親子旅遊

跳至

首頁
12345...82

尾頁

禁止訪問

大宅

畀面勳章

HI~ 我都係想暑假去北海道, 7 日, 5大1 小非自駕, 咩都未 PLAN, 淨係訂左機票咋 (直航來回), 發覺 LEE 度唔多人講去北海道, 一見你個 TOPIC 即刻入黎睇, 你都好呀, PLAN 左咁多, 我淨係諗左札幌--> 小樽 --> 洞爺 OR 登別 (主要想浸私人風呂) --> 富良野 + 美瑛 --> 旭川.

未爬文前, 唔知美瑛有乜野玩, 點解個個都會留一晚0係 LEE 度呢, 不過我唔想淨係問又唔搵料, 我會努力刨左旅遊書再同大家傾, 多多指教!

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆:北海道夏之旅一齊入來傾下好嗎

我來報到
我訂左機票,酒店,打算去札幌,美英,富良野,唔自駕。
我都未寫行程。

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

我都報到呀!七月頭兩大一小,未決定自唔自駕,暫時plan去札幌,小樽,余市,美瑛or 富良野……想去定山溪浸溫泉

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我都報到先,會去道東,知床,富良野,美瑛,完全大自然之旅,全程自駕。

super_aries  Same same, 我地都係,会去埋網走,自駕,由札幌出發,7月中前後7天!  發表於 14-6-4 16:17

大宅

畀面勳章

ztip 發表於 14-3-28 22:18
我都報到呀!七月頭兩大一小,未決定自唔自駕,暫時plan去札幌,小樽,余市,美瑛or 富良野……想去定山溪 ...
定山溪浸溫泉? 好少聽人講, 分享吓分享吓, BOOK 邊間? 有無私人風呂? 其實我只想浸吓溫泉, 如果定山溪都有就唔駛去洞爺湖/登別了~ 余市有乜野玩? 好少聽到啊~

super_aries  登別/洞爺湖有祭典,7月去OK  發表於 14-6-4 16:18

大宅

回覆 TIN_C_C 的帖子

HI ALL,

我又係7頭出發自駕北海道共6日, 之後飛東京玩3日, 我會去札幌, 小樽, 富良野, 旭川, 洞庭湖/登別 浸溫泉, 請問有無推介邊邊間溫泉好, 一泊二食? 謝謝

子爵府

回覆 ting-ma 的帖子

請問去北海道非自駕的話,洗費係咪貴過大阪好多㗎?同埋真係可以非自駕?我們沒有車牌,所以一直唔敢去北海道。

侯爵府

引用:Quote:ztip+發表於+14-3-28+22:18+我都報到

原帖由 TIN_C_C 於 14-03-28 發表
定山溪浸溫泉? 好少聽人講, 分享吓分享吓, BOOK 邊間? 有無私人風呂? 其實我只想浸吓溫泉, 如果定山溪都有 ...
我睇人地介紹呢間定山溪鶴雅森之訶溫泉酒店,好正咁,車程唔太耐,佢有私人風呂,不過好貴…………兩大一小,一泊兩食,差唔多4500蚊晚

http://www.agoda.com/zh-cn/jozankei-tsuruga-resort-spa-mori-no-uta/hotel/sapporo-jp.html

TIN_C_C  4500 蚊晚....  發表於 14-3-29 01:14

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

jemswin1 發表於 14-3-28 23:11

請問去北海道非自駕的話,洗費係咪貴過大阪好多㗎?同埋真係可以非自駕?我們沒有車 ...

夏天有TWINKLE BUS 同JR PASS, 我覺得OK

侯爵府

引用:Quote:ztip+發表於+14-3-28+22:18+我都報到

原帖由 TIN_C_C 於 14-03-28 發表
定山溪浸溫泉? 好少聽人講, 分享吓分享吓, BOOK 邊間? 有無私人風呂? 其實我只想浸吓溫泉, 如果定山溪都有 ...
你可以上網search 定山溪仲有其他溫泉,例如有定山溪萬世閣,章月,第一寶亭……翠山亭

TIN_C_C  THANK YOU~  發表於 14-3-29 01:15

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

報到 July 24 - 31.
準備只是自駕兩天,唔想老公太辛苦。

大宅

回覆:北海道夏之旅一齊入來傾下好嗎? (去過或將會去也歡迎)

7月14一21日,富良野3日2夜,加1日扎幌,自駕遊,再飛東京去川越小江戶,晴空塔同迪迪尼

複式洋房

我都報到,我一家三囗七月尾去13日,會自駕。
暫定行程: 札幌 > 富良野 > 美瑛 > 網走 > 知床 > 釧路 > 帶廣 > 登別 > 札幌

複式洋房

各位BK媽咪,如果有打算住富良野北之峰區,不妨試下住黎緊6月新開既 Kashiwa House Furano, 因識人有興趣 PM 我可以有折。

一間改裝緊既 House, 有兩個單位,2房單位約890呎,1房單位約380呎,適合一家大細。

大宅

畀面勳章

jemswin1 發表於 14-3-28 23:11

請問去北海道非自駕的話,洗費係咪貴過大阪好多㗎?同埋真係可以非自駕?我們沒有車 ...
我以前都無諗過可以非自駕, 但朋友話可以 JOIN ONE DAY BUS TOUR, JR 都好方便, 不過使費一定貴大阪一倍都唔止, 因為景點遠又散, 交通費好重皮呢, 所以我揀既都係比較近既行程, 原先想去埋函館都放棄了, 由札幌去, 單程 3.5 小時, 車費大約 8600 YEN 一程呢~

子爵府

wingyee_ma 發表於 14-3-28 23:36
夏天有TWINKLE BUS 同JR PASS, 我覺得OK
仲要好好利用酒店既無料巴士

子爵府

cutebb88 發表於 14-3-29 11:20
我都報到,我一家三囗七月尾去13日,會自駕。
暫定行程: 札幌 > 富良野 > 美瑛 > 網走 > 知床 > 釧路 > 帶 ...
13日全程自駕好辛苦喎,某D距離要開3~4小時以上...

大宅

引用:各位BK媽咪,如果有打算住富良野北之峰區,

原帖由 penguinsai0203 於 14-03-29 發表
各位BK媽咪,如果有打算住富良野北之峰區,不妨試下住黎緊6月新開既 Kashiwa House Furano, 因識人有興趣 P ...
有地址or website嗎?

子爵府

回覆 TIN_C_C 的帖子

貴一倍?我CNY買了四日的JR白濱pass,我都覺得貴。

首頁
12345...82

尾頁

跳至