醫護健康

跳至

首頁

尾頁

大宅

看了一個醫生但好似溝通唔到
想換一個
有無好介紹呢?
唔該晒!!!

男爵府

回覆 snoopymom 的帖子

有無試過賽馬會呢?
http://www.jccpa.org.hk/tc/home/index.php

大宅

引用:看了一個醫生但好似溝通唔到想換一個有無好

原帖由 snoopymom 於 14-03-25 發表
看了一個醫生但好似溝通唔到
想換一個
有無好介紹呢?
之前我媽媽未排到政府前睇柳永材醫生,佢都幾細心架,不過超多人

翡翠宮

牛年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

Bear1010 發表於 14-3-25 12:01
之前我媽媽未排到政府前睇柳永材醫生,佢都幾細心架,不過超多人

請問睇了有無好d呀?? 記憶有好轉嗎??

大宅

引用:Quote:Bear1010+發表於+14-3-25+12:01+之前

原帖由 MM2005 於 14-03-25 發表
請問睇了有無好d呀?? 記憶有好轉嗎??
呢種病係唔會好轉只有減慢,但至少媽媽由初初抗拒唔合作轉為肯聽吓醫生講,又由有幻覺幻聽脾氣差改為無咁嚴重

大宅

回覆:Golden_Time 的帖子

會試,唔知會唔會排好耐。但平過我宜家好多。我宜家係980一次

大宅

回覆:Bear1010 的帖子

柳永材貴嗎?係邊區?

大宅

回覆:有無腦退化醫生介紹

係銅鑼灣恒生銀行大厦,要睇比幾多藥,少少貴,因為醫腦退化既藥貼都好貴,之前睇約25元一張,但宜家睇政府好似約$16一張

大宅

請問我應該點做,我嫲都係見物理治療師唔合作所以無得去日間醫院做物理治療,係屋企同佢行下都唔肯,全日訓係張床,姐姐幫佢按摩都唔肯,成日鬧人,自己放棄自己,我地都唔知點算?

大宅

引用:請問我應該點做,我嫲都係見物理治療師唔合

原帖由 lsy5885 於 14-03-26 發表
請問我應該點做,我嫲都係見物理治療師唔合作所以無得去日間醫院做物理治療,係屋企同佢行下都唔肯,全日訓 ...
試下下次覆診時同醫生講,上次覆診時我同醫生講佢脾氣差,最後加左藥又好左少少

大宅

請問診金几多呢?有冇电話?我search 唔到

男爵府

回覆 snoopymom 的帖子

應該係柳永才醫生, 請再SEARCH

大宅

回覆 Golden_Time 的帖子

Found. Thanks a lot!

珍珠宮

育兒性格勳章 睛靈勳章

回覆:有無腦退化醫生介紹

我媽睇李達德,在佐敦恒成大厦。睇完穩定好多。

大宅

Thx! 依家重煩要插尿喉!都唔知點照顧佢我地好多嘢都唔識!

男爵府

回覆 lsy5885 的帖子

有時間睇下呢個網.... https://www.adcarer.com/index.php

加油啊

snoopymom    發表於 14-3-28 17:31

大宅

回覆:Golden_Time 的帖子

Thx!

大宅

Hello,
My mother also got the same problem, I just called to Dr. Lee Tak Tak and try to make appointment, but they only accept referral. Is any one can refer my mother ?

They need the full client name for referral.

Many Thanks

禁止訪問

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至