跳至

首頁

尾頁

洋房

9月BB 就快一歲喇.請問你地會唔會攪生日會? 如果會你地去邊度攪呀?

男爵府

我定左今個星期六下晝向我媽咪屋企攪
大概有25個大人6個BB
訂左
fresh&fresh 到會
美心旦糕
整左Banner & 氫氣球

希望到時阿囝唔好合眼瞓..

洋房

嘩. 好犀利呀. 因為之前我好耐無上親子王國網. 又好少發表. 所以都係諗住仔仔一個攪咋. bb 本身同公公婆婆住. 但係會返來我度攪. JOIN 埋爺爺女麻女麻.加埋d 朋友同事咁

原文章由 JojoB 於 07-8-29 13:24 發表
我定左今個星期六下晝向我媽咪屋企攪
大概有25個大人6個BB
訂左
fresh&fresh 到會
美心旦糕
整左Banner & 氫氣球

希望到時阿囝唔好合眼瞓.. ...

大宅

喜喜16號係正日。

15號應該會同娘家食飯慶祝,16號就約左幾個fd來BBQ,22號幾個舊同事又來BBQ… 25號同c6屋企人出灣仔食中秋順便補祝wow....全部分開食食食:idea:

洋房

covermark:

你就好啦. 分開哂 . 因為卓軒係公公婆婆湊. 又話要join 爺爺麻麻.
都唔知點好. 多人就bbq. 少人就到會.
最驚到時卓軒扭計. 佢最興!

quote]原文章由 covermark 於 07-8-29 15:21 發表
喜喜16號係正日。

15號應該會同娘家食飯慶祝,16號就約左幾個fd來BBQ,22號幾個舊同事又來BBQ… 25號同c6屋企人出灣仔食中秋順便補祝wow....全部分開食食食:idea: ... [/quote]

大宅

一次過搞,屋企人加契媽加朋友加幾位媽咪.. 40幾人加6-7個bb... book 左近海灘麥當當,順便可以去海邊玩下~ 麥當當可以安排一個 area 俾我地舖地膠 set 玩具俾 bb 玩, 都ok..
屋企人多小朋友,佢地應該開心d.... 不過有d擔心希望唔會太迫...

洋房

我都有諗過去麥當奴攪. 但要大D. 可能兩歲. 三歲先. 你攪完今次生日會話我知攪得好唔好丫?

別墅

我未諗到去邊度玩同預幾多人(family, friend, BB....),不過,蛋糕就會訂東海堂,因為味道不錯,同最緊要我可以攞7折,可以慳返幾百蚊。你知啦,攪個Birthday Party都唔平,慳得就慳......:-P

洋房

我都係好耐無上黎喇,不過亞女就生日,想睇下有冇人攪 0609 生日會,想帶亞女同其他 BB 一齊玩下,開心下,但見佢地都好似咩都攪好晒,又好似佢地大家都識得咁,都唔知點 join 好。

亞女係9月1日生日,正好星期六,所以我地會同公公、婆婆一行五人去愉景灣行下,帶個 cake 去到草地切下蛋糕、影下相。如果天氣好可能會落下水 tim 架。

大宅

好呀無問題~~希望ok啦~
其實我都係見之前有5,6月媽咪試過麥當當搞,先至試下咋... 雖然一歲bb都應該唔知咩事架啦..不過勝在有d姐姐做司儀幫手搞氣氛同玩遊戲,屋企又多小朋友,唔駛煩...
影番d片段可以俾個女大個睇番都開心~~

原文章由 朱小B 於 07-8-29 16:07 發表
我都有諗過去麥當奴攪. 但要大D. 可能兩歲. 三歲先. 你攪完今次生日會話我知攪得好唔好丫?

複式洋房

我會在婆婆家開生日會,
請親戚,鄰居小朋友來玩。
我都想參加0609生日會,
但好似已經截止!

複式洋房

全部分開, 男家會去食自助餐(順便食中秋), 女家會去Disneyland, 朋友會去cafe 開party.
分開兩家人會好d. 無咁煩.

