自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

hashtag影視迷勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

maggie625 發表於 14-4-7 14:56
我妹都係同佢同學校喎 但我妹大佢一年
其實佢在學校都幾慘 成日俾人蝦嫁 追住佢來打
我妹就係見到 俾左張 ...

我妹果時係因為跳舞已識佢~
佢都叫我做姐姐~ 好好禮貌又溫柔~

我知道佢係學校咁都好慘...
唔明點解咁對佢~ 我妹幫又唔係, 唔幫又唔係~
試過幫佢而同男仔打交~

班女同學蝦佢, 班男仔當佢AV女優咁...
成日摸佢又拎起佢條裙...
成群好似畜牲咁... 如果佢唔討好班男仔... 我相信佢仲慘過俾女同學蝦...

佢中學已經有一段時間係厭食, 成個人瘦到得排骨...

見到佢咁都心痛~
入左行仲心痛~ 將一個女仔搞到咁~
唔病就假...

사랑합니다.

男爵府

其實不是個個小朋友都有能力做童星的,又要背台詞又要醒目等等.....亦吾係家長肯比就有得做!
事實上都係睇番父母的決定,樣樣事都有得亦有失!
個人認為果位小妹妹仲係幼稚園,應該吾影響學業的,而且佢咁醒目又可愛,童星呢個課外活動真係啱曬佢!總好過有D小朋友明明好討厭彈琴,但又要比阿媽迫練琴,明明無語言天份,又要比父母迫去學日文、法文吧!而且有心讀書、同上課專心,真係吾洗用太多課餘時間死讀的!反而健康同休息就是童星媽媽要注意囉!

伯爵府

陪月勳章

引用:+本帖最後由+kingkingtc+於+14-4-7+15:08+

原帖由 kingkingtc 於 14-04-07 發表
係呀 佢真係好慘 早兩年見佢好似話信左主 個人變左 純返好多甘

其實我老師有時都會諗 俾兩個仔讀本地學校會唔會俾人蝦佢 有時小朋友唔明白 見佢唔好樣 就會有d古怪想法

禁止訪問

回覆:小朋友做小明星,係好事嗎?

珍珠宮

回覆:小朋友做小明星,係好事嗎

我覺得唔可以話好事,亦唔係壞事。
童星其實可以段練小朋友自信,呢啲經歷學校學唔到,
所以如果我小朋友有機會,唔會反對;
小朋友無機會,亦唔會對其他童星反感。

作息、學業我覺得可以調節,問題唔大,反而係要注視童星對自己係"童星"的態度,要留意小朋友不要變得高傲自大

子爵府

佢外型同外貌都屬於標緻同可愛,做童星都幾好,起碼係佢願意做冇人迫佢,btw佢年賺六位數真係好勁

男爵府

hashtag影視迷勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

引用:其實不是個個小朋友都有能力做童星的,又要

原帖由 flower姐姐 於 14-04-07 發表
其實不是個個小朋友都有能力做童星的,又要背台詞又要醒目等等.....亦吾係家長肯比就有得做!
事實上都係睇 ...
咁妹妹的確好可愛又醒目,做呢套電視劇又討好,記台詞都得,所以都好適合~

不過健康真係要小心,有時無日無夜,可能會好易病~

사랑합니다.

男爵府

引用:Quote:原帖由 kingkingtc 於 14-04-07 發表

原帖由 maggie625 於 14-04-07 發表
係呀 佢真係好慘 早兩年見佢好似話信左主 個人變左 純返好多甘

其實我老師有時都會諗 俾兩個仔讀本地學校 ...
如果老師識處理,就唔會咁囉~
但依家多左外國人入本地學校,應該唔會太多問題。

사랑합니다.

伯爵府

引用:Quote:amakvt 發表於 14-4-7 13:40 我唔知

我寧願俾人話我怪獸家長, 我都寧願俾佢學多幾樣野...
一年100個廣告...
錢係搵到... 但可以學到d咩??
其實你想點?人人教女方式唔同,你點知人地如何分配如何教?生活体驗唔同,而家又無人吿她強迫兒童工作 她精靈又可愛生活愉快,理得人禁多

男爵府

我以前做間公司請過美心妹妹拍廣告,所以見過佢同佢媽咪。位小妹妹讀書叻唔叻我就唔知,但佢除咗精靈可愛仲非常有禮貌,而佢媽咪亦非常客氣好笑容,我覺得佢教得個女好乖喎!老實講做童星唔係人人得,體驗到嘅亦唔係一般興趣班會學到,只要家長同小朋友平衡到,我覺得做童星唔係壞事。

珍珠宮

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第三回 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:有JM講唔係萬寧妹妹,+可能我記錯~+所以更正

有JM講唔係萬寧妹妹, 可能我記錯~ 所以更正做愛我請留言妹 ...
好多時都係請假去做野

男爵府

我有朋友個仔,上兒童節目做入鏡觀眾,上多幾次,有日有個無記監製打電話比朋友想佢個仔做佢個戲,演某某個仔,朋友問幾錢,同幾耐時間,監製話8千蚊兩個月,7同8月放假拍,但朋友覺得太小錢,兩個人座車加埋都唔救交通費,個細路又辛苦,大人帶出入又辛苦。

侯爵府

畀面勳章

我保守,我唔比

伯爵府

引用:我有朋友個仔,上兒童節目做入鏡觀眾,上多

原帖由 爽爽 於 14-04-07 發表
我有朋友個仔,上兒童節目做入鏡觀眾,上多幾次,有日有個無記監製打電話比朋友想佢個仔做佢個戲,演某某個 ...
為錢唔得,唔為錢又唔得

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

其實我覺得無所謂

如果係小朋友想, 拍野又係一種學習和體驗

背對白, 聽工作人員指示, 專注力, 說話技巧, etc

都可以有所體驗

若係唔影響學業情況下, 小朋友又有興趣,

我覺得可以試下

侯爵府

畀面勳章 大廚勳章

雖然我不保守,但喺香港真係做唔過,個娛樂圈污煙慞氣,況且e+香港娛樂圈已過了黃金期,就算純以一份職業來睇,都冇乜前途。

洋房

回覆:kingkingtc 的帖子

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

唔評論其他人!個人意見,我同C6都唔會比仔女做童星囉...

男爵府

引用:我以前做間公司請過美心妹妹拍廣告,所以見

原帖由 csc_111 於 14-04-07 發表
我以前做間公司請過美心妹妹拍廣告,所以見過佢同佢媽咪。位小妹妹讀書叻唔叻我就唔知,但佢除咗精靈可愛仲 ...
家教同學業成績都好重要

大宅

我同老公都唔比,
將來唔求佢大富大貴, 只求佢唔好做演藝行業, 無論係model歌手定拍戲拍劇...
當然第時唔到我管, 但我唔希望囉!

另外, 身邊好幾個都小明星(其實唔係好明果d) 比我感覺都係媽媽發星媽夢多
因為太愛曬命

首頁

尾頁

跳至