跳至

首頁

尾頁

大宅

唔知點解我個臭B晚晚都唔訓呢?

每日佢到左下午3點幾就唔訓,跟住就到晚上8點幾就扭計,以為餵佢食完奶佢就會訓啦,點知佢飲晒支奶,明明自己好眼訓,對眼都半開合,但抱住佢訓左啦,一放落床仔,唔洗30秒佢就醒左. 如是者,一晚上上落落唔知幾多次.

聽日我就要返工啦~得反印印姐姐一個都唔知攪唔攪得掂. 最死係成晚冇得訓,唸住日頭有得訓,但係個臭B訓唔夠一個鍾就醒.

乜BB唔係要訓好多個鐘GE 咩? 點解佢只係訓幾個鐘就夠GE?

4隻熊貓係~(1) 媽咪~即係我 (2) DADDY~每日放工都好夜,反來仲要抱抱個仔先訓 (3) 印印姐姐 ~多數會要佢3-4點起身接我班,我返左工之後就由佢全程跟晒 (4) 就係臭B~佢個黑眼圈係上眼蓋度,好攪笑.

我已經出晒所有法寶,都攪佢唔掂,有冇人有經驗? 可以幫下我嗎?

法寶 : 音樂盒 / 奶咀.......

939A

[ 本文章最後由 939A 於 07-8-22 16:25 編輯 ]

別墅

我個b都係咁呀,晚晚食完十點個轉奶就眼睛睛咁,有時要抱到兩點至瞓着,期間都係一放落床就醒.不過有時佢自己係床仔玩玩下,都係要點幾兩點至瞓着.我同老公宜家諗全日間唔俾佢瞓咁多,睇會唔會好d.

原文章由 939A 於 07-8-22 16:23 發表

每日佢到左下午3點幾就唔訓,跟住就到晚上8點幾就扭計,以為餵佢食完奶佢就會訓啦,點知佢飲晒支奶,明明自己好眼訓,對眼都半開合,但抱住佢訓左啦,一放落床仔,唔洗30秒佢就醒左. ...
加油呀!:-D babymeiji

大宅

原文章由 939A 於 07-8-22 16:23 發表

每日佢到左下午3點幾就唔訓,跟住就到晚上8點幾就扭計,以為餵佢食完奶佢就會訓啦,點知佢飲晒支奶,明明自己好眼訓,對眼都半開合,但抱住佢訓左啦,一放落床仔,唔洗30秒佢就醒左. ...

我丫b都是這樣丫, 不過沒有晚晚... 多數都是白天睡得太多或抱得太多才會這樣. 最厲害那一次是被她玩天光, 我抱著她近早上5點左右, 她還跟我對話, 我說一句她答一聲, 本來很生氣她, 但她懂回答我後我氣都下了, 不過那天還要上班真是好慘, 之後我叫我奶奶白天多點叫醒他玩...

[ 本文章最後由 amonlado 於 07-8-22 20:35 編輯 ]

大宅

個臭B今日由下午3點幾飲左奶就訓到7點半起身再飲奶,跟住又訓到而家,唉~睇怕佢今晚都唔洗訓LAW~~~

大宅

我聽過人話安撫bb可以用電視機既雪花聲, 你有冇試過? 我試過, 不過阿仔唔多work, 你無法可想都可以一試既.

另外有冇試過俾奶咀bb啜, 之前我都好唔想俾bb啜奶咀, 但係有時真係太累起碼可以抖一抖.

good luck!
Pretty Princess Petite Prince

大宅

我亞b晚晚點幾鐘曹到天光:-( :-( , 天光就訓

大宅

939A:

我隻bb完全同妳的bb一樣. 我都唔知點解.
我真係抓爆頭點解而家bb會唔訓覺?
H E L P !!!!!

佢最好訓的時間就係晨早我返工出門口那時, 同佢bye-bye佢都唔知 唉...

[ 本文章最後由 tinajapan 於 07-8-23 10:48 編輯 ]

大宅

唔好太擔心啦, BB會自自然調較番架喇!

我晌未番工前小B都係成晚醒2,3轉, 我地咩方法都試過eg 日頭唔比佢訓咁多, 臨訓開多D奶, 較暗燈, 放音樂..., 佢都係咁醒同要人抱, 我都冇哂辦法, 點知到我要番工個晚開始, 小B好醒咁飲完12點個餐就直訓到5點, 開心死我同我老公, 所以比D耐性啦, 希望在明天呀麻!:lol:

大宅

pigbb2007:

真的嗎? 妳都好呀.在返工前搞掂.
我8月6號已返工. 小bb仲未介到夜奶. 仲要小bb呢個星期先開始咁樣唔訓+醒訓. 我昨日開始自己頂唔順好似作病了.......
好想bb快d聽話自行調節到呵:cry:

首頁

尾頁

跳至