親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 陪月勳章

IM Back~~~勁好玩,好想再去,多謝呢度d jm資料,尤其地震寶寶~~
我地一家4口(6y同2y kids行程)

day1~agent完美假期~接機,機場買電話卡rm25~1wk,但mama地上網好慢,唱錢,去sixty3 hotel
(酒店位置好,樓下咩都有得食,勁方便,family room ok,wifi廢的)放好野,落樓下食佑記肉骨茶好味,行前d馮業食多士同3色啡,吉仔冰好好好味~~榴槤多士一絕,再去橋底食貓山王,同沿路串燒,行埋附近購物中心買了鞋,3樓有supermarket買手信,麵包出島~~~~再回酒店樓下買little italy回hotel食(pizza,沙津好味值得試)

day2~早餐對面富源,拉tea多士ok但馮業好味d,自己出島單島-馬木迪,行去碼頭約15min,買飛5號窗(mama地下次吾會再去5號),等了好耐先開船,d人問非所答,又寫錯去邊嘔電,3月水cold有kids請帶埋保暖泳衣,島有魚,出深d先有,d魚大d,沙灘d沙吉腳,記住帶鞋,lunch我整了三文治,3點走但你係碼頭等左好耐吾知邊架係接你,問d人又話吾係,等到天落雨。。。黑晒,黎到又無位,我老公黑晒面,講左好耐先俾上埋船,我細女訓左抱到我cc下,船開超快,d水整到我地濕晒。。。。。下次吾好攪~~,back hotel沖涼,坐taxi去雙天,食物ok既小貴la,順手買埋貓山榴槤,新記肉骨茶,洪金買雞翼(mama地味香吾夠入味),富源拉tea回酒店食

day3~rental 了car,steven 9點準時接,車上食富源早餐,zoo約45min到,ok多野睇,行到11點睇shown,完左12點30去旺旺石班魚麵(湯甜不錯),再去買朱古力(手信之一買左成rm6xx,味道係幾好味ka)再去買海產,返63取行李去香格里拉。。。。超靚酒店,換好衫落去玩水,6點sunset bar睇日落,之後酒店buffet。。。是夜kids訓左,行去beach有串燒買~~

day4~早上自助早餐,playroom玩左陣,star出海~雖然貴dd但服務好好,每1hrs有船,有人跟住,有埋毛巾出海,船c服,出島~沙比15min已到,去到有人俾埋地席,全程有人9吾9睇你,11點出~1:30back,值得比~$,島好正,淺水d,但勁多魚,好好玩,沙滑d但仍要著鞋,backhotel司機車去town,食怡豐,買水果芒果好好味,back hotel沖涼,跟住出去芙蓉食carb~~dinner

day5~早上又係自助早餐,hotel玩水超超超正,香宮中tea,司機接去機場~

排骨媽媽  香宮好食嗎?  發表於 14-3-27 21:57
排骨媽媽  star dinner buffet ok ? beach 串燒要行幾遠? 幾點會close?  發表於 14-3-27 17:16

男爵府

回覆:貓MIMI 的帖子

Star hotel

男爵府

男爵府

男爵府

珍珠宮

BK Milk勳章

回覆:3月沙巴遊~~一家大細5天行程

時間過得好快,咁快就返黎

貓MIMI  咪係……  發表於 14-3-27 07:45

子爵府

引用:IM+Back~~~勁好玩,好想再去,多謝呢度d+jm資

原帖由 貓MIMI 於 14-03-26 發表
IM Back~~~勁好玩,好想再去,多謝呢度d jm資料,尤其地震寶寶~~
我地一家4口(6y同2y kids行程)
好羨慕,你豐富過我,我冇食貓山王,下次我要住star!

貓MIMI  STAR係好值得住,尤其有kids  發表於 14-4-2 13:53

珍珠宮

回覆:3月沙巴遊~~一家大細5天行程

大宅

好正呀請問你star出邊個島?

貓MIMI  沙比呀  發表於 14-4-2 13:53

男爵府

回覆:kathymum 的帖子

Star有自己私ka碼頭,係hotel最右方,去到凉住冷氣等超怒

男爵府

回覆:PINK2007 的帖子

貓山王真係巧味,200一個抵過hk,star也是好大好靚,我大仔開心到暈

男爵府

Food精選

男爵府

呢間係海產老闆介紹去,d carb very yummy ka

排骨媽媽  貴嗚?有咩推介?  發表於 14-3-27 17:17

男爵府

沙比島

子爵府

引用:沙比島+

原帖由 貓MIMI 於 14-03-27 發表
沙比島
是不是sapi?典解我去冇乜魚?

貓MIMI  巧多喎,又多種類  發表於 14-3-27 08:22
貓MIMI  我去勁多魚,咩魚都有  發表於 14-3-27 08:20

男爵府

食店

男爵府

Zoo

男爵府

Star sunset bar 睇日落好靚

男爵府

Star sunset bar 睇日落好靚

easonkinki    發表於 14-4-21 21:24
地震寶寶  好靚呀!  發表於 14-4-3 17:29

大宅

好多謝你嘅分享呀!我同你去嘅日數同住嘅酒店一模一樣,不過我就復活節去,2大2小(8yrs + 2yrs)。想請問你zoo好吾好玩同埋你係star直出邊個島?THX

首頁

尾頁

跳至