自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

lovejy 發表於 14-3-28 23:06
岩岩睇普通西醫,打左支止痛針,希望食埋藥捱到去聽日
無用架, 好快痛返, 快D睇24HR牙科急診啦
所有事物,當你知道它不是真的時,它就不會令你痛苦。

伯爵府

回覆:lovejy 的帖子

依家有無好d呀牙痛起上黎真係可以好好好痛

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

引用:Quote:原帖由+wingyee_ma+於+14-03-28+發表

原帖由 lovejy 於 14-03-28 發表
之前有少少敏感牙齒。
今日飲完杯熱水就出事。
我上次都係!飲完水好似通哂神经咁痛足成晚!好彩panadol都止到!

放下自在

男爵府

醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

引用:即睇牙科24HR+急診啦

原帖由 shareholder 於 14-03-28 發表
即睇牙科24HR 急診啦
邊到有得睇?

子爵府

畀面勳章

回覆:急,而家仲有無邊到有牙醫睇?

冰水,食冰,塞喇叭牌去果隻牙,我老公同事甚至狂隊black lable隊暈自己,捱到第朝去剝牙

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:冰水,食冰,塞喇叭牌去果隻牙,我老公同事

原帖由 Ming_shirley 於 14-03-29 發表
冰水,食冰,塞喇叭牌去果隻牙,我老公同事甚至狂隊black lable隊暈自己,捱到第朝去剝牙

...
我要等到放工先可以去睇

公爵府

引用:Quote:原帖由+lovejy+於+14-03-28+發表之前

原帖由 cattz288 於 14-03-28 發表
我上次都係!飲完水好似通哂神经咁痛足成晚!好彩panadol都止到!

...
最尾牙醫點講?

公爵府

引用:依家有無好d呀牙痛起上黎真係可以好好好痛

原帖由 HKL.3 於 14-03-28 發表
依家有無好d呀牙痛起上黎真係可以好好好痛
叫做勉強瞓到

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

回覆:急,而家仲有無邊到有牙醫睇?

我都試過半夜牙痛 , 有幾吓痛到差 d暈 , 第二朝牙醫一開診即打去 book , 無位求到佢比位 , 連 mok 2 隻大牙

而家 d 牙有少少痛會即去牙醫攪掂 , 真係怕怕囉

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

引用:Quote:原帖由+cattz288+於+14-03-28+發表我

原帖由 lovejy 於 14-03-29 發表
最尾牙醫點講?
其实係隻智慧牙比我了崩左,所以痛左一晚,之前無痛,就住就住食野!捱左幾个月,卒之的起心肝,啱啱剝左!

放下自在

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

引用:隻牙突然痛到我頂唔順,有幾下痛到暈低咁制

原帖由 lovejy 於 14-03-28 發表
隻牙突然痛到我頂唔順,有幾下痛到暈低咁制
睇左醫生未?點解會咁痛?

別墅

如果睇牙整牙, 提一提不要去楊X牙科診所,油麻地那間, 因有我曾在那处種牙, 但我種那隻牙却令神經線受損, 痛到死, 又麻痺几星期, 幸好現在無事, 那隻牙做左不到兩个月巳吾用得, 又吾肯賠錢, 投訴冇用, 負責人姓許同姓余小姐又無禮貌, 又吾回覆, 千祈吾好去, 油麻地那間呀!

首頁

尾頁

跳至