興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子王國15週年勳章

個仔兩歲半,好曳,發皮氣,打人,大喊。。。好想教好佢,想去圖書館借嚟睇下學下,有冇咩書係比較實用,值得睇?

禁止訪問

大宅

我的育兒心得勳章

可以試下"亮亮上學去"故事 系列, 同佢講多D

大宅

回覆:klbb2011 的帖子

“管教呀、管教”
"故事、打開兒童成長大門的金鑰匙"

子爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子王國15週年勳章

引用:有一本叫《raising boys》專門教人點教男仔

原帖由 鍾C9 於 14-04-08 發表
有一本叫《raising boys》專門教人點教男仔,作者系steve biddulph,我睇過噶系raising girls~裡面D章節都 ...
呢本之前都有jm推介過,預約左

禁止訪問

男爵府

回覆:有咩書係可以幫助教好孩子?

其實,所有書都得,只要肯睇,每本書也可以有少少input , 禮貌、忍耐、負責任等等

男爵府

BK Milk勳章

引用:回覆 klbb2011 的帖子仲有一本叫《你拿什麽

原帖由 鍾C9 於 14-04-20 發表
回覆 klbb2011 的帖子

仲有一本叫《你拿什麽態度啊》都唔錯,將小朋友噶典型問題分為36種,跟住每種都有對 ...
找不到,有冇相片提供

禁止訪問

大宅

回覆 klbb2011 的帖子

媽媽書單(教養、培養閱讀習慣及其它)

我之前睇過的書,你睇下有冇啱你。

http://lovegerger.mysinablog.com/index.php?op=ViewArticle&articleId=4780382

首頁

尾頁

跳至