跳至

首頁

尾頁

別墅

各位好~

我個囝囝啱啱15個月大, 由初生到依家都係飲雪印奶粉, 我想加羊奶片俾佢做補充營養, 應該點俾佢食呢? 同雪印一齊食? 定係直情轉羊奶而唔飲奶粉?

男爵府

原文章由 家希媽媽 於 07-8-28 04:40 發表
各位好~

我個囝囝啱啱15個月大, 由初生到依家都係飲雪印奶粉, 我想加羊奶片俾佢做補充營養, 應該點俾佢食呢? 同雪印一齊食? 定係直情轉羊奶而唔飲奶粉? ...

你想俾佢食一粒粒個d羊奶片呀?定係用水沖出來個d羊奶粉呀?兩種唔同架喎!羊奶片係好似d糖仔咁當小食間唔中俾佢o地食下架咋喎!唔駛同佢改奶粉架,而羊奶粉就好似奶粉咁囉!除非你想佢飲全羊奶啦!若果唔係一日一杯都唔駛戒雪印啦

大宅

你想講羊奶粉定羊奶片呀 如果羊奶片就只係輔食,好似糖同鈣片咁,吾使轉奶粉喎?-(

別墅

唔該晒~

其實營養係食羊奶片好d定飲羊奶粉好d? 羊奶片/粉味道會唔會好羶架? 我本人唔食羊肉就係怕羶味:tongue:

男爵府

原文章由 家希媽媽 於 07-8-29 04:17 發表
唔該晒~

其實營養係食羊奶片好d定飲羊奶粉好d? 羊奶片/粉味道會唔會好羶架? 我本人唔食羊肉就係怕羶味:tongue:

點會有羶味呢?佢為左迎合每一個人的口味唔會有羶味架!仲加左d士多啤梨,藍莓,乳酪......味添!我就覺得我仔仔食左一粒粒個d無咩反應只係當糖仔咁俾佢食咋!我估食羊奶粉會好d掛。

大宅

原文章由 家希媽媽 於 07-8-29 04:17 發表
唔該晒~

家希媽媽~
無羶味wa,仲有你係邊到訂呀,幾錢can呀,我地係hk訂羊奶片就52.5/can,羊奶粉就200/can,知吾知邊到平d呀?

別墅

家希媽媽~
無羶味wa,仲有你係邊到訂呀,幾錢can呀,我地係hk訂羊奶片就52.5/can,羊奶粉就200/can,知吾知邊到平d呀?

其實我唔知道幾多錢一罐架~我係響香港荷花見到有得買, 上網又見到有廣告, 加上我亞豬又成15個月大, 想俾佢補充多d營養, 見各位媽媽都好有經驗同心得, 所以想問問收集下意見:lol: 如果好就諗住下次返香港時買來試下! 你地係咪響荷花訂架?

大宅

家希媽媽~
荷花應該吾止200一罐,就算香港藥房,都要24x好似,去yahoo bid應該係最平gala,如果下次亢你訂一齊啦

別墅

原文章由 cocoWong 於 07-8-30 09:44 發表
家希媽媽~
荷花應該吾止200一罐,就算香港藥房,都要24x好似,去yahoo bid應該係最平gala,如果下次亢你訂一齊啦

好呀~~唔該晒!:loveliness:

大宅

吾使吾該,你幾時要就pm我啦

首頁

尾頁

跳至