嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

別墅

各位JM,我需要你地支持,有冇JM可以share你地經驗?

大約16週果陣,醫生已經話twinA近子宮裡面有個水瘤,之後兩星期再check,話水瘤沒大過,所以只要monitor 佢。
之後,D醫生就好似冇左件事。
宜家32W4D, 再照ultrasound 時,發現仍然係度,位置有兩個可能-子宮或大腸。
已經約左下四月七日見兒科醫生,最壞打算係twinA 出世可能要做手術。
我有d驚。

複式洋房

回覆:Vivinana0202 的帖子

我好明白你的擔心,我昨天35週照,發現其中—個b腦塞漲即系腦積水,而家無野可以做,唯有等37週出世,即刻都到兒科檢查,有無媽媽可以分享下哩個case,萬分感謝!

別墅

回覆:chingchiling 的帖子

Chingchilng,

加油呀!我諗左成日,真係我地咩嘢都做吾到,我留左個帖子係美國媽媽會,有個case 同你個b一樣,最後出世後做手術,之後好番。

我係度諗,如何我成日喊同擔心,會pass d 負能量比twins twins,所以我盡量吾諗,見步行步。

你再過多兩個星期就見到babies 啦!

加油!

複式洋房

多謝你既support,我都上網睇左d case,做左手術都會好但有機會影響智力,要—路觀察住,希望哩2個星期d積水唔好再擴大,你bb都無事架,交俾醫生,大家都要正面d,俾d正能量bb, by the way 你幾時預產期?系邊間醫院生?

禁止訪問

引用:各位JM,我需要你地支持,有冇JM可以share你

別墅

回覆:chingchiling 的帖子

Chingchiling,

我會為你bb祈禱。
宜家33 weeks,準備係36~37weeks生,但仲未知開刀定自然生(佢地已經頭向下)。
我住係三藩市,係CPMC(差不多淨係得產科)度生。d醫生同護士好好。

加油呀!
Keep me posted!!

別墅

回覆:catalles 的帖子

多謝!

複式洋房

原來你住系美國,多謝你!大家保持联絡! 祝你生産順利,bbs健健康康!

大宅

我照結構時其中一個也出現了問題,當時我只問醫生,醫生也說要等BB出來後觀察及可能會做手術,
我當時也很擔心⋯但出世後兒科一直有醫生跟進,到現在差不多兩歲了,暫時可以。
明白你一定會擔心,多些主動向產科及兒科查問,相信他們一定會照顧好BB,
然後安心去等待BB出世,加油!

別墅

回覆:Franceschingyi 的帖子

多謝你的回覆,我現在都見步行步。

首頁

尾頁

跳至