跳至

首頁

尾頁

大宅

我都hi 下先~~~

大宅

德德同德爸都開始咳咳 ...唔知來唔來到天:-(

原文章由 bearso 於 07-9-6 10:06 發表
當然記得啦~~ 我準備更d 教具~

Gu媽,
我等陣再飲多次中葯,睇o下我中午既情況如何先~ 因為我有咳呀! 對d細路唔太好呢~ Call you!!

大宅

睇來大家都中晒當當毒,上晒癮:mrgreen: . Gu媽,你應該變左超級VIP啦?!

原文章由 gu 於 07-9-8 12:40 發表
pooh
係啦,你又來啦,橫點都要拎,玩埋啦

各位,書好誇,哈哈,3大箱,嚇親gu爸,哈哈
書已分好,好多呀,大家要拎大袋,特別係豬媽,阡晞媽,毫子媽

各位,書有欠呀,我比哂齊遠既媽媽先,近的遲下補番,我比左電郵當當,睇下幾時 ...

大宅

gu媽, 德德己大致好返,我估計明天可以出席. 係咪3點照上次一樣將廣大堂門口等?

大宅

VIP 有几級, 最低果級好似有額外97折同優先發貨. 應該會有email通知的. 我好似係vip,但唔知點睇返,有D亂!

原文章由 gu 於 07-9-9 09:57 發表

係呀,大家顛左,我訂200蚊書,比左2234,好誇,哈哈哈
不過,我想問,VIP有咩好野架,講黎聽下?我點知係咪VIP?
係又幾好呀,哈哈
不過今次有欠書,我仲追梗 ...

大宅

尋日真失禮. 我同德爸既感覺係: 好似技安逼迫大雄,叮噹,靜宜聽佢唱歌咁, 仲要迫佢地拍手話"好野"...嘩哈哈:mrgreen:

原文章由 gu 於 07-9-10 13:00 發表
go4baby
多謝報料呀,不過真係好唔就腳:lol:

bearso
傻啦,真係好小的禮物羅,不過,比老公話,無甘大力,就唔好拎甘多書啦:tongue: 因為巨幫我搬書,整爆左腳甲同手甲,要我呵番,哈哈哈

yvonne
你無黎就走寶啦,德爸德 ...

大宅

尋日你地分贓真係好壯觀! 大家都好有書卷味!

混亂中我地唔見左gu媽小禮物呀:-( :-( . 不過德德對拖車仔好似突然好鐘意,返到屋企主動要拿架車仔出來拖 .拖拖下仲企埋上去,相拖郁埋自己?-(

真係要多謝gu媽,毫子媽同bearso預備咁多野!!!

原文章由 gu 於 07-9-10 13:00 發表
go4baby
多謝報料呀,不過真係好唔就腳:lol::" />

bearso
傻啦,真係好小的禮物羅,不過,比老公話,無甘大力,就唔好拎甘多書啦:tongue: 因為巨幫我搬書,整爆左腳甲同手甲,要我呵番,哈哈哈

yvonne
你無黎就走寶啦,德爸德 ...

[ 本文章最後由 dilyshung 於 07-9-10 19:32 編輯 ]

大宅

Yvonne, 你有所不知...:mrgreen:
小豬媽,多謝你咁捧場!! 下次諗唔到玩咩先算啦...或者大家輪流帶唱啦:lol

原文章由 crystal888 於 07-9-11 12:29 發表
德德媽,

OK 呀, 大雄, 靜宜, 同叮噹們, 個個都係自發拍手手架. 要再表演多一次呀.

大宅

阿小豬咁眼利既?! 果度咁多石仔都比佢執到,佢對$$都好有sense喎:lol

原文章由 crystal888 於 07-9-10 13:58 發表
昨日, 同阿豬仔入了tko,參加左聚會, 很好玩呢, 麻煩晒各位mami, 唔該晒gu ma, 我果到, 原來真係有好多書, $400, 真係抵到爛呀. thanks! 你地個會所, 好豪華. 仲有一樣嘢, 好搞笑, 我阿仔係所一堆石頭果到, 執到 $1 ...

