跳至

首頁

尾頁

複式洋房

尋日閱報得知有一個媽媽因為生完一對龍鳳胎後因免疫系統變化而引致急性肝衰竭, 只可以維持幾天的生命, 看後真係想喊出來, 其一佢幾經辛苦先可以生到BB(之前小產幾次), 點知而家生命危在旦夕, 其二, 那對天真活潑的BB只係對咗mami兩個星期就要面臨分開, 點解生命會係咁樣? 原來幸福唔係必然的。

今朝再閱報原來有3個女人無條件原意捐出肝, 其中一個原來有個囡一歲, 佢自己好堅持要捐, 而佢老公都技持佢的決定。 我真係覺得佢好偉大, 沒想到佢地完全互不相識, 但可以無條件付出, 如果佢最終可以捐出肝, 我想當佢的BB長大後一定會為媽媽的付出感到驕傲。

男爵府

兩個媽媽都好偉大..........我可以理解當真正做左媽媽就會知道同自己既仔囡分離係好心痛既事, 而冇左母愛既小朋友亦都會好可憐, 所以呢個偉大既媽媽願意無條件咁付出去幫人地一家團圓....佢既偉大值得我地所有人既尊重同支持.............

我地一齊支持佢地啦, 希望佢地兩個家庭以後都健康快樂地生活!!!!

原文章由 heiyiumama 於 07-8-23 12:05 發表
尋日閱報得知有一個媽媽因為生完一對龍鳳胎後因免疫系統變化而引致急性肝衰竭, 只可以維持幾天的生命, 看後真係想喊出來, 其一佢幾經辛苦先可以生到BB(之前小產幾次), 點知而家生命危在旦夕, 其二, 那對天真活潑 ...

大宅

原文章由 eemsfok 於 07-8-23 12:13 發表
兩個媽媽都好偉大..........我可以理解當真正做左媽媽就會知道同自己既仔囡分離係好心痛既事, 而冇左母愛既小朋友亦都會好可憐, 所以呢個偉大既媽媽願意無條件咁付出去幫人地一家團圓....佢既偉大值得我地所有人 ...

真係好心酸, 我都有為個媽媽祈禱, 希望佢會好返, 有奇蹟出現, 因為好似要呢1/2日內盡快搵到合適肝臟....希望佢一對仔女會比到意志力佢. 加油

首頁

尾頁

跳至