自由報料

跳至

首頁

尾頁

男爵府

原文章由 22182218 於 07-8-30 13:54 發表

我係報鏗鏘個套餐3680包16堂 路試同租車
依家我自己再加鐘學 我諗如果一tack pass $5000度就ok

我想問下你係鏗鏘學得好唔好呀?
仲有鏗鏘個網頁既筆試題目同你考筆試時既同唔同.
我指有無幫助.定係真既考試題目係第二d野多呢?
[img align=right]http://mud.mm-a7.yimg.com/image/3857997831[/img]

大宅

原文章由 atta 於 07-8-31 01:52 發表

我想問下你係鏗鏘學得好唔好呀?
仲有鏗鏘個網頁既筆試題目同你考筆試時既同唔同.
我指有無幫助.定係真既考試題目係第二d野多呢?

我覺得都ok呀
筆試題20題中咗18題都係鏗鏘網頁有
9月11就會路試啦 到時就個師傅功夫如何啦
[img align=left]http://forum.bjcg.com/images/upload/2005/02/18/161709.gif[/img]

大宅

原文章由 fionlai60 於 07-8-30 17:46 發表

我想搵私家車師傅,有無人有介紹呀

我諗住考自動波,容易pass

大宅

原文章由 22182218 於 07-8-30 13:54 發表

我係報鏗鏘個套餐3680包16堂 路試同租車
依家我自己再加鐘學 我諗如果一tack pass $5000度就ok

我睇過"李健"2268包15堂 連路試租車,咁咪仲平,
不過如果報李健,我會報 $4168.因有26堂,我怕16堂吾夠,
因我問過好多人都話要2幾-30堂先得.
有無人在李健學過? 有無教新界的李健師傅介紹呀!?-(

大宅

原文章由 fionlai60 於 07-8-31 09:09 發表

我睇過"李健"2268包15堂 連路試租車,咁咪仲平,
不過如果報李健,我會報 $4168.因有26堂,我怕16堂吾夠,
因我問過好多人都話要2幾-30堂先得.
有無人在李健學過? 有無教新界的李健師傅介紹呀!?-( ...

我之前都有問過李健
上到去又話加呢樣嗰樣:tongue: :tongue:
最後都係鏗鏘平 我先揾鏗鏘呀
[img align=left]http://forum.bjcg.com/images/upload/2005/02/18/161709.gif[/img]

伯爵府

我老公都係叫我考自動波,佢話我又唔係用架車黎搵食,快d pass又慳番d錢,c6叫我學住十幾堂先,唔夠再補鐘

[ 本文章最後由 fanfan0582 於 07-8-31 09:31 編輯 ]

侯爵府

育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

22182218,

教你個師傅應該幾好吧? 如果晌鏗鏘學, 係咪可以指定師傅? 除左租車費同報考費用外, 仲有冇咩係要額外俾$? 另外, 我想明年3月之前考到個牌(assume 一 take 過) 趕唔趕得切? 唔好意思, 好多問題, Thanks!

原文章由 22182218 於 07-8-31 09:20 發表

我之前都有問過李健
上到去又話加呢樣嗰樣:tongue: :tongue:
最後都係鏗鏘平 我先揾鏗鏘呀

大宅

[quote]原文章由 lestat 於 07-8-31 18:01 發表
22182218,

教你個師傅應該幾好吧? 如果晌鏗鏘學, 係咪可以指定師傅? 除左租車費同報考費用外, 仲有冇咩係要額外俾$? 另外, 我想明年3月之前考到個牌(assume 一 take 過) 趕唔趕得切? 唔好意思, 好多問題, Than ... [/quot

咁你依家報就差唔多啦
頭尾都要5個月
師傅你可以問佢有無你想要嗰個
錢就3680包16堂 雙鐘上 一堂90分鐘
之後你唔夠就自己同師傅加鐘:-P

侯爵府

育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

22182218 thanks a lot!

想問多樣, 你個師傳教得好唔好? 好的話, 可唔可以話俾我聽佢個名, 我可以揾佢教

原文章由 22182218 於 07-8-31 21:06 發表
[quote]原文章由 lestat 於 07-8-31 18:01 發表
22182218,

教你個師傅應該幾好吧? 如果晌鏗鏘學, 係咪可以指定師傅? 除左租車費同報考費用外, 仲有冇咩係 ...