洋房

To: nanahui

我都好耐無上呢個網. 又係見D 人好似全部都識. 我又唔方便JOIN 入去囉.

我就會自己攪. 兩個BB. 一個係我個仔. 一個係大伯個女. 兩個都係9月出世

我諗住叫到會. 簡單野可以自己整.

大宅

朱小b

我之前同佢地都唔熟架!而家都係見得幾個咁囉,有d仲係o係 網度
傾緊計,我都係等1歲party先同其他mami見面咋,其實上多d黎搭下咀咁好容易識架咋,0609 d mami好好人架!你多d去0609 bb會傾下就識啦!我就多數0609bb會同全識媽媽個topin

悠悠正日生日會去disney玩,29號就去澳門玩(disney同澳門都會同d契爺契媽仲有婆婆公公一齊去),22號就可能會去6299度慶祝咁囉

原文章由 朱小B 於 07-8-30 09:18 發表
To: nanahui

我都好耐無上呢個網. 又係見D 人好似全部都識. 我又唔方便JOIN 入去囉.

我就會自己攪. 兩個BB. 一個係我個仔. 一個係大伯個女. 兩個都係9月出世

我諗住叫到會. 簡單野可以自己整. ...

大宅

呢個星期六我會同柔柔係會所搞個bbq party, 到時都會請埋全部屋企人一齊玩, 大人燒野食小朋友悶可以去會所玩車仔同波波池!

洋房

TO: stbb06

OIC... 因為我要返工. 所以好少可以同佢地傾偈. 我會儘量安排好D 時間喇. 我都覺得0609 D MAMI好好呀.

我想問你係唔係去過 STUDIO 123 影過相?

原文章由 stbb06 於 07-8-30 11:47 發表
朱小b

我之前同佢地都唔熟架!而家都係見得幾個咁囉,有d仲係o係 網度
傾緊計,我都係等1歲party先同其他mami見面咋,其實上多d黎搭下咀咁好容易識架咋,0609 d mami好好人架!你多d去0609 bb會傾下就識啦!我就多數0609bb ...

複式洋房

stbb06,
你隻悠悠豬正日生日(27號)去disney呀? 我都plan緊同我隻康悠豬去disney呀,但我想book disney酒店住一晚,紀念自己舊年瞓醫院咁慘,今年瞓返酒店"梳乎"下~ (不過乜都未定呀,如果真係去,到時通知你,等我地兩隻同年同月同日生日o既悠悠豬可以係生日果日見下面影張相!)

我自己d friends同女家d親戚,就會係M記攪生日會lor... 而男家就中秋節果晚順便dinner算lu...

原文章由 stbb06 於 07-8-30 11:47 發表
朱小b

傾緊計,我都係等1歲party先同其他mami見面咋,其實上多d黎搭下咀咁好容易識架咋,0609 d mami好好人架!你多d去0609 bb會傾下就識啦!我就多數0609bb ...

大宅

06/09 : 正日生日會揍佢返屋企,再請半日假同爸爸帶佢去街,晚上係屋企切蛋糕 慶祝...

25/08 : 由於萱萱同佢表姐同月同日(6/9)生日,所以係提早同佢兩個係爺爺屋企開咗生日會,有廿幾人參加,好熱鬧呀...

[ 本文章最後由 choimingcourt 於 07-9-3 13:17 編輯 ]

洋房

生日會會攪夜晚定下午呀?

大宅

我都計劃小澄2歲生日喺 disney 搞呀~~ 大家唔會唔買全年票??

原文章由 kenixbb 於 07-8-30 12:24 發表
stbb06,
你隻悠悠豬正日生日(27號)去disney呀? 我都plan緊同我隻康悠豬去disney呀,但我想book disney酒店住一晚,紀念自己舊年瞓醫院咁慘,今年瞓返酒店"梳乎"下~ (不過乜都未定呀,如果真係去,到時通知你,等我地兩隻同 ...

首頁

尾頁

跳至