自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

幾年前脫智慧齒 (不用開刀的)洗牙 X-ray 合共$2000
而家又牙痛 但想知這個收費合理嗎? 如果都差唔多 我就唔搵其他牙醫
各位JM請賜教

吹簫邦  我上次刀係淨係禁剝,3200個大洋丫...$$$$$$$$  發表於 14-6-29 00:00

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

引用:幾年前脫智慧齒 (不用開刀的)洗牙 X-ray

原帖由 katimbear 於 14-04-04 發表
幾年前脫智慧齒 (不用開刀的)洗牙 X-ray 合共$2000
而家又牙痛 但想知這個收費合理嗎? 如果都差唔多 我就 ...
我早个星期剝,照Xray,唔駛开刀先900咋!

purple_onion  Pls pm me the dentist details  發表於 14-6-28 16:35
wcpcelia  呢間抵喎  發表於 14-4-4 09:43
放下自在

大宅

回覆:cattz288 的帖子

係啦!1000-1200 我都覺得合理 可否Pm我你個牙醫電話

珊瑚宮

+3金熱血 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

不用開刀的的意思係唔係就咁拔?

全力支持捐血行動~
Blood for Life 熱血使命 @ fb

珊瑚宮

+3金熱血 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

katimbear 發表於 14-4-4 09:03
係啦!1000-1200 我都覺得合理 可否Pm我你個牙醫電話

我 05 年連埋要開刀果隻一次過上下 2 隻,x-ray 每張 50,開刀果隻 2200,就咁拔 600
全力支持捐血行動~

水晶宮

回覆:牙醫收費合理嗎

貴…

大宅

引用:不用開刀的的意思係唔係就咁拔?

原帖由 Yubi.T 於 14-04-04 發表
不用開刀的的意思係唔係就咁拔?

就咁拔

joan246  仁濟牙醫前年$500.  發表於 14-6-29 00:12
joan246  仁濟牙醫前年$500.  發表於 14-6-29 00:11

大宅

回覆:牙醫收費合理嗎?

有無JM可以比牙醫資料我呀? 香港九龍區都得thx

子爵府

katimbear 發表於 14-4-4 08:47
而家又牙痛 但想知這個收費合理嗎? 如果都差唔多 我就 ...
我舊年剝智慧牙,照全口xray,起碼450,洗牙500,剝智慧牙唔開刀1500一隻,開刀2800一隻,比你參考下。

joan246  一次過食咁多死光,靠害咩!  發表於 14-6-29 00:18
joan246  貴十揾笨  發表於 14-6-29 00:15
purple_onion  全口腔X ray 要$450?  發表於 14-6-28 16:36

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

我上年去整都係750 一隻

珊瑚宮

grawong 發表於 14-4-4 09:18
我舊年剝智慧牙,照全口xray,起碼450,洗牙500,剝智慧牙唔開刀1500一隻,開刀2800一隻,比你參考下。 ...

係 wor... 我都睇漏咗樓主講埋洗牙呢項
全力支持捐血行動~

男爵府

回覆:牙醫收費合理嗎?

剝下面既智慧牙係會貴過剝上面的!

wcpcelia  應該只分是否需開刀而已  發表於 14-4-4 14:12

大宅

引用:剝下面既智慧牙係會貴過剝上面的! +

原帖由 candyhouse 於 14-04-04 發表
我上次剝上面的

別墅

我上個月剝左隻下面要開刀連針$3100,我上面仲有隻要剝,問左價錢都係$1000!醫生話上面平啲

禁止訪問

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

引用:剝下面既智慧牙係會貴過剝上面的!

原帖由 candyhouse 於 14-04-04 發表
因为上排智慧牙通常唔洗开刀,就咁用力剝,所以搵男既好D,同埋蛀左唔好等!因為蛀得太劲会难拔!

放下自在

象牙宮

引用:你不如唔好開刀啦,一樣脫到,仲要平D喎

原帖由 我是小媳婦 於 14-04-04 發表
你不如唔好開刀啦,一樣脫到,仲要平D喎
太大同打横生無得唔开刀!尤其下排

放下自在

侯爵府

引用:Quote:原帖由+katimbear+於+14-04-04+發表

原帖由 cattz288 於 14-04-04 發表
我早个星期剝,照Xray,唔駛开刀先900咋!
可以pm牙醫資料比我嗎?

象牙宮

引用:Quote:原帖由 cattz288 於 14-04-04 發表我

原帖由 Minnacat 於 14-04-04 發表
可以pm牙醫資料比我嗎?
譚振明牙醫醫務所

荃灣城市中心

不过我c6問过佢洗牙唔平,好似要5xx

放下自在

侯爵府

舊年剝過一隻,今年剝一隻,兩隻都係同一牙醫。
舊年剝嘅係上面右邊嗰隻,照x-ray,唔使開刀,埋單300

今年剝嘅又係上面左邊嗰隻,照x-ray,要開刀,1800

首頁

尾頁

跳至