跳至

首頁

尾頁

別墅

各位靚媽,

我嗰日來唔到啦! :cry: 你哋玩得開心啲啦!

別墅

gu媽,

唔該晒你幫我哋訂書呀!

阡晞媽,

多謝你提醒我間幼稚園既開放日, 如果唔係我仲懵盛盛錯咗添, 多謝晒!

[ 本文章最後由 Yvonnehon 於 07-9-3 10:35 編輯 ]

別墅

原文章由 meimeicat 於 07-9-7 09:18 發表
咁阡晞駛唔駛女扮男裝呀?佢好拿手(只要拎走d髮夾就得):mrgreen:
還是你地是但一個扮女仔,balance返~~

別墅

我尋日就同彤彤爸去咗深圳既兒童世界, 幫彤彤買咗好多木製玩具, 嘩~~正呀! 好底買, 款又多, 買到唔停得手, 有啲似購物狂, 連啲售貨員都問我哋點解買咁多玩具 , 我就同佢哋講我住得遠嘛, 諗住一次過買多啲唔使成日來呀!

尋日朝, 我哋由鹽田坐直通巴到皇岡, 好快, 車程加過關都係約1個鐘, 然後再坐$20的士(10分鐘唔使)就到兒童世界, 我覺得快過由羅湖去, 而且又舒服, 全程有位坐.

買完玩具之後, 我哋仲去咗書城, 但書城實在係太多人啦, 冷氣又差, 頂唔順買咗幾本圖書就走咗. 跟咗又去咗國貿買咗少少野, 再坐$22的士去皇岡坐直通巴返香港.

今次深圳遊滿載而歸

別墅

好呀! 等我返屋企影啲相再俾大家睇睇!

原文章由 bearso 於 07-9-10 11:16 發表
Hello~ 彤彤媽,

哈哈哈! 影相來睇o下你d 收獲啦~~~
昨日既gathering..... 有9個BB到呀! 真係估唔到呢....

gu媽,又要多謝你今次幫我地訂書.... 我地好似幫自己既小朋友小一開學買書一樣...哈哈哈 ))) 仲有你送比我地小 ...

別墅

你唔講都諗到你哋會玩得好開心架啦 , 本來都好想來架, 不過, 尋日除咗我哋plan咗要北上買野外, 仲係彤彤爸個生日, 咁要同佢慶祝一下又老咗一年, 所以最後都係決定唔來啦! 下次我哋一定到, 係呢, 有無相睇吓呀? 好想睇下你哋點亂法 :mrgreen:

原文章由 gu 於 07-9-10 13:00 發表
go4baby
多謝報料呀,不過真係好唔就腳:lol:

bearso
傻啦,真係好小的禮物羅,不過,比老公話,無甘大力,就唔好拎甘多書啦:tongue: 因為巨幫我搬書,整爆左腳甲同手甲,要我呵番,哈哈哈

yvonne
你無黎就走寶啦,德爸德 ...

別墅

crystal,

係羅湖可以搭地鉄到華強路, 但要行成10幾分鐘先到兒童世界, 我覺得都幾遠, 雖然我無試過由羅湖坐的士到個到, 但我諗應該要$20左右就ok啦!
而落馬洲我就唔知點去啦!

原文章由 crystal888 於 07-9-10 15:05 發表
我都想去兒童世界, 開下眼界, 我想問, 如果係羅湖 / 落馬洲去, 點去呢.

別墅

德媽,

你講得咁搞笑, 幾時可以表演多一次呀, 好期待呀!:mrgreen:

原文章由 dilyshung 於 07-9-10 19:12 發表
尋日真失禮. 我同德爸既感覺係: 好似技安逼迫大雄,叮噹,靜宜聽佢唱歌咁, 仲要迫佢地拍手話"好野"...嘩哈哈:mrgreen:

別墅

甘下次個吉日又點呀?去唔去其他媽媽度,定我再訂場呀?

10月吉日請報到

7日 - Bearso, dilys, yvonnehon
14日-毫子媽, dilys, yvonnehon
21日-毫子媽, dilys, 豬師奶 (crystal888), yvonnehon
28日-dilys, 豬師奶 (crystal888) ...