大宅

正! gu媽, 下次己有節目啦!

原文章由 crystal888 於 07-9-11 15:30 發表
我有一首歌仔, 係PLAYGROUP 學既, 都幾搞嘢架, 調子都唔錯既, 係唱國語, 再配合小小動作, 都幾OK 架. 下次, 我可以同小豬一起帶. 不過, 我係5音不全既, 大家要忍一忍啦

...

大宅

會唔會係,佢次次話驚,你地都好緊張佢呢? 變左係一種吸引你地注意力的方法??

原文章由 fongbonnie 於 07-9-13 16:52 發表
囡囡就唔多喜歡拖車仔, 事關嗰日佢比d突然好大聲o既音樂嚇親, 搞到要拉我立即離場, 佢到e+仲成日同我講「叔叔扭 (大聲), 驚」。

囡囡越來越細胆, 乜都話驚, 見到類似甴曱物體會驚 (拜我所賜), 之前喺屋企會所 ...

大宅

甘下次個吉日又點呀?去唔去其他媽媽度,定我再訂場呀?

10月吉日請報到

7日 - Bearso, dilys
14日-毫子媽, dilys
21日-毫子媽, dilys
28日-dilys

大宅

哎呀,Yvonne, 我睇唔到d相呀!

大宅

嘩,你真係買左好多呀...我都有買果架上鏍絲車仔比德德. 咁野蠻妹最鍾意玩邊樣呀?

原文章由 Yvonnehon 於 07-9-18 13:12 發表
全部都係兒童世界3樓到買既, 其實啱啱去到都覺得有啲亂, 要搵囉! 但個啲sales會走來問你想買幾歲小朋友玩的玩具, 然後仲會好積極咁介紹好多玩具俾你揀, 咁我就每間買咗2-3樣, 再同佢講價(一定要講價), 差唔多比佢開 ...

大宅

咁可能佢真係驚:mrgreen: . 你先認同佢感受(人人都會驚某d野架,好正常的,係咪?),再示範比佢睇其實唔可怕...應該會慢慢克服. 德德以前都怕樹葉, 咁我摸多几次佢睇,又鼓勵佢摸,而家唔驚啦.

原文章由 fongbonnie 於 07-9-17 20:26 發表
我都有諗過呢個可能性, 但佢淨係呢幾樣話驚, 加埋佢個反應又唔似假喎。

大宅

仲有一個月時間...等我慢慢諗吓先.

原文章由 gu 於 07-9-18 09:39 發表
今次有無媽媽幫手活動呀,
有豬師奶唱歌仔啦,多多一兩項更好呀

大宅

呢個當當好似有, 係唔係呢個:

http://product.dangdang.com/product.aspx?product_id=9281302#

原文章由 gu 於 07-9-21 07:57 發表

ok架,巨幾喜歡,仲可以串珠,不過,巨唔穿即
上次係兒童世界買的,30幾蚊,好抵,你拎去玩一排都得架。
巨今期只好圓形,正方,三角全不要,不過,巨原來認左色同圖形,你不用教,巨地認知到就知有不配對的地方,買回來之時,店都 ...

大宅

德德淨做到包,揼,好似做唔到剪...

原文章由 meimeicat 於 07-9-21 10:48 發表
哈哈,gu gu 叻叻!
呢兩日爸爸都教阡晞玩包剪揼,手勢ok架,幾有氣勢
不過阡晞仲未明d關係:包食揼,揼食剪,剪食包,要d時間~

大宅

想問吓上咩堂呀? 死火,好似咩都唔知tim

原文章由 Yvonnehon 於 07-9-21 13:10 發表
gu媽,

你又知我上堂? 毫子媽同你講架? 我只係報咗仲未上, 你有無意思一齊呀!

大宅

無計,平時無得出街shop, 只好夜晚上網shop

原文章由 gu 於 07-9-21 13:34 發表

差少少,個面有圖案同形狀的
德媽
你對當當好熟,勁呀

首頁

尾頁

跳至