該自己湊返,你老公同你一樣都好冇責任心,你奶奶就冇陰工,要個工人日夜湊,我都未試過對我工人咁刻薄,有d良心好啵⋯

複式洋房

回覆:ivycwl 的帖子

+1

大宅

講真如果真心想餵人奶而又怕阿b夜晚食唔飽咪泵定支人奶出嚟比佢飲前「坐熱」支人奶囉,有幾難?我同老公夠係要返工拉,我哋都係交比我媽及工人湊,我媽成7x歲拉,就算佢哋幾有經驗同體魄我俩公婆每晚放工食完飯沖完涼就自己湊b,我仲要係餵人奶到9個月大,咪又係咁過,返工泵奶又比同事講閒話,我都係放工返到屋企就立即泵奶,仲要係每两個鐘就泵一次,多少都好,我怕唔夠奶比阿b第二日食

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至