大家繼續報啦

別墅

我上深圳買的玩具:

puzzle

[ 本文章最後由 Yvonnehon 於 07-9-18 10:08 編輯 ]

別墅

[quote]原文章由 Yvonnehon 於 07-9-17 14:36 發表
我上深圳買的玩具:
HKD40.00

[ 本文章最後由 Yvonnehon 於 07-9-18 10:10 編輯 ]

別墅

我上深圳買的玩具:
HKD40.00

[ 本文章最後由 Yvonnehon 於 07-9-18 10:14 編輯 ]

別墅

我上深圳買的玩具:
HKD20.00

[ 本文章最後由 Yvonnehon 於 07-9-18 10:17 編輯 ]

別墅

我上深圳買的玩具:
HKD30.00

HKD20.00

[ 本文章最後由 Yvonnehon 於 07-9-18 10:21 編輯 ]

別墅

點解你哋會睇唔到既, 我自己又睇到喎! ?-( 等我再整整先

原文章由 gu 於 07-9-18 09:38 發表

係呀,咩都睇唔倒呀,要再整下呀,唔該哂

別墅

全部都係兒童世界3樓到買既, 其實啱啱去到都覺得有啲亂, 要搵囉! 但個啲sales會走來問你想買幾歲小朋友玩的玩具, 然後仲會好積極咁介紹好多玩具俾你揀, 咁我就每間買咗2-3樣, 再同佢講價(一定要講價), 差唔多比佢開價平30-50%成交.

但有間"四喜人"專門店就無得講架啦, 會買得貴啲, 但佢啲玩具既質素就靚好多囉.

gu媽, 你買俾gu仔玩個'筆"波個個我都買咗, $18 平靚正呀!

今次真係多謝毫子媽同gu媽既介紹呀,我先入到咁多貨, 下次叫彤彤鍚你哋2啖吓!

原文章由 bearso 於 07-9-18 12:20 發表
Yvonne,
終於睇到喇! 好正呀d玩具~ 你係去"兒童世界"係咪? 可能我上次去見d玩具好雜亂無乜心機去指細咁去睇~

Gu媽,
十月份既TKO fun day 我應該Join唔到喇~ 下期啦~ ...

別墅

我暫時只係俾2-3種佢玩, 等佢玩厭咗先俾其它佢, 所以都唔知佢最鐘意玩邊樣, 不過, 每開一樣新玩具, 佢都好興奮架, 新鮮呀嘛!

原文章由 dilyshung 於 07-9-18 13:33 發表
嘩,你真係買左好多呀...我都有買果架上鏍絲車仔比德德. 咁野蠻妹最鍾意玩邊樣呀?

別墅

CatherineLam,

我係由皇岡坐的士去的, hkd22.00左右, 同的士司機講"華強路兒童世界"就得啦!
如果坐地鉄, 就係華強路站落車, 但要行10幾分鐘先到.

原文章由 CatherineLam 於 07-9-18 23:57 發表
HI,Yvonnehon
嘩D玩具好正呀,香港D玩具貴到飛起,小朋友玩一陣就厭,可否比個地址等我叫亞妹幫我買。THAKS

別墅

bearso,

4喜人的quality真係好好, 但我啱啱買咗好多玩具俾彤彤, 所以暫時都唔會買住啦, 等我再儲下錢先 :mrgreen:

原文章由 bearso 於 07-9-19 11:35 發表
Yvonne,

4喜人我上去睇過quality好好,但retail price 比我... 有個friend來更幫我group order~ 呢間老板比較麻煩要quote價,唔太彩你 (by email),但要唔少數講目($1XXX~$2000)既貨先會落單~ 但係 door to door services ...

別墅

gu媽,

你又知我上堂? 毫子媽同你講架? 我只係報咗仲未上, 你有無意思一齊呀!

原文章由 gu 於 07-9-21 10:30 發表
毫子媽,彤媽
你地好勤力呀,有好野教下我呀:mrgreen:
你地個課程上成點?好嗎?

啤嫂
小啤子個個課程又點?keep住ok嗎?

講時講,我發覺0512的媽媽好好學,好勤力呀,哈哈哈哈 ...

首頁

尾頁

跳至