自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

有份工請了我,在數碼港,試過從天水圍搭車到去係1個鍾多d, 如果你哋都在這佢返工,分享吓

大宅

回覆:有冇人係數碼港返工架

山明水秀,但冇啖好食! 天水圍去有咁快咩?

禁止訪問

伯爵府

天水圍番數碼港車費好貴,有冇公司車去中環?我番數碼港,個個同事帶飯,因為lunch又貴又唔好食

大宅

回覆:Huiwangmama 的帖子

我返過,好快辭職走,因為無野好食!食樓下啲所謂餐廳,又食到腸胃炎 要去華富邨食,好悶

大宅

我都返過
真係好遠
環境幾好但無野食
7仔都無間
好唔方便又難搭車
公司有廠車好少少

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

annaanna 發表於 14-3-29 20:22
天水圍番數碼港車費好貴,有冇公司車去中環?我番數碼港,個個同事帶飯,因為lunch又貴又唔好食

...
難得我堅持左一年唔帶飯

同意, 又貴又唔好食, 仲要行到走遠排一大餐

放工搭車至lor命, 唔近總站永遠上唔到van仔, 巴士又要轉幾轉(有直到, 等到發霉lor), 試過由公司行去總站->等車, 45分鐘後上到車發現無帶八達通銀包..........又行返公司之後決定搭的士(出銅鑼灣約$80, 同事話應該wear爛塊面問人借錢搭van, 大家都返數碼港肯定明白苦況wor)

annaanna  你一直唔帶飯,我地到依家都話你勁  發表於 14-3-29 21:09

大宅

但係有M記有百佳,好過科學園啦

珊瑚宮

+3金熱血 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

引用:但係有M記有百佳,好過科學園啦

原帖由 marmalade 於 14-03-29 發表
科學園出沙田方便嗎?

全力支持捐血行動~
Blood for Life 熱血使命 @ fb

珍珠宮

引用:但係有M記有百佳,好過科學園啦

原帖由 marmalade 於 14-03-29 發表
但科學園有車可搭出大埔食,但數碼港真係食自己喎

大宅

我返咗兩年堅持唔帶飯,日日五間輪住食,有時買international 沙津,尚可。係搭車煩,搭小巴16個就16個,滿一架又要等一排先有車!

首頁

尾頁

跳至