跳至

首頁

尾頁

男爵府

係呀, 係摸住面仔食手.

原文章由 esther_fong 於 07-9-13 10:19 發表

係呀,就係依張,但係點解我到依家都係睇到舊相,我已經禁o左shift + F5 都唔得?-(

男爵府

佢咳得幾辛苦架...比佢咳到我心都實埋

其實尋晚我已經 "ee ee or or", 當時我老公同小伸未返我冇特別同佢講, 但係今朝咁嘅環境, 我一早就响樹"bi li ba la"咁話比佢聽...佢都話咁唔病至奇

跟住我出左門口返工, 又忍唔住打比99話比佢知佢個孫又試發燒, 重燒得勁過前晚, 等佢陪我心痛吓:tongue:

原文章由 vf2006 於 07-9-13 10:22 發表

哎呀, 唔怪之得嚴重左啦, 咁佢辛唔辛苦呀, 都好在小伸唔係屋企咋, 不過記得叫彤彤唔好同細佬玩住, 瞓多d :cry:

大宅

原文章由 Creamy_mami 於 07-9-13 10:17 發表
今日冇返學...好在小伸日抖唔响屋企, 如果唔係就大件事
其實彤彤星期二傍晚發燒(只係微燒)就已經即刻帶佢去睇醫生, 尋日都重好地地, 又有返學同埋跳舞, 點知尋晚彤彤跳完舞返去佢麻麻度沖左涼個頭濕立立咁响部冷氣機 ...

彤彤發燒好可憐啊 :cry:
點解要找把風扇吹住個頭呀, 會頭痛架

男爵府

哈哈~ bchiba 你真係勁. bchima 都無比人c, 咁我諗我開part iv 都無事掛.

原文章由 kelvin_wkf 於 07-9-13 10:31 發表
豉油媽係part IV
凱喬媽係part V

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1125139&extra=page%3D1&page=1

伯爵府

原文章由 Creamy_mami 於 07-9-13 10:35 發表

其實尋晚我已經 "ee ee or or", 當時我老公同小伸未返我冇特別同佢講, 但係今朝咁嘅環境, 我一早就响樹"bi li ba la"咁話比佢聽...佢都話咁唔病至奇

跟住我出左門口返工, 又 ...

一見佢哋咳到cc吓, 果刻真係想自己代替佢哋, 唔想佢哋咁辛苦 :-(

男爵府

大家去PART IV 再吹啦.

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1133268&extra=page%3D1

大宅

樂樂媽....我建議你同樂樂轉奶粉喇....
願願個case係....出世食a+.....食左大約三個月...d濕疹開始起(又不致於出水,成日紅點)....之後個親戚都建議我轉奶粉...咁又係到聽d mami講能恩係低敏....咁我就去買左一罐試吓比願願食....佢食左之後d皮膚真係好左好多...依加面仔完全冇事...係d腳仔摺位間中有脫皮.
佢分no.1(初生至6個月) & no.2(6個月至1歲)...願願8個月先開始食no.2......依加食左幾好.....日日有poo poo...不過d poo poo 係超級超級"難聞"...不過願願食就唔係好長肉...但我見有d bb食左都幾頁長肉架!
我都想比願願試日本奶粉....但就唔知食邊隻好!

原文章由 BChiMa 於 07-9-13 10:27 發表
願願媽, 願願係咪食緊能恩低敏奶粉呀, 有無分大仔細仔嫁 樂樂食緊A+1, 成日出濕疹&紅粒粒同埋好熱氣. 唔知轉能恩低敏定邊隻日本奶粉好呢

子爵府

畀面勳章

好可憐嘅彤彤呢, 咁佢e家退左燒未呀? 唔好太擔心, 彤彤有你照顧, 一定好快藥到病除....

原文章由 Creamy_mami 於 07-9-13 10:35 發表

跟住我出左門口返工, 又 ...

子爵府

畀面勳章

蚊豬媽, 我都會試吓放學look過黎, 要見吓你地架....休息多d會好快好的呢!

原文章由 shirleytong28 於 07-9-13 09:35 發表
你乖乖休息 我星期六要見你兩母子架

男爵府

蛋媽, 去part iv 啦.

原文章由 蛋蛋媽 於 07-9-13 11:30 發表
蚊豬媽, 我都會試吓放學look過黎, 要見吓你地架....休息多d會好快好的呢!

首頁

尾頁

跳至