興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

別墅

《態度決定孩子一生》
http://www.singtaobooks.com/booklist.asp?bid=490#490
內容簡介態度是行為的基礎,也是兒童教育的重點所在。每個孩子都有一些必需重點對付和修正的盲點,若能成功改造他們的態度,很多出現在學習、交際和生活上的問題將會迎刃而解。本書內容包括30種根本問題態度的描述、檢測方法和具體的改造計劃,包括:不誠實、沒禮貌、膽小易恐懼、做事拖拉、對學習沒興趣、壞脾氣、自卑、為人消極悲觀、急躁沒耐性、不負責任、遇事不冷靜易焦慮、貪心和需索無度、新環境適應力低、反叛、因循守舊、自我中心和自私、嫉妒心重、做事不專心、沒主見、自理能力差、不合群、做事沒效率、自制力低、凡事敷衍塞責、情緒不穩定、解決問題能力低、丟三拉四沒記性、懶惰、心不在焉、人際關係差等。
作  者李雪熒、彭文
系  列新世代家長教育系列
出版日期2006年6月27日
30/4/2007
書 度185mm (闊) 160mm (高)
頁 數216
釘 裝平膠裝
國際書號978-962-672-524-5/962-672-524-9

禁止訪問

男爵府

必買!

禁止訪問

民房

tks for sharing

民房

多謝分享!

複式洋房

謝謝你的分享

男爵府

請問深圳書城點去?
原文章由 macymom 於 07-8-30 12:13 發表
尋日同我先生去咗行深圳書城(平日少人d 唔使爭)買佐好多board book俾個細女,唔覺意見到(給孩子的1000個答案)講孩童成長期父母必需解答佢成長嘅疑難糇症,正!!!
...

別墅

原文章由 Lofty 於 07-9-5 17:50 發表
請問深圳書城點去?

地鐵:大劇院站 c出口...深圳書城
   科學館站 b出口...深圳購書中心
   少年宮站 d出口...書城中心城

男爵府

原文章由 macymom 於 07-8-30 12:13 發表
尋日同我先生去咗行深圳書城(平日少人d 唔使爭)買佐好多board book俾個細女,唔覺意見到(給孩子的1000個答案)講孩童成長期父母必需解答佢成長嘅疑難糇症,正!!!
...

我想問下,在書城買小朋友書,會唔會好多簡體版呀???

別墅

原文章由 haircut 於 07-9-11 10:28 發表

我想問下,在書城買小朋友書,會唔會好多簡體版呀???

入左中國境內,所有中文書都係簡體字

今時今日唔學識睇簡體字,好洩底

內地有好多書好專業,我最鍾意買湊仔書,平靚正

早年買了套牛津故事樂園 1sets 16本都係百多元,小朋友愛不釋手

首頁

尾頁

跳至