跳至

首頁

尾頁

大宅

我諗住今個星期四去健康院,想問有咩需要帶架?
公務員果d入院申請form要帶定嗎?
因公務員好似話可以住二等房呢~~

我都打算係qe 喎~~會唔會隔離床就係你呢~^^~

原文章由 IRIS91 於 07-9-10 23:55 發表
hihi各位媽咪,

我應該也是五月榮升為第二任媽咪,last m是5/8,

現在都沒有什麼不舒服的感覺,我最驚的是有暈車浪的感覺,因為我住元朗,公司在灣仔,坐車都是坐45鐘,如果在車上嘔的話,真是有點不好意思!

而我亦打算在Q ...

大宅

各位:

近日發現自己嗅到怪味,如影印機,報紙味都想作嘔!而且剛剛跟公司講左要去健康院檢查,公司未有feed back比我(不過平時同公司關係好好),但我成日都好緊張!一緊張又無謂口@@

反然星期日在家瞓左成日,完全無嘔吐現象

大宅

嘩!政府排到12月@@你係直接喺qe 檢查?
我喺紅磡健康院檢查,佢地幫我安排喺qe 生,希望唔會等咁耐啦!
我已book 左10月2日去dr. tay c+ 照超聲波!

原文章由 IRIS91 於 07-9-10 23:55 發表
hihi各位媽咪,

現在都沒有什麼不舒服的感覺,我最驚的是有暈車浪的感覺,因為我住元朗,公司在灣仔,坐車都是坐45鐘,如果在車上嘔的話,真是有點不好意思!

而我亦打算在Q ...

伯爵府

好媽媽勳章

原文章由 kkowip 於 07-9-10 11:20 發表
我last M係28/7, 而家亞b有6week喇.:lol:
前幾日去左母嬰健康院, 10月頭會去C+, 到時先會照超聲波. 我已經上網book左威爾斯的oscar, 不過要等佢地覆番有無位

kkowip,

請問你有無"上網book左威爾斯的oscar"的網址呀?
因為我找不到啊!!
謝謝!!

大宅

http://www.fetalmedicine.hk/tr/oscardetails.asp

係咪呢個?

原文章由 tuenmunbb 於 07-9-11 11:07 發表

kkowip,

請問你有無"上網book左威爾斯的oscar"的網址呀?
因為我找不到啊!!
謝謝!!

用戶要求終止服務

好媽媽勳章

我個仔8月頭至9月頭都睇左5次醫生
夜奶...一時時啦,有時佢8pm食完,10pm就訓,我懶懶地唔理佢,由佢4點起身飲奶,不過我老公餵

原文章由 wingandyiu@kiu 於 07-9-11 09:34 發表

嘩..你總勤力...禁快就第二個,
我大囡好多病,8月份都睇左3次e生,傷風,肚痾,發燒,佢又成日扭出街,訓覺又唔定,旭來旭去,好煩....喱家總有時飲夜奶呀,你話激死未 ...

用戶要求終止服務

好媽媽勳章

我上星期去排,都係下午wor!!
但我19/9就第一次返QE
點解你地咁耐???

hihi各位媽咪,

而我亦打算在Q ...

用戶要求終止服務

好媽媽勳章

不如我地統計下各位媽咪既Info

Name  Age Last M 第幾胎 邊度生
B媽-Blue  25 22/7 2 QE

用戶要求終止服務

好媽媽勳章

點解要去威爾斯做oscar??
上年就話平幾百蚊
今年由$950加到$1300
態度又勁差,今年出面個d仲平過佢啦
睇c+佢地會順手同你睇下器官同性別,又可以問下野咁

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

have you guys told your family or friends the good news yet?

大宅

sze0203 27 4/8 1 QE

別墅

多謝sze0203俾呢度個link我呀!!!! e生話我預產期直頭係2008年5月8日呀~~~

ann0805 32 1/8 1 未決定哦

[ 本文章最後由 Ann0805 於 07-9-11 13:57 編輯 ]

大宅

今日同左公司講bingo左,因我係group secretary,所以迫住幾多人需要知下~~我send 左email 通知亞姐叫佢通知其他人,仲叫佢地唔好對我有特別反應算啦~~

經過上次小產的經歷,咩都驚,最驚亞b小氣

大宅

ann0805 32 1/8 1 未決定哦
ruka_shan 28 13/7 1 瑪麗
我們這一家

別墅

原文章由 Ruka_shan 於 07-9-11 14:23 發表
B媽-Blue   25 22/7 2 QE
ann0805 32 1/8 1 瑪麗
wingandyiu@kiu 32 28/7 2 屯門

洋房

原文章由 smileynemo 於 07-9-11 10:39 發表
Just received the call from PWH on OSCAR. They have scheduled my appointment on 29Oct. They also mentioned that PMH also has OSCAR but it's for aged 35 or above. Feel happy as long as one thing has ...

Congrats!
I'll have the test conducted on 26 Oct, just 3 days before yours

洋房

原文章由 B媽-Blue 於 07-9-11 11:10 發表
我個仔8月頭至9月頭都睇左5次醫生
夜奶...一時時啦,有時佢8pm食完,10pm就訓,我懶懶地唔理佢,由佢4點起身飲奶,不過我老公餵

岩岩去你個 blog 睇左一陣,你個囝囝好得意呀:loveliness:

洋房

deleted, sorry:lol:

[ 本文章最後由 KeiKatBB 於 07-9-11 14:59 編輯 ]

洋房

原文章由 B媽-Blue 於 07-9-11 11:16 發表
不如我地統計下各位媽咪既Info

好羨慕你咁後生就生第二個呀~~~~

我今年26,但可唔可以唔 list 埋個age出黎呢?
因為未必個個mama都鍾意架嘛~~~

[ 本文章最後由 KeiKatBB 於 07-9-11 15:07 編輯 ]

洋房

原文章由 B媽-Blue 於 07-9-11 11:20 發表
點解要去威爾斯做oscar??
上年就話平幾百蚊
今年由$950加到$1300
態度又勁差,今年出面個d仲平過佢啦
睇c+佢地會順手同你睇下器官同性別,又可以問下野咁 ...

我聽其他姊妹講,其他醫院 or 診所做既 oscar 數據都係send 去PWH 做分析架,所以只有PWH先可以即日知 result,係唔係呀?

首頁

尾頁

跳至