自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章

頭先我一路睇新聞一路係咁鬧!!
既然兩個大人都要出去做野,點解唔請工人呀?都唔用個腦諗野,果兩個真係唔識任何野既細路仔黎架~
:-(

子爵府

好媽媽勳章

原文章由 可樂皓皓 於 07-8-26 13:26 發表

屯門火警兩童獨留家中燒傷情況危殆
(星島) 08月 26日 星期日 12:00AM
屯門井財街一個住宅單位今早發生火警,兩名懷疑獨留在家的三歲及兩歲小童受傷送院,情況危殆。火警於早上近八時發生,現場是井 ...

有冇搞錯呀,之前都試過火燭,咁都可以又擺兩個bb o係屋企,有冇人性架...............係咪突登要佢地自生自滅呀,唔係人黎架,唔配做人父母,亦唔見得佢地會後悔,都唔係第一次有火燭,好慘呀兩個小朋友.......唔死都重傷,第時好番都唔知點見人喇:-(

子爵府

好媽媽勳章

原文章由 prettybabe 於 07-8-26 14:21 發表
請工人?你估人人都搵皮幾兩皮個月咖?供埋樓份糧仲有好多淨咩?你地知唔知有好多家庭收入仲少過綜援戶咖?用個腦諗野啦呀太

請工人唔駛搵幾皮野一個月架,呀太!
2個人出哂去做野,d 小朋友點算呀,淨係識得搵錢,生d小朋友出野做咩呀,話就話為左佢地好,你連d 時間都俾唔到d細既,咪搞到個結果咁囉,就算請唔到工人,香港大把機構可以幫佢地睇幾個鐘呀??????????唔用腦!!!!!!!!!!!!!!!!
仲有呀,佢地唔係第一次!!!!!呢個先係話佢地唔用腦既問題所在!

子爵府

好媽媽勳章

仲有呀,d 父母有好多成日都"諗住點","諗住咁"!
諗住丫嘛,活左幾廿年人,小小野都唔識得分析架,兩個細路加埋都唔夠6歲,一個6歲既細路,擺佢地o係屋企都驚佢地危險啦,況且現家仲要係留低,兩個細路呀!
人命黎架,識得呢對父母,都唔係咁幫佢地講野呀?用下腦啦

子爵府

好媽媽勳章

原文章由 小香香 於 07-8-27 11:41 發表

我相信..即使我有千萬個理由..我都唔會將咁細個小朋友獨留家中
工可以唔做.....仔女唔可以唔睇.....
小朋友咁就一世架喇..有咩係比仔女重要

仲要唔係第一次!!!!
大興同紅橋路程差幾遠呀,塔車就去到啦,出左事就藉口就大把!!!!!!!!

首頁

尾頁

跳至