跳至

首頁

尾頁

大宅

醫生話佢係成日谷大便問題..但好似有d大既跡象,有d擔心:-(

侯爵府

BK Milk勳章

唔好擔心著, 個醫生有無d suggestion 呀

你要唔要睇多個兒科先會好d 你需要既可pm 我俾晞晞睇開個你

原文章由 smilefish 於 07-9-5 23:07 發表
醫生話佢係成日谷大便問題..但好似有d大既跡象,有d擔心:-(

複式洋房

hi!請問你BB個情況係點呀??我呢幾日發現霖霖去便便o個個位有粒肉粒!唔知係咪你所講o既生息肉呢!
我mummy就話霖霖因為谷大便谷到咁!
原文章由 smilefish 於 07-9-5 23:07 發表

大宅

原文章由 lamlam630 於 07-9-6 00:10 發表
hi!請問你BB個情況係點呀??我呢幾日發現霖霖去便便o個個位有粒肉粒!唔知係咪你所講o既生息肉呢!
我mummy就話霖霖因為谷大便谷到咁!

我阿b好早既時候都有...
依家都有架...
問過醫生, 醫生話係因為我地0的阿媽好鐘意好早就抱bb便便, 搞到bb谷便便用力, 有時候肛裂之後埋口, 所有生左息肉出黎

個時我就問過醫生, 話大大下會細粒返, 不過都要好好照顧, 如果唔小心發炎就好煩...

大宅

Smilefish
我路過 ... 聽到都替你擔心. 真係估唔到谷可以谷到生息肉 ?!
希望bb快d冇事.
想問下咁醫生有冇叫你暫時唔好比逗bb去poo poo ? 其實係咩情況先適合逗bb去poo poo ?

大宅

原文章由 fifi1018 於 07-9-6 10:47 發表

我阿b好早既時候都有...
依家都有架...
問過醫生, 醫生話係因為我地0的阿媽好鐘意好早就抱bb便便, 搞到bb谷便便用力, 有時候肛裂之後埋口, 所有生左息肉出黎

個時我就問過醫生, 話大大下會細粒返, 不過都要好好照 ...

呀囡都有架,出世冇幾耐就有,仲係越黎越大,1歲果時問健康院姑娘,佢地話唔怕,但要keep住留意有冇大得好勁或者有冇損囉,小心d睇住,佢話大個就會冇喎!so far都冇乜野

大宅

原文章由 於 07-9-7 00:07 發表

呀囡都有架,出世冇幾耐就有,仲係越黎越大,1歲果時問健康院姑娘,佢地話唔怕,但要keep住留意有冇大得好勁或者有冇損囉,小心d睇住,佢話大個就會冇喎!so far都冇乜野 ...

其實我自己個兒科就話佢係谷大便做成,咁我就try下唔逗佢去,等佢自己要去既就尤佢賴,咁可能好d,點知唔逗佢去,佢可以果日唔去,咁我係度諗,未必好,因為佢果日冇得去,咪相對仲積住係度..下一次去咪仲硬,咪仲衰...我睇過2個醫生都話唔駛理,不過我呢排見佢好似比較突咗d,同埋真係想搵多個confirm,今日去了一個醫生度,睇完仲令我擔心,佢話佢既判斷,痣瘡可能性高d wor,佢仲要話咪以為bb唔會生.咁我問佢點,佢話不過好小咁大,但我同佢講,有冇係息肉既可能,佢話唔排除,不過佢就覺得似痣瘡,咁即係點呀,佢話,一般細d佢地係自己冇,不過我有返咁大,未必可以,如果情況worse d就要搵外科醫生割(大佬,要全身麻醉架)..睇完仲擔心...佢係咩都好,呢家我亦只可以從佢飲食方面著手,同埋good toliet training...

大宅

芒 & fifi1018.

check pm, thx

大宅

原文章由 smilefish 於 07-9-7 22:14 發表
芒 & fifi1018.

check pm, thx

已覆pm,pls chk

男爵府

原文章由 smilefish 於 07-9-7 21:56 發表

其實我自己個兒科就話佢係谷大便做成,咁我就try下唔逗佢去,等佢自己要去既就尤佢賴,咁可能好d,點知唔逗佢去,佢可以果日唔去,咁我係度諗,未必好,因為佢果日冇得去,咪相對仲積住係度..下一次去咪仲硬,咪仲衰...我睇過 ...

你比多d木瓜.火龍果.大蕉呀女食,好掂!!!

首頁

尾頁

跳至