婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

別墅

次次99在老公面前,都好正常好和睦,仲时不时逗下个孙,叫个孙猪仔前猪仔後!但老公一出门……唔系形同陌路就系黑囗黑面,连个孙都即刻改囗为:你个仔……你个仔……有冇JM有类似情況?

Yakultcat  我99 對我喺c6面前同單獨對我都唔同態度,所以我會避免單獨見99  發表於 14-4-8 20:36

伯爵府

有, 但我未有仔女~

複式洋房

6299都係咁,c6係度好客氣一行開立刻變臉,99就客氣不再換成冷嘲熱諷,62就直情句句哼,哼聲,62連個對個孫都黑面,小朋友講一句鬧一句,欠左佢地咁,自覺好難受

珍珠宮

回覆:99又黑面,唉……

我唔知咁算唔算,老公如果出trip,99即時好似代理人咁,check尼樣check戈樣,仲chok我講野,仲想代老公話事,我通常都唔理佢,話我乜都唔知,有野做,叫佢自己問老公啦!

我覺得99好介意我識老公嘅朋友,同事,佢唔識,咁老實講,有邊個男人出去應酬會帶阿媽架....係都帶老婆架啦!暈....

falalala    發表於 14-4-7 17:33

男爵府

回覆 做個靚太 的帖子

我果件99都係咁, 我識佢唔識的, 佢就好緊張問長問短......真係有病!

大宅

加旋快樂 發表於 14-4-7 13:57
6299都係咁,c6係度好客氣一行開立刻變臉,99就客氣不再換成冷嘲熱諷,62就直情句句哼,哼聲,62連個對個孫 ...
最初我都因為被佢阿媽冇原因黑我面好唔開心……
我記得我c6教我,有咩事都要同佢玩糖痴豆,當佢父母冇到“唔好有眼神接觸”佢話我哋細細個70-80年代啲港產薑屍片教,妳唔好望住它,它就冇妳乎。c6眼裡有我,我眼裡只有c6…兩個成年人抖望到豆雞,其他野望唔到了!最緊要c6識氹返妳,妳會扭下c6氹自己。
咩野未結婚就冇資格係度講野,思想真係好……心態有些霸……噢!

大宅

回覆 吃黃蓮 的帖子

你C6咁明事理就好,弊在好多愚孝仔,乜都以為自己父母啱晒,唔信父母會黑面對新抱!

吃黃蓮  之前我都係在BK板呻到被狂插未婚夫c6愚孝分手,喺善惡到頭終有  發表於 14-4-7 14:39

大宅

引用:+本帖最後由+吃黃蓮+於+14-4-7+14:22+編輯+

原帖由 吃黃蓮 於 14-04-07 發表

最初我都因為被佢阿媽冇原因黑我面好唔開心……
“唔好有眼神接觸”佢話我哋細細個70-80年代啲港產薑屍片教,妳唔好望住它,它就冇妳乎\" 👈👈👈呢個笑死我

大宅

CatCatBB66 發表
於 14-4-7 14:38
“唔好有眼神接觸”佢話我哋細細個70-80年代啲港產薑屍片教,妳唔好望住它,它就冇妳乎\" 👈㈇ ...

我未婚c6還同我講記唔記要唔好甘大力呼吸呀~~妳都要一樣唔好甘上心事事平心靜氣,它就唔會察覺到妳存在我回c6一句我被它嚇到肝懋氣結了好耐啦!
咩野未結婚就冇資格係度講野,思想真係好……心態有些霸……噢!

別墅

大家唔觉咩,即使你当99系僵屍无眼神接觸,99依然会发出任何声音宣泄主权令我地难受!例如大声关门,大声摆碗,大声移下张磴!总系要令新抱知道佢地黑紧面的!!!有冇更好的方法应對?

大宅

我99都成Q日黑面, 最氣頂就係唔知佢嬲mug, 對住女家嘅人同個孫都黑面, 好在老公都幫理不幫親, 我試過問佢"99, 你無嘢呀嗎?唔舒服呀?"...佢估唔到我會直接問後, 之後都少咗無故黑面.....而家仲無見大家2個月呢...

大宅

引用:大家唔觉咩,即使你当99系僵屍无眼神接觸,

原帖由 Perermo 於 14-04-07 發表
大家唔觉咩,即使你当99系僵屍无眼神接觸,99依然会发出任何声音宣泄主权令我地难受!例如大声关门,大声摆 ...
方法一:有本事就搬走

方法二:由今日起比心機刷6299鞋,務求用誠意打動佢地,大家以後和睦相處

複式洋房

回覆 吃黃蓮 的帖子

已經無眼神接觸,可能係命嚟

別墅

回覆 Perermo 的帖子

我99都係咁,喺c6同62面前對我好客氣,佢哋一唔喺度講嘢會有骨同黑面,但對個孫就無嘢

大宅

回覆 Perermo 的帖子

唔好理佢 , 由佢自由發揮 , 佢鍾意大力關門就關門 , 大力劈碗碟都唔好理佢 , 當佢透明 , 帶個仔入房同自己個仔玩到嘻嘻哈哈 ~

別墅

次次為左避开黑面的99,都要推阿B出去行半日!

首頁

尾頁

跳至