嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

男爵府

呀囡而家用緊h牌s碼,size fit但間唔時前面漏尿,同已經換得好密但好似好易好濕想過底咁, 但用p牌 size s 腰岩但好似大包野咁 啲衫pat位扣好後好似頂住晒咁, 咁我應該返轉頭用p牌newborn? 定試下merries nb 呢?聽人講比p牌大塊啲? 有冇人知道呢?Thx! ps. my daughter 2month And 5kg, 中碼bb 唔肥的

別墅

回覆:ohhycar 的帖子

p 牌嘅片片係厚啲,但我覺得佢吸得好啲。
我囡囡而家6kg, 日間用h牌s碼,晚間用p牌m碼。

珍珠宮

回覆:尿片size問題

P係大條d

H唔好用

尿片夾pat

我囡月h,p,m,neipe都爆屎
最後要用goon大王

大宅

育兒性格勳章

我都有試過俾阿B用H,但係我個人覺得H防水功能唔得,同埋佢超"cool"大脾;相反我比較喜歡用白P

男爵府

唔該晒,咁我夜晚用p先,日抖用埋啲h。其實h就快用晒,諗緊買p 牌size s or merries nb..

大宅

Merries S係比P 牌大少少,我個囡都係細粒B., 用左三星期H牌0size後都用成左四包P牌NB, 再轉Merries NB,成四個月至轉S size。P 牌透氣欠佳,易爆屎架。

男爵府

BK Milk勳章

我就鍾意用H牌,吸水快的! 用P牌我女一濕就喊到拆天! 我女用merries 會紅pet pet

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 BK Milk勳章

我女用merries 會少少紅pet pet. 用MOONY同GOON都VERY GOOD. 又薄又乾身, 吸水又好. 夜晚著12HR都無爆. 1日大約用5條片就OK, 抵過用H牌同P牌, 因為吸得少, 要密密換.

男爵府

引用:我女用merries 會少少紅pet pet. 用MOONY同

原帖由 wmkcnw 於 14-04-23 發表
我女用merries 會少少紅pet pet. 用MOONY同GOON都VERY GOOD. 又薄又乾身, 吸水又好. 夜晚著12HR都無爆. 1日 ...
Thx!,咁黎緊熱天我同佢試下呢兩隻先

大宅

我仔由出世都而家15個月大用Merries未漏過,就算尿好多好大包片入而都係乾爽,濕氣會係片ge外面

首頁

尾頁

跳至