跳至

首頁

尾頁

男爵府

Hello~~~ Ladies!

原文章由 gu 於 07-8-29 15:54 發表
各位,開新版啦:mrgreen:

9月9日(星期日)3-4時聚會又黎啦。

當日活動,大家建議下啦:

1. 德媽有隻蚊,哈哈哈,得唔得呀
2. "啤嫂號"火車Toot! Toot! --> 有music 架~
Michael B. was born on 15 Nov 2005!
www.facebook.com/bearso

男爵府

Gu Ma,

音響係要架~
我仲希望自己整到個器材比D小朋友呀! (o向 呢期返PG度偷師~)

原文章由 gu 於 07-8-30 09:47 發表
好呀,就甘啦.
啤嫂
有無小動作之類教小朋友?
正呀,我到時訂埋音響啦。

毫子媽
個名好勁呀,哈哈
有無道具要幫手拎?請出聲。

各位
不如個日一人拎2件玩具仔去啦,比巨地學下將心頭好同人交換下,分享下,好嗎?

當日的小食 ...
Michael B. was born on 15 Nov 2005!

男爵府

嘩! 洋網既書好快呀! 我星期二晚落order~ 星期三payment~ 剛剛收到電話話d書已到~

Gu媽,萬分多謝你代收我既書!! 我以為佢會早d 通知我... 一call 我就已經書到... 好彩你在家中 thanks thanks!!! 仲要你落
!樓下取書.... 我下星期一定過來請你同Gu仔食個tea~thanks thanks

男爵府

Hi~~

我music playgroup 無返呀...even last lesson...
我有點喉嚨痛想作病, 小啤子有傷風但唔太嚴重,我老公又係唔舒服。 所以無上堂呀~~

Hey~ 今天見到大家又急急腳走~ 因為我mother 入來西貢探小啤子同dinner~~

Gu媽,毫子媽,
多謝你地既幫手呀! Super thanks!!

男爵府

Hi~ good morning~

我既感冒已經發了出來喇.....

Gu Ma,
我同小啤子可能星期四下午找你,好嗎? 唔confirm~ 但到時再電聯~

mei,
個 PG .....唉... 話時話我都無乜心去

男爵府

當然記得啦~~ 我準備更d 教具~

Gu媽,
我等陣再飲多次中葯,睇o下我中午既情況如何先~ 因為我有咳呀! 對d細路唔太好呢~ Call you!!

原文章由 gu 於 07-9-6 08:04 發表
各位
別忘了今個星期日3-4的聚會呀
節目豐富

男爵府

YEAH ))))) 有書o羅! 有野玩~

男爵府

Pooh~ 明天你又來啦 )))

原文章由 Pooh2005 於 07-9-8 11:06 發表
GU 媽,

好嘢,有書攞啦,我想問位置係邊呀? 我好少去將軍澳, 可唔可以PM TEL 比我, 你哋又有GATHERING, 真開有得又玩.

POOH2005

男爵府

Hello~ 彤彤媽,

哈哈哈! 影相來睇o下你d 收獲啦~~~
昨日既gathering..... 有9個BB到呀! 真係估唔到呢....

gu媽,又要多謝你今次幫我地訂書.... 我地好似幫自己既小朋友小一開學買書一樣...哈哈哈 ))) 仲有你送比我地小朋友既小禮物呢~~

男爵府

gu 媽,

真係有點不好意思.... 代我講聲萬分感謝Gu爸既"大力相助"!

男爵府

甘下次個吉日又點呀?去唔去其他媽媽度,定我再訂場呀?

10月吉日請報到

7日 - Bearso
14日
21日
28日

男爵府

我昨晚睇完港台既 "97同學會"節目... 我都好想呀!

原文章由 gu 於 07-9-12 11:27 發表
呢排唔知做咩?個心好痕,好想生女,哈哈哈哈
大家唔好當真,個心真係甘想,不過,行動不會做,但係有少少痕

男爵府

TKO Gathering~ 9.9.2007

http://www.yeungsfamily.com/try/v26/showalbum.asp?item=albums/2007/09/09%20-%20TKO%20Gathering/

男爵府

我有時都信有"老二"既情況下,大果個心理上有點壓力~

原文章由 meimeicat 於 07-9-13 17:02 發表
囡囡似乎係一個好敏感嘅小朋友喎~
應該會好聰明
不過太敏感又好似有d問題...?-(
會唔會係其他方面呢?
例如佢知道自己好快會做家姐,不知所措/有壓力呢? ...

男爵府

想問上次gathering 派既小盒提子乾在那裡買呢?

男爵府

thanks Gu~

原文章由 gu 於 07-9-16 20:02 發表

百佳,華潤都有,後者平2蚊

男爵府

Yvonne,
終於睇到喇! 好正呀d玩具~ 你係去"兒童世界"係咪? 可能我上次去見d玩具好雜亂無乜心機去指細咁去睇~

Gu媽,
十月份既TKO fun day 我應該Join唔到喇~ 下期啦~

男爵府

Yvonne,

4喜人我上去睇過quality好好,但retail price 比我... 有個friend來更幫我group order~ 呢間老板比較麻煩要quote價,唔太彩你 (by email),但要唔少數講目($1XXX~$2000)既貨先會落單~ 但係 door to door services 有運費同匯款charges ~ delivery time 有信心。

你睇o下會唔會group 其他媽咪去order啦~

原文章由 Yvonnehon 於 07-9-18 13:12 發表
全部都係兒童世界3樓到買既, 其實啱啱去到都覺得有啲亂, 要搵囉! 但個啲sales會走來問你想買幾歲小朋友玩的玩具, 然後仲會好積極咁介紹好多玩具俾你揀, 咁我就每間買咗2-3樣, 再同佢講價(一定要講價), 差唔多比佢開 ...

[ 本文章最後由 bearso 於 07-9-19 11:37 編輯 ]

男爵府

Gu媽,

你呢個玩具又幾得bor~ o向邊度買架?

原文章由 gu 於 07-9-19 21:18 發表
我想講係,小朋友一識左玩,好易厭,亞仔成功左就不再玩了,巨依家會玩呢個,
http://video.google.com/videoplay?docid=-3781418780137043029&hl=en
要比下挑戰巨,鬥快,先同你玩下,好彩巨對書唔係甘,否則破產都似,亞仔呢 ...

男爵府

Hello~ 各位TKO媽咪~

今日返Montessori PG 遇見Catherine Lam~~嘻嘻嘻~世界真細小~

我返果個兒童心理學班已經上完~ 其實係好學術性,要應用既話就..... 好難~ 但對d有關精神上發展既情況會知多d~ 講既野包好多theory~ 唔會偏幫邊個門派~ 又講o下方間既提高小朋友智商既課程可圈可點等等~

我當聽o下野~同某個程度可以客觀去了解小朋友既發展進度係咪可以用一些啟發潛能就可以提升到好高水平呢? 但可以講既係小朋友所有既智能情度同精神發展係大部份係天生性的,後天方面係環境影響合當既話小朋友會把自己潛能發展得好d~ 同道德方面係可以後天去教育到。 所以0~6歲幼兒教育係好重要。

FYI: http://www.sce.hkbu.edu.hk/pgm/by_pgm/special/eces/

Yvonne,
你係咪又會參加"指導員"班? 我都會參加,可能係11/12月果期。

[ 本文章最後由 bearso 於 07-9-21 22:32 編輯 ]

首頁

尾頁

跳至