自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

定只用其中一種?

我近日忽然發錢寒,要努力搵錢儲錢呀!$$$

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:定只用其中一種?

原帖由 VKwan 於 14-04-05 發表
定只用其中一種?
是但一種咋

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

回覆:請問用BB cream先定cc cream先

只用是但一種就得

公爵府

只用一種

子爵府

是但一款

男爵府

Cc cream先!

禁止訪問

趣教勳章 畀面勳章

珍珠宮

要搽面霜打㡳?要卸妝?thx

禁止訪問

別墅

回覆:小幸子 的帖子

好似話如果皮膚好靚就cc得啦。

如果有D雀斑……之類就bb啦。

大宅

回覆:madkimchi 的帖子

bb

已刪除用户

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Cc薄D但遮遐度差,bb厚但遮遐度高。夏天用c

原帖由 Popo01 於 14-04-05 發表
Cc薄D但遮遐度差,bb厚但遮遐度高。夏天用cc cream舒服D,但如果想2者都用就cc cream楂先

...
其實我覺得睇牌子,差不多果類野

禁止訪問

BK Milk勳章 畀面勳章

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

引用:Cc薄D但遮遐度差,bb厚但遮遐度高。夏天用c

原帖由 Popo01 於 14-04-05 發表
Cc薄D但遮遐度差,bb厚但遮遐度高。夏天用cc cream舒服D,但如果想2者都用就cc cream楂先

...
×2

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我用chanel隻bb cream, BA講佢哋cc cream 遮遐度反而高過bb cream, 同我諗法唔同, 我不嬲以為cc cream係薄過bb cream的。

水晶宮

玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:我用chanel隻bb cream, BA講佢哋cc cream

原帖由 DoReMi媽媽 於 14-04-05 發表
我用chanel隻bb cream, BA講佢哋cc cream 遮遐度反而高過bb cream, 同我諗法唔同, 我不嬲以為cc cream係 ...
我都想知

未開花 成長中 初二開花 4個花蕾

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

heffalumpiglet 發表於 14-4-5 23:57
我都想知
所以我冇買佢隻cc cream, 我用開佢隻bb cream感覺唔算厚, 同好快透, 要快手, 佢講到cc cream遮遐度高啲, 難免想到會比bb cream厚。

水晶宮

玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:Quote:heffalumpiglet 發表於 14-4-5 23:57

原帖由 DoReMi媽媽 於 14-04-06 發表
所以我冇買佢隻cc cream, 我用開佢隻bb cream感覺唔算厚, 同好快透, 要快手, 佢講到cc cream遮遐度高啲 ...
我之前用開Mary Quant,不過而家香港無得買要轉brand

水晶宮

引用:Quote:原帖由 DoReMi媽媽 於 14-04-06 發表

原帖由 heffalumpiglet 於 14-04-06 發表
我之前用開Mary Quant,不過而家香港無得買要轉brand
有人講用 cc cream 仲薄

首頁

尾頁

跳至