自由講場

跳至

首頁
23456...12

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第一回 DHA勳章 畀面勳章

子爵府

回覆 wingyan008 的帖子

兩間幼稚園收費都唔同,成個天水圍都係長實,遲D英藝又在係天水圍開多幾間幼稚園英藝可以玩灑la!

Chirley    發表於 14-4-8 14:11

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

wingyan008 發表於 14-4-8 13:01
可能大部份學生最後被迫讀英藝,悲
我地果班有好多同學都"被迫"去左交留位費了

大宅

幼稚園只係睇$, 邊可能交個幾歲比佢教

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

shareholder 發表於 14-4-8 13:10
衰在佢用暗標囉, 佢而家開左標, 無得返轉頭, 無可能再同德怡傾, 因為咁樣會俾人話佢枱底交易 ...
佢暗標都証明吾到佢地無枱底交易

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆 littlecarey 的帖子

尋日第一個post, 我已回了, 對英x 呢間學校無好感
記得好耐之前, 呢度有個post, 唔知大家有無印象.
係某太太話, 呢間學校仍將佢已過世的丈夫照片作招來的控訴!
若無記錯, 她的丈夫是外籍人士, 係呢間學校的高層及形象有影響力之人, 而她當時知道, 亦已立即同學校反映了這事, 但學校為生意 , 亦不理會以過世的人作生招牌的指控! 由此可見呢間學校的手法, 目的是為乜!!

InkCartridge  記得呀  發表於 14-4-10 08:54
shin08  呢個post我記得呀!原來係呢間學校!  發表於 14-4-9 08:39
tedghost  link pls?  發表於 14-4-8 19:29
Chirley  我記得個POST!  發表於 14-4-8 14:11

男爵府

回覆:我覺得英藝幼稚園搶人校舍好缺德囉!

落淚除了擔心,更多是對德怡的不捨
這是好學校!

大宅

陪月勳章

好缺德

男爵府

引用:Quote:shareholder+發表於+14-4-8+12:20+對

原帖由 shirleyleung15 於 14-04-08 發表
我係該校家長, 如果長實肯用呢個價租俾德怡, 我真係願意俾貴學費, 都希望德怡可以續辦, 但可惜業主都吾德怡 ...
Agree!

大宅

引用:回覆+littlecarey+的帖子尋日第一個post,+

原帖由 foggyao 於 14-04-08 發表
回覆 littlecarey 的帖子

尋日第一個post, 我已回了, 對英x 呢間學校無好感
尼間學校都好多負面新聞,係bk 都睇唔少,之前元朗果間都有新聞用膠袋笠小朋友頭,所以對佢一直冇好感,依家仲要搶校址同學生,揀直係垃圾辦學團。

男爵府

畀面勳章

做生意賺錢我明白~但人地加雙倍租,你都嫌少???係咪一定要賺到咁盡呢?比返少少良心好嗎?????

大宅

佢話收返哂啲學生,但係一年學費貴成萬幾,佢梗收啦,都要人地肯先得架。而家變相pan人走,身為辦學團體,好無良姐!

子爵府

唔好再講「在商言商」了!
今日英藝可以咁做,他日佢都可以看中其他區,其他幼稚園的校舍,搶人學生!!!
我好擔心,大仔讀的幼稚園,都係天水圍架,又係長實的,仲有大仔以前讀的幼稚園都係,兩間都係好好的學校,好怕英藝食髓知味,又以本傷人,求下D業主大發慈悲,呢個世界D錢係搵唔晒架!!!!!!

希望呢件事,引起其他家長的注意,否則,他朝君體也相同,就後悔莫及了!

大宅

回覆:littlecarey 的帖子

英僞target係B6, 佢管你在網上或報紙唱衰,對佢全完冇影響。我覺得好奇怪,咁大咁多間分校的英僞搞出咁大件事都冇人為佢講好話?

男爵府

又係英X呢間學店,次次新聞都冇好嘢

男爵府

佢地開埋小學, 食正双非條水, 唔排除第時開埋中學

伯爵府

最慘係班小朋友...
明明讀得好好地, 德怡對學生的培育又做得好..
暗標﹖ICAC做野LA....

Kirsten  今朝搵左,無証據can't open the case!!  發表於 14-4-8 16:59

禁止訪問

hashtag影視迷勳章

男爵府

令我記番起上年EK 有一個媽媽話個囡番Kowloon tong Zenith,去洗手間時被另一男同學襲撃,之後學校唔理

侯爵府

牛年勳章 月餅勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

英藝學費4100,仲要話未調整
書薄費3500
如果拎住德怡手冊書薄費有85折
根本就係一心想搞死德怡然後接收晒D學生

mingjan  渣滓  發表於 14-4-8 23:31

首頁
23456...12

尾頁

跳至