大宅

原文章由 lestat 於 07-8-31 23:46 發表
22182218 thanks a lot!

想問多樣, 你個師傳教得好唔好? 好的話, 可唔可以話俾我聽佢個名, 我可以揾佢教

佢叫黃煜祥
都大年紀 但係好耐性
如果我一次pass就正啦

侯爵府

唔該哂, 加油丫~~~ Good Luck!

原文章由 22182218 於 07-8-31 23:59 發表

佢叫黃煜祥
都大年紀 但係好耐性
如果我一次pass就正啦

複式洋房

你地好呀,我最近考到牌了,我係考掍波既2號牌(即貨van),我係一次pass架,我連考牌果一個鐘計,共28堂,(不過有一堂冇學),我考何文田游泳池出面果條街架,我個師傅幾好架,不過佢好嚴架,開頭果幾堂咩都做得唔好,佢就會罰我(30幾度時就熄冷氣)不過佢都同我一齊流汗,可能因為好嚴,所以我一次pass,我當時好開心架,我仲比左兩舊水佢飲茶,我一其用左4千零蚊(連政府果d費)

原文章由 lestat 於 07-9-1 00:44 發表
唔該哂, 加油丫~~~ Good Luck!

複式洋房

你地考牌既朋友要加油呀,考牌果日留心聽師傅既(是)(飯),佢會帶你行一次,佢每個次序例:由一波轉2波,cut線時要做咩,停車後再起步又點,佢一路楂住架車就一路講每一個步驟,你地一定要記住呀,因為咁就係考官既要求黎架,祝大家一次pass,^v^

原文章由 totohsieh 於 07-9-1 02:21 發表
你地好呀,我最近考到牌了,我係考掍波既2號牌(即貨van),我係一次pass架,我連考牌果一個鐘計,共28堂,(不過有一堂冇學),我考何文田游泳池出面果條街架,我個師傅幾好架,不過佢好嚴架,開頭果幾堂咩都做得唔好,佢就會罰我( ...

伯爵府

係咪一定要報駕駛學院先可以係元朗考架?

侯爵府

係呀, 如果考私家車, 九龍得培正道同忠義街兩個地方考, 新界好似得石蘺咋.

原文章由 fanfan0582 於 07-9-3 13:45 發表
係咪一定要報駕駛學院先可以係元朗考架?

伯爵府

07 暑 假 學 車 指 南
http://motor.atnext.com/moDspContent.cfm?article_ID=%27%23LK9Q%3F%5B%21%210%20%20%0A&CAT_ID=26

[ 本文章最後由 fanfan0582 於 07-9-4 11:06 編輯 ]

大宅

原文章由 fanfan0582 於 07-9-4 11:00 發表
07 暑 假 學 車 指 南
http://motor.atnext.com/moDspContent.cfm?article_ID=%27%23LK9Q%3F%5B%21%210%20%20%0A&CAT_ID=26

你地決定左報邊度未呀

伯爵府

你地覺得呢個抵唔抵?
http://www.driving.com.hk/goodies.htm

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

無驚無險已經學左6堂,仲有小小緊張,但我個教車師傳,好肯帶我去唔同既地方學車 令我熟習路面環境。

男爵府

我係李健學架,跑馬地考場, 當時仲同BB一起學架(大肚3個月時去學,學左20+堂), 當日考試情景歷歷在目, 險象環生(暴雨/鐵騎係我必經之路翻車/緊張到唔記得戴眼鏡,睇唔清楚/在臨終點前的非常窄的小路上,居然停了一輛大卡車,這時,對面又有一輛TAXI迎面而來.), 幸運地是: 一次PASS.....HAPPY

原文章由 pigpig 於 07-9-6 22:05 發表
無驚無險已經學左6堂,仲有小小緊張,但我個教車師傳,好肯帶我去唔同既地方學車 令我熟習路面環境。
親子王國以外之連結已被刪除

首頁

尾頁

跳至