家事百科

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

小米盒子,高清手指有冇用?!

大宅

加個放大器吧, 要大增益個隻

水晶宮

成日收唔到係咩reason先???

大宅

電視訊號很受天氣影響, 以前模擬訊號收得差, 最多是雪花多了, 但現在數碼訊號收得差, 就是黑畫面或起格仔

大宅

回覆:屋企住村屋成日收唔到高清電視有乜方法

我家星期日大雨後都無電視睇了😢

大宅

一定要揾專整電視嘅師父整㗎,我以前一落雨就睇唔到,整完之後四年都無問題。

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

我娘家住唐樓,十几年都未睇過無雪花嘅電視,舊電視機壞咗,買咗部高清,仲差,收唔到。

終於忍痛叫專業師傅上門,佢帶埋儀器,手提電腦上天台測方位,幫襯佢買天線及放大器,現在乜台都好清楚。

一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

大宅

請問搵師傅要幾錢度呀?

伯爵府

畀面勳章

引用:小米盒子,高清手指有冇用?!

原帖由 likesjess 於 14-04-03 發表
小米盒子,高清手指有冇用?!
你用什麼天線來接收信號?

大宅

引用:我娘家住唐樓,十几年都未睇過無雪花嘅電視

原帖由 emt1314 於 14-04-11 發表
我娘家住唐樓,十几年都未睇過無雪花嘅電視,舊電視機壞咗,買咗部高清,仲差,收唔到。

終於忍痛叫專業師 ...
可以介紹比我嗎?thx

emt1314  Check PM  發表於 14-4-21 08:51

子爵府

係邊到可以搵到師傅? HELP~

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

smallb2011 發表於 14-4-20 23:01
係邊到可以搵到師傅? HELP~
Check PM, 我唔知你家嘅情況有几差,我娘家市區,四周高樓大廈,唯一收到嘅發射站係慈雲山,但都俾高樓block住晒,好在佢有儀器check,即時在手提電腦上見到效果。

以前,我地都係揾普遍嘅電器師傅上嚟搞,換條天線,轉轉方位,就咁,睇咗十几年嘅雪花電視。

有心理凖備,要過千蚊的,但我覺得值~
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

別墅

加放大器,我裝了之後就冇曬收唔到的問題了

大宅

BK Milk勳章

你果度上網咩情況?好嘅話都可以用小米果類盒先嘅,但唔好抱太大期望,果啲睇電視台係唔會夠睇視頻快,好難有睇電視感覺架

複式洋房

可以PM我師傅的聯絡方法嗎? 已洗了幾千元俾人整都唔得. 

複式洋房

求帥父資料, 請PM

首頁

尾頁

跳至