跳至

首頁

尾頁

男爵府

陪月勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

海濱花園的管理好唔好, 什麼時候要做大廈的大(遺)修?

大宅

回覆:海濱花園媽咪

管理極差,已做大維修

家有2貓+叉燒仔~

大宅

引用:海濱花園的管理好唔好,+什麼時候要做大廈的

原帖由 wai_chai_2000 於 14-04-01 發表
海濱花園的管理好唔好, 什麼時候要做大廈的大(遺)修?
咦... 你想搬過去咩?

男爵府

回覆 aycc 的帖子

thinking 中.

男爵府

回覆 chancheukyiu 的帖子

請問是如何差呢?

男爵府

回覆 aycc 的帖子

是代朋友問, 佢 THINKING 中.

男爵府

畀面勳章

未做大維修架!!之前只係做左清洗外牆工程!

男爵府

回覆 dragon74 的帖子

請問有沒有提及過, 何時做, 管理好唔好呀?

大宅

引用:回覆+aycc+的帖子是代朋友問,+佢+THINKING+

原帖由 wai_chai_2000 於 14-04-03 發表
回覆 aycc 的帖子

是代朋友問, 佢 THINKING 中.
哦... 仲以為你添。
海濱管理點都好過海灣:)

大宅

管理差到不得了,管業處一噴殺蟲水,小強入哂屋,平台勁污糟,又乜人都可以行入來,星期六日坐滿姐姐。空氣好差,我之前住東涌同屯門,哮喘冇發作過,一住呢度就每2-3個月病一次。
仲有個騎呢議員,搞親d活動都係旅行同唱大戲,仲要每次佢自己有份唱,d活動經費入面有我地d管理費。
呢度咁大個屋苑竟然咁多年都冇銀行已經夠奇怪。
呢度除左單位實用同廚房夠大之外,無一可取。

家有2貓+叉燒仔~

男爵府

回覆 aycc 的帖子

我都覺得係, 起碼洗WALL 唔洗夾錢.

大宅

引用:回覆+aycc+的帖子我都覺得係,+起碼洗WALL+

原帖由 wai_chai_2000 於 14-04-04 發表
回覆 aycc 的帖子

我都覺得係, 起碼洗WALL 唔洗夾錢.
我睇樓都有睇過海灣,內隴好舊呀

複式洋房

海灣好殘又多漏水,D房好細,要訓上窗檯先得。

大宅

引用:海灣好殘又多漏水,D房好細,要訓上窗檯先得

原帖由 babyyau98 於 14-04-11 發表
海灣好殘又多漏水,D房好細,要訓上窗檯先得。
咦,我外家一直住海灣,點解以上講D問題,真係一樣都冇?我又自己裝修過全部房放雙人床,加大衣櫃,好奇一問,你住海灣邊個單位呀?

已刪除用户

引用:Quote:原帖由 babyyau98 於 14-04-11 發表

禁止訪問

大宅

引用:Quote:原帖由+in-mama+於+14-04-11+發表咦

原帖由 toljai 於 14-04-12 發表
我住海灣都五年,搬入黎之前海濱海灣兩邊都有睇,兩邊某啲坐向都有漏水單位,我估计視乎單位坐向打風落雨食 ...
我外家住728 3房向海,感恩無漏水又唔潮濕,一切安好,住得舒服。我估睇座數座向單位,不過海bun再實用D係真,但海灣728個海景實在太吸引,著迷了,又冇好似海濱好多海景望到墳(家人很介意),我地買果時睇左海灣海bun近廿幾個盤先決定

珍珠宮

環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由 toljai 於 14-04-12 發表我住

原帖由 in-mama 於 14-04-12 發表
我外家住728 3房向海,感恩無漏水又唔潮濕,一切安好,住得舒服。我估睇座數座向單位,不過海bun再實用D係 ...
海濱向海單位係西北或西南或正西,比較熱,因為西斜,但個景靚而絶到冇墳景,價錢最貴。
向墳單位係東南,夏天好好風,但望到墳場,同近屠房,所以價錢就相對平少少。
地方好實用,有西鐵,小巴,村巴,交通尚算方便!
近兩年管理係差左,樓層清潔次數少左,走廊冇以前咁乾淨。
治安幾好,居民質素大都好好,所以落樓就算唔識啲街坊都好友善!

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

男爵府

回覆 gracelam 的帖子

我想想吓, 海濱花園的水渠是否在外面, 是否不用掘地下換!! 會唔話"大遺修"用多少$$$, 要唔要換"升降基".

複式洋房

我剛搬入海濱. 都想知管理有乜差.

So far 我覺得不過不失啦. 我覺得管理員有禮用心. 而平台, lobby 尚算光猛. d lift 感覺上係安全.

我o果時都有睇過海灣, 但一入lobby....再入lift...我就同agent 講我應該唔會考慮. 我老爺o架車係泊佐係海灣的. 其中一架由地下上停車場的lift. 我直情問我老爺, 如果唔搭o果架lift 有方法去到停車場. 因每次搭, 我都好緊張.

首頁

尾頁

跳至