自由講場

跳至

首頁
23456...7

尾頁

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由 jacky1666_hk 於 14-04-07 發

原帖由 Sallyb1a 於 14-04-07 發表
你知道?
知美心妹妹讀邊間

Sallyb1a  啊... 明白了...  發表於 14-4-7 16:41

男爵府

hashtag影視迷勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

原來仲有個細佬...
應該都歲幾啦~

咁媽媽點照顧仔仔呢??

童星真係唔易做, 星媽更唔易做~
사랑합니다.

子爵府

我個仔怕醜到死, 我唔會有呢個煩惱. 如果自己小朋友有呢方面天份, 會比佢試架, 但係我唔會比自己仔女做D好慘或好乞人憎既角色lor, 如孤兒或絶症果D...咁細個演呢D角色, 總係覺得好慘, 雖然係做戲, 總係覺得唔多好.

禁止訪問

引用:有JM講唔係萬寧妹妹,+可能我記錯~+所以更正

別墅

學業最緊要... 有知識第時做咩都得...

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

柏林仔係成功例子

伯爵府

陪月勳章

引用:Quote:maggie625+發表於+14-4-7+12:34+其實

原帖由 kingkingtc 於 14-04-07 發表
如果係Mix~ 男仔來講, 大左可以做model, 佢發展又可以唔同d~
mix好呀~
只係幫朋友而義務影過一次bb衫 仲要因為攝影師講明不會打燈 不用閃光 我個頭像就係其中一張

幾份都無接呀 由bb時有咩帶廣告 到大少少有食品廣告同奶粉廣告都無接 之後我再生左二仔 又有再問 我都無接呀
我只係諗 大左佢想做model我不反對 但佢得甘細 連野都未識講 根本唔知係唔係佢自己意願 所以我直覺諗小朋友最需要係父母 我將時間同作玩好過

珍珠宮

回覆:小朋友做小明星,係好事嗎

我個仔上個一次電視(當然唔係鏡頭剛好影到嗰種)!
有jm話怕高調,其實出街唔識嘅人真係無問題!我仔只出一次亦唔會有人記得!
但識嘅同學仔,朋友就有D麻煩,一見到佢就起哄!好在只係個短時間,否則真係攪唔掂,同學家長又係咁追問!
所以真係人怕出名……

版主

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

kingkingtc 發表於 14-4-7 13:15
如果學業唔好, 但又有人搵佢拍, 機會唔錯~ 小朋友又想, 咁你會點決定呀??

當然學業為先。
如對演藝有天份,來日方長總有機會發展,但唔把握時間好好學習打好根基,肯定係損失。

公爵府

開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

如果會影響到返學, 食飯, 同正常休息時間的話, 我就反對, 否則我又覺得冇乜所謂.
.........................................

子爵府

回覆:小朋友做小明星,係好事嗎

拍野係唔會就小朋友時間架,當年我仔有份同呢個妹妹拍牛欄廣告,個廣告成十幾個細路,大家都係請假去,由早上9點到夜晚7點先走得,等到發呆,廣告出來我仔有三秒,有d影都都冇

男爵府

hashtag影視迷勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

maggie625 發表於 14-4-7 14:10
只係幫朋友而義務影過一次bb衫 仲要因為攝影師講明不會打燈 不用閃光 我個頭像就係其中一張

幾份都無接呀 ...
我見你呢張相好靚呀~

講時講, 我又諗起...
我曾經俾人問, 搵我囡去拍聖安娜廣告, 但我拒絕左~
因為個主題唔太適合佢~
搵一男一女小朋友, 扮情侶手拎花束拖手行...
我囡先2歲... 點拍呀
所以都係無應承~

我有參加H牌尿片嘅照片廣告, 但只係send相, 全港BB有參加都可以一齊刊登~
同埋接受左媽咪雜誌一份生前生後嘅經歷訪問~

點到即止我覺得OK~
當俾自己一個經驗, 同埋俾小朋友留相, 第時可以睇返宧OK~

但學你講有時候寧願簡簡單單陪小朋友~

사랑합니다.

男爵府

謙仔媽咪 發表於 14-4-7 14:21
拍野係唔會就小朋友時間架,當年我仔有份同呢個妹妹拍牛欄廣告,個廣告成十幾個細路,大家都係請假去,由早 ...
唔好意思...
[三秒]果度笑左

同拍戲一樣啦~
幾大粒明星都好~ 拍一場3份鐘戲要等足十幾個鐘就搞掂...

사랑합니다.

伯爵府

陪月勳章

引用:Quote:emimi+發表於+14-4-7+12:55+李蘊細個

佢直頭變左質啦

我識一個mix嘅, 我妹小學及中學同學~
不會是裕美吧?

男爵府

maggie625 發表於 14-4-7 14:50
不會是裕美吧?

사랑합니다.

伯爵府

陪月勳章

引用:Quote:maggie625+發表於+14-4-7+14:10+只係

我見你呢張相好靚呀~

講時講, 我又諗起...
岩呀 如果個主題唔岩 真係唔好拍 甘細個拍男女愛情主題 其實好似唔多好

我初初就係本住可以留返d相 但就係果時 我發現我唔想做星媽 唔想個仔做model 因為佢影十套衫 用左五小時 就算就要佢訓住影我覺得要佢換十次衫都好累

伯爵府

陪月勳章

引用:Quote:maggie625+發表於+14-4-7+14:50+不會

我妹都係同佢同學校喎 但我妹大佢一年
其實佢在學校都幾慘 成日俾人蝦嫁 追住佢來打
我妹就係見到 俾左張紙巾佢而識左

男爵府

大廚勳章

回覆:小朋友做小明星,係好事嗎?

我覺得唔做好過做,特別係拍戲

侯爵府

我都唔介意自己小朋友做,吾係為錢,而係面對大場面等等機會。。

但一定會學業為先! 

若2者只能活一個,就肯定係要讀書同休息時間拉~!!!

男爵府

maggie625 發表於 14-4-7 14:54
岩呀 如果個主題唔岩 真係唔好拍 甘細個拍男女愛情主題 其實好似唔多好

我初初就係本住可以留返d相 但就係 ...
唉~
換完又換真係搞好耐...
搞到BB, 大人又辛苦~

사랑합니다.

首頁
23456...7

尾頁

跳至