夫婦情感

跳至

首頁
23456...10

尾頁

翡翠宮

放手
佢返轉頭都唔好要佢樓主
佢根本'署'心積累....
你好好放過自己啦

複式洋房

回覆:我的故事 - 被小三入侵了婚姻

小三的面書上,上載了他們的生活點滴,女的搬屋,男的去清潔打掃,打點所有傢俬送運。早上說有會開,原來是一早開車去接她,並且買了生果早餐,架車我還有份供的!黑雨警報,每半小時發一個信息給她,男的經常買花到他們的新居,為她家裡潻上色彩及增加生氣!什麼倆口子午飯後拖著手在公園散步談心一個半小時,太多太多他們的甜蜜回憶。我呢?由拍拖至結婚,一支花也沒收過,過去一年只有不斷被人喝罵,數不盡多次無理取鬧,還想著自己是做錯什麼呢?我每天的生活是返工放工回家照顧兒子,需然有99和工人照顧,但也不敢出去約會朋友太多。我已完全沒有了自我,沒有了自信,為的是什麼?

複式洋房

回覆:glorialy 的帖子

錯不在你,為何全怪在自己身上呢!看開一点,努力為自己而活吧!

別墅

樓主,我睇完你個故事!我都覺得心酸。你要冷靜,為左小朋友,要堅强。小朋友唔可以無左媽媽。咁你老公知道你已經清楚佢有小三??你打算放手??

男爵府

加油!

禁止訪問

引用:小三的面書上,上載了他們的生活點滴,女的

大宅

I

大宅

回覆 glorialy 的帖子

者係你生完無耐就一齊,好賤格。
咁你老公知唔知你已經知道左呢件事?

男爵府

glorialy 發表於 14-4-14 23:36
小三的面書上,上載了他們的生活點滴,女的搬屋,男的去清潔打掃,打點所有傢俬送運。早上說有會開,原來是 ...
睇完呢段,我覺得你C6真係好可怕!如果呢個情況下,已經唔係你原唔原諒呢個問題,而係佢仲留唔留既問題

複式洋房

引用:天惘灰灰,疏而不漏。正好用來描述這事情!

原帖由 glorialy 於 14-04-14 發表
天惘灰灰,疏而不漏。正好用來描述這事情!
當我還以為我老公是在台灣工幹,原來他星期日下午以出差為由。3 ...

好恐怖呀mg:" />
你要堅強,頂住呀! 我地一班jm都會支持你

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

小三的面書上,上載了他們的生活點滴,女的搬屋,男的去清潔打掃,打點所有傢俬送運。早上說有會開,原來是 ...

佢地咁公開,點解唔同你離婚?
佢一家想你幫手工作養家?

複式洋房

俾我忍唔到,一次不忠百次不用,我都經歷過婚姻失敗,個仔跟自己~
我明白你既感受,但你一定要撐住,雖然日子難過,但係為左小朋友,無論條路點難行都要撐落去!!!
唔理你會唔會同佢離婚,你都要堅強呀~~
伊個世界冇話冇左邊個唔得

子爵府

上小三facebook爆佢大獲記住cap相,print埋出黎貼響屋企。包佢地乜春戀愛mood都冇晒,當要面對現實時,佢地唔會有安靜既日子。

別墅

你還愛你老公嗎? 如何選擇, 都是你的決定, 我們只是旁聽者.

但換轉是我, 我會帶孩子離婚離開, 無謂再給這個從不善待自己的男人精神虐待, 也會把對方女友的facebook點滴公開給他的父母看, 讓他們知道, 我已盡力, 錯不在我.

為小孩的同時, 也要為自己設想, 女人要愛惜自己, 不要只期望別人疼愛.

單身媽媽也可以過得很快樂, 孩子在你的媽媽的身上是可以感染到她的情緒, 從而對他們日後的人生有着不同的影響.

kato4242  同意,自己既父母相信都唔想自己個女俾人蝦,仲要俾人呃左咁耐,好過份  發表於 14-4-15 13:48

別墅

樓主一早已經將呢件事公告天下, 6299當日已經知道呢件事, 但99唔想佢地離婚, 亦唔想呢件事俾樓主父母知, 當然講得好好聽, 話樓主父母身體唔好, 唔想呢件事令佢地咁擔心影響到身體.

noelching39  你係樓主朋友? 我戥樓主心痛!  發表於 14-4-16 00:49

子爵府

咁對9男女而家想點? 個賤佬點對樓主?

樓主唔係真係呂0比父母知呀, 擺明比人恰到上心口wor!

樓主加油, 點都要佢比錢養你地呀!

大宅

早早離開老公吧.....

水晶宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

pollybell 發表於 14-4-15 13:31
上小三facebook爆佢大獲記住cap相,print埋出黎貼響屋企。包佢地乜春戀愛mood都冇晒,當要面對現實時,佢地 ...
我鍾意你呢句,

尤其係個""春""字....

睇見呢d case都火滾

複式洋房

當晚被揭發此事時, 剛巧99打電話俾我, 99聽到我的聲音在抖震, 問我是否和c6嘈交, 我說沒有, 只是身體不適。之後當我看完在面書記載著他們過去一年充滿愛的回憶後, 99再用手機打電話俾我, 問我是不是有什麼事發生, 雖然我朋友極力阻止我, 叫我不要對99講, 但我真的忍不住說了: 係, 你個仔出面有女人, 他們在2012年12月13日已經開始了關係, 我叫99一定要應承我不可以對c6說。99答應了, 叫我返屋企先再傾。
當晚我回家後, 兩老和c6也在場, 其實我也猜到99一定會問c6, 62對c6說: 你可唔可以將你頭先應承我的事對你老婆講一次. 他說可以... 他說明天早上會跟小三講清楚關係, 因為他還愛我和家庭。他一直垂下頭, 我很質疑他對我的所謂爰?? 如果他真是愛我, 為什麼過去一年要這樣折磨我, 令我不斷受著精神虐待?? 我忍是為了兒子, 不想他在破碎家庭成長!

第一晚我沒出走, 只是在FB寫了我的感受, 之後不停收到朋友的短訊, 私訊慰問。我朋友亦將他們在FB的圖片send俾我, 當我看到小三和他手貼手戴著婚戒寫上訂婚的post, 我忍不住出廳問c6, 我說你地連婚到訂埋, 佢話對戒指唔係佢買的, 係小三買, 越諗越嬲, 我企起身話我想"come"你好耐, 之後我一巴打落去, 佢無還手, 我話你真係好贱格, 唔好喺度扮好男人, 然後佢話佢無話自己係好男人...

falalala  佢根本唔係一個人  發表於 14-4-18 15:44
irenefrankieho  佢根本唔係男人﹗只係一只用下半身思考既動物.  發表於 14-4-15 18:19

大宅

引用:當晚被揭發此事時, 剛巧99打電話俾我, 99聽

原帖由 glorialy 於 14-04-15 發表
當晚被揭發此事時, 剛巧99打電話俾我, 99聽到我的聲音在抖震, 問我是否和c6嘈交, 我說沒有, 只是身體不適。 ...
男人呢d時候, 實話自己係被迫的, 唔好出手, 出手輸晒頭陣。 問下佢想點, 要屋企就即刻斷, 愛其他女人就bye bye, 個仔咪駛旨意見。

irenefrankieho  之但係佢話斷啫, 你唔會知架喎....  發表於 14-4-15 18:38

首頁
23456...10

尾頁

跳至