在職全職

跳至

首頁

尾頁

民房

我是自己的在开铺头的,我老公在公司工作,觉得现在的女人真系唔易做,又要照顾家庭又有做野,有时我个仔唔听话中激气,我觉得精神压力好大,而家的生意做越来越难做,觉得真系好烦!!我怕会有精神病.

別墅

你做咩生意, 我有d朋友賣衫都話難做, d人成日講價, 連特價衫都要講價, 我最近比老細叮左(比佢辭退), 都有搵吓工, 人工唔係好多, 又成日ot, 宜家我想自己設計及做衫, 然後放係朋友到賣, 因為我想有多d時間照顧bb, 都唔知得唔得, 其實我未做過, 叫估剛剛比老細叮左, 想試吓

民房

原文章由 tinaden 於 07-8-21 23:59 發表
我是自己的在开铺头的,我老公在公司工作,觉得现在的女人真系唔易做,又要照顾家庭又有做野,有时我个仔唔听话中激气,我觉得精神压力好大,而家 ...

其實你已經做得好好,你是一個很有能力的人!
你睡得好嗎?小朋友多大?

大宅

我都係自己開店舖的, 現在的生意真係好難做, 不過我地只係開咗2個月到, 跟本都唔夠交租, 有時真係想打工算啦...我係賣日用品架...d人要求又高, 價錢又要便...我都係因為想湊仔先諗住開店舖咋....點知真係仲煩........

pinky

原文章由 tinaden 於 07-8-21 23:59 發表
我是自己的在开铺头的,我老公在公司工作,觉得现在的女人真系唔易做,又要照顾家庭又有做野,有时我个仔唔听话中激气,我觉得精神压力好大,而家 ...

禁止訪問

大宅

但真係好煩惱架...你係做乜生意架.....咁你做咗多久才開始有個本返到呀.....

原文章由 serenafung 於 07-8-23 11:17 發表
我都係做生意, 已經做了五年, 初時都好驚, 但當我諗起自己賺到錢唔駛問人要錢, 自己搵自己食, 就叫自己繼續努力, 如果生意唔夠, 就搵下外快做, 識多D人, 擴大自己網絡, 唔好放棄呀! ...

大宅

我都用了十萬元開左間童裝店, 係自己心願, 想試下, 辭左職後開始攪間鋪, 開左3個多月, 生意真係一時時, 心情上落好大, 暫時不用倒貼, 但賺唔到之前份人工, 又無假期, 都覺得唔開心, 好大壓力, 老公話唔開心, 不如試下頂比人, 但自己都放左好多心機落去, 真係好煩!!

禁止訪問

民房

hello tinaden,我做出入口又要經常上出差,應該同你一樣困身並朝八晚十二仍有機會在工作,我想開鋪頭 開公司 打工同樣困身同樣受氣,客人難免有要求,咪當提高自己EQ,每樣事向好想,越向壞想事情越差,人就更唔開心更亂,解決困難後的滿足感好正。各位一齊努力,盡量同老公或小朋友傾多些,有佢地支持較容易努力落去,做起來也覺值得。

我是自己的在开铺头的,我老公在公司工作,觉得现在的女人真系唔易做,又要照顾家庭又有做野,有时我个仔唔听话中激气,我觉得精神压力好大,而家的生 ...

[ 本文章最後由 aggie0316 於 07-8-27 17:49 編輯 ]

洋房

我就啱啱開始呢(美甲同按摩)
做左3個幾月,係人地鋪頭分租比我架....
而家試業中,儲夠客先自己開間做...
我壓力唔大,可能皮費輕....

大宅

咁請問你係邊區架.....因我又要看鋪又要看仔, 所以好累成日都想做按摩, 但你知啦上大陸又唔放心, 係hk又收得貴, 所以想問吓你收多少錢架.....

pinky

原文章由 彤彤媽媽咪 於 07-8-27 20:57 發表
我就啱啱開始呢(美甲同按摩)
做左3個幾月,係人地鋪頭分租比我架....
而家試業中,儲夠客先自己開間做...
我壓力唔大,可能皮費輕....

洋房

原文章由 pinkykwlui 於 07-8-28 08:59 發表
咁請問你係邊區架.....因我又要看鋪又要看仔, 所以好累成日都想做按摩, 但你知啦上大陸又唔放心, 係hk又收得貴, 所以想問吓你收多少錢架.....

pinky

...

我係大埔區....
我之前上門做架...
而家小朋友開始大啦...
有好多野要跟...
所以係屋企附近租間平平地試業囉...
小朋友有乜事都可以即刻反到屋企麻....
時間容易控制啲,打工就唔得啦...

首頁

尾頁

跳至