夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

回覆:好唔開心,男朋友話要同我分開……

我有個ex當年又係話佢阿媽唔係咁鐘意我,所以大家少見啲,當時我又真係信,以為佢媽唔鐘意我。點知原來佢識左第二個囉,我事前一直完全feel唔到已有小三。
男人根本揾藉口分手

blythe0824  我都有相同經歷,這些只是男人的藉口  發表於 14-3-29 15:38
芭芭拉

大宅

引用:早幾日男朋友話要同我分開,原因係我同佢阿

原帖由 JessieMan 於 14-03-29 發表
早幾日男朋友話要同我分開,原因係我同佢阿媽相處唔同,我問佢係咪有第二個,佢又話冇,再問落去佢又話唔可 ...
擺到明係藉口啦,佢愛你就會想盡辦法修補你同佢媽的關係,但而家佢都坦白說了對第二個有好感。

我係過來人,我的ex又係用呢個藉口分手,但好快同左另新女一齊,因當時佢追緊新女,唔同我分手,就阻住佢。

答應左求婚唔係咩大不了的事,未結婚算執返身彩,咁既男人再拖落去也沒結果,jm 好好裝備自己,你既mr right好快出現。呢度的jm好多都遇過賤男,但最后都會遇上疼鍚自己的男人,別氣餒

男爵府

回覆:JessieMan 的帖子

吾好咁執著咩原因分手喇,結果都一樣。點解吾做D令自己開心嘅野呢,扮下靚,識下朋友,去下街。努力活得比佢好,等佢後悔

rachel_ching  X2  發表於 14-3-30 23:37

珍珠宮

育兒性格勳章 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

算啦,, 佢都話佢仲意左第2個..
就算佢之前有叫你同佢結婚... 你都唔好再返轉頭啦...
邊有男人可以一時叫你同佢結婚,, 轉個頭就話同佢媽唔夾?
如果係既.. 佢應該一早唔叫你結婚住... 解決好你同佢媽咪既問題先會叫結婚LOR

早走早著!

大宅

畀面勳章

其實根本就係求完婚又後悔, 惟有撻阿媽出黎 LAW, 唔通你會去問伯母係唔係咩, 算吧啦, 你應該慶幸無嫁俾 LE 個花心蘿蔔, 就算俾你結得成婚, 第日都會因為"你同阿媽唔夾", "對其他女仔有 D 好感"而同你離婚, 到時咪仲 HURT~

男爵府

有心同你一齊行落去,
唔理係咩問題困難都會解決,
明顯你男朋友個心已經不在你身上...
搵呀媽做藉口
假如他朝有日你男朋友想復合,更加要諗清楚!

男爵府

而家睇清楚佢的真面目,日后記住佢想番撻番你,你都唔好睬佢

別墅

JessieMan 發表於 14-3-29 12:11
早幾日男朋友話要同我分開,原因係我同佢阿媽相處唔同,我問佢係咪有第二個,佢又話冇,再問落去佢又話唔可 ...
同佢阿媽相處唔到係一個永遠解決唔到嘅問題,我個時就係呢個主要原因最終都係分開咗,個時係會唔開心,但而家諗留都覺得無後悔亦好慶幸無夾硬走落去

侯爵府

引用:撻阿媽出黎,+你仲可以點+SAY+NO+呀,+如果佢

原帖由 TIN_C_C 於 14-03-29 發表
撻阿媽出黎, 你仲可以點 SAY NO 呀, 如果佢係愛你既, 實會諗辦法令你同阿媽好好相處, 但佢選擇同你分手, 即 ...
妳呢句啱啊,如果樓主系愛佢既,點都諗到辦法同佢阿媽相處囉。

男爵府

其實仲好啦,好過結婚後先發覺原來佢有小3

複式洋房

放手吧!根本借口!

rachel_ching  X2  發表於 14-3-30 23:34

子爵府

算啦,冇需要考究,瀟灑d同佢講88好過,借口廢話多多

rachel_ching  Yes  發表於 14-3-30 23:34
幾時先上到車.....

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

三心兩意,
唔專一,
走為上著啦。

rachel_ching  X2…  發表於 14-3-30 23:34

別墅

畀面勳章

唔想認自己出去偷食就搵牙媽出黎,呢d仔算把啦

rachel_ching  Agree  發表於 14-3-30 23:34
幸福並非是什麼都一帆風順,而是擁有處理難題的能力。

子爵府

引用:算吧啦,同他媽相處唔到,廢話!洗唔洗同你

原帖由 luilui007 於 14-03-29 發表
算吧啦,同他媽相處唔到,廢話!

洗唔洗同你姨媽姑姐啊叔伯兄弟夾過先,我覺得他似有第二個
我都覺得係!

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

只是一個給你的理由/交待而已...但我都唔多信

rachel_ching  Me too  發表於 14-3-30 23:36

大宅

雖然明白離開係最好既決定,但心有不甘既就同佢傾下,如果求得婚你們唔會相處左少時間, 問下佢一個新相識既女仔係唔係抵得上一世既自己,引導佢諗下當初。 而你自己都要諗下,人地阿媽都係阿媽來,點解會去到相處唔到既地步?
好好傾下,你會到答案。加油面對!

大宅

BK Milk勳章

走把啦,祝佢兩頭唔到岸,攬住阿媽過世,做個孝順仔

男爵府

佢自己都鬼拍後尾枕話識左第二個啦,唔好怪auntie啦

大宅

回覆:JessieMan 的帖子

愛你就話之佢呀媽啦 小三機會大

rachel_ching  Yes..u are right  發表於 14-3-30 23:36

首頁

尾頁

跳至