潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

FennieMan 發表於 14-4-11 09:47
其實英國買應該係最平!我每年返英國,啲朋友都會叫我買!我記得30ml, 大約39英磅

...

係Heathrow airport 是否detaxed? My sis in-law will be right there later this evening.

大宅

回覆 cherry媽咪 的帖子

唔該晒~我都係諗住下個月去英國先買

珍珠宮

減齡達人勳章

引用:Quote:原帖由+kittyhkbb+於+14-04-11+發表

原帖由 mimmywhite 於 14-04-11 發表
唔係好識…點解自己來溝?
其實英國啲SA 教係用一種味噴手碗,耳背,另一種味噴頭髮

珍珠宮

減齡達人勳章

引用:Quote:FennieMan+發表於+14-4-11+09:47+其

原帖由 mum-LCC 於 14-04-11 發表
係Heathrow airport 是否detaxed? My sis in-law will be right there later this evening.
係!

別墅

回覆:JO MALONE香水

Just bought Orange Blossom

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

yikying98 發表於 14-4-10 17:57
PP、harbour city、elements、time square lane crawford、harbour city lane crawford、ifc lane crawford …
而家好多地方都有, 以前佢只擺喺Lane Crawford

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

FennieMan 發表於 14-4-11 09:47
其實英國買應該係最平!我每年返英國,啲朋友都會叫我買!我記得30ml, 大約39英磅

我都覺得係, 由其是喺機場, 100ml約6X磅。

珍珠宮

減齡達人勳章

引用:Quote:FennieMan+發表於+14-4-11+09:47+其

原帖由 DoReMi媽媽 於 14-04-12 發表
我都覺得係, 由其是喺機場, 100ml約6X磅。
係好低㗎!所以每年暑假返英國,加上大減價,我實有張order list 買香水,Aigle rain boots, cath kidston ..........

象牙宮

FennieMan 發表於 14-4-12 15:47
係好低㗎!所以每年暑假返英國,加上大減價,我實有張order list 買香水,Aigle rain boots, cath kidston …
係, 次次經過英國機場返都會買Jo Malone 我而家反而冇喺香港買。

侯爵府

引用:Quote:FennieMan+發表於+14-4-12+15:47+係

原帖由 DoReMi媽媽 於 14-04-12 發表
係, 次次經過英國機場返都會買Jo Malone 我而家反而冇喺香港買。
My sister-in-law just helped me to get 30ml bottle x 2 @Heathrow airport, total px £62. HK Px 75折 approx. Unfortunately English Pear is sold out. Wild Bluebell is good but Peony is not my cup of the tea

侯爵府

引用:Quote:原帖由+DoReMi媽媽+於+14-04-12+發表

原帖由 mum-LCC 於 14-04-12 發表
My sister-in-law just helped me to get 30ml bottle x 2 @Heathrow airport, total px £62. HK Px 75折 ...
New arrival

大宅

引用:Quote:原帖由+mimmywhite+於+14-04-11+發表

原帖由 FennieMan 於 14-04-11 發表
其實英國啲SA 教係用一種味噴手碗,耳背,另一種味噴頭髮
我記得香港SA話過我幾次,唔好噴身體,因為佢地香水好long lasting, 唔需要體溫來揮發,叫我噴響衫。

珍珠宮

減齡達人勳章

引用:Quote:原帖由+FennieMan+於+14-04-11+發表

原帖由 yikying98 於 14-04-13 發表
我記得香港SA話過我幾次,唔好噴身體,因為佢地香水好long lasting, 唔需要體溫來揮發,叫我噴響衫。

...
但英國SA話如果你件喺淺色衫,有機會乾咗後有個香水印,尤其喺白色衫。

複式洋房

引用:Quote:原帖由+yikying98+於+14-04-13+發表

原帖由 FennieMan 於 14-04-13 發表
但英國SA話如果你件喺淺色衫,有機會乾咗後有個香水印,尤其喺白色衫。

...
我在香港都有個sa 教我噴衫,我都有問佢會不會有印,佢話佢地牌子不會。 講真 我都覺佢地的味在衣服都keep 到原本的味道。

男爵府

係咪最細得30ml? 想試吓唔同味先...

大宅

回覆:JO MALONE香水

我見太陽廣場既DFS 都有! ^_^

禁止訪問

引用:回覆 dvdbb2003 的帖子嘩....好貴用開既jm

首頁

尾頁

跳至