自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

60歲父661 8賭馬,

[ 本文章最後由 little_kiki 於 07-9-10 10:24 編輯 ]

複式洋房

230在套8樓調 :去左買 調

最近已經有很多因為獨留子女在家而發生意外的事件,為何還有人可以為了賭錢而放下兒子在家?
這位60歲可以做人曾祖父的爸爸!唔識教請你唔好生,唔好以為一定要有仔送終學人生小朋友,生完又唔理!
唔好聽日有報導說你是取綜緩!

點解要我分開來出post,而家有字數上限,好煩?-(

[ 本文章最後由 little_kiki 於 07-9-10 10:25 編輯 ]

男爵府

唉! 又係d呀伯, 可能個呀媽未落得黎

原文章由 little_kiki 於 07-9-10 10:17 發表
獨留子在家 馬迷父被捕

一名3歲男童昨午在旺角家中掟玩具落街險擊中途人,被警員揭發他遭6旬馬迷父親獨留在家,警員事後在附近馬會場外投注站尋獲男童的父親,並以涉嫌疏忽照顧兒童將他拘捕帶扣查,男童則由救護員送院檢驗 ...

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

我睇到都係度諗....又係d阿伯返大陸整左件..阿媽未落黎就冇人理個小朋友

好心啦..咁老重生乜鬼?真係死鬼左個仔都未成年啦..到時邊個take care個仔?真係自私..淨係諗住自己有仔送終就得

伯爵府

畀面勳章

禁止訪問

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

60歲怎樣照顧3歲細老 ?自己都要人照顧啦

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

大宅

原文章由 1928mickey 於 07-9-10 11:08 發表

大宅

呢d咪叫藉口囉,講咩,你估真係win左,佢會將d錢儲起比個仔咩,呢d咁既大話,得佢自己一個人相信架咋,如果佢係拎綜援既,cut左佢就岩喇,呢d咁既人,不知所謂

原文章由 臭八婆 於 07-9-10 10:48 發表
【偉大6旬父親】
為兒子將來前途著想,冒險將3歲兒子獨留
家中,前往馬會買馬,望能一朝發達解決目前經濟,更
望能不用領取綜援自力更生,以獎金投放於兒子日後做醫生
志願,希望學有所成回饋社會,各BK媽咪得知其苦況,於自力食蕉基 ...

伯爵府

自己都搞唔店,仲要累街坊!

大宅

我覺得依家香港好怪誕,點解咁多細路生左出黎都冇人理?
佢地仲慘過o向石頭爆出黎,有父母仲慘過孤兒;
呢班小朋友第時既生活/心理會變成點?

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

阿伯個仔掟玩具落街如果掟中阿伯自己, 真係唔慌有仔送終law

大宅

原文章由 月希 於 07-9-10 10:36 發表
我睇到都係度諗....又係d阿伯返大陸整左件..阿媽未落黎就冇人理個小朋友

好心啦..咁老重生乜鬼?真係死鬼左個仔都未成年啦..到時邊個take care個仔?真係自私..淨係諗住自己有仔送終就得 ...

講得啱....我都覺得呢d阿伯不知所謂

複式洋房

?-( ?-( ?-( ?-( ?-( ?-( ?-( ?-(

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

別墅

生仔係有自由的, 人人有權選擇幾時生仔, 但係如果生左個仔之後要取社會資源, 咁呢個人自私自利 , 無論你以前有幾多豐功偉積, 但今天的你已是風竹殘年, 有乜本事養育個幾歲大的靚仔呢?-( , 只能在物質滿足他吧, 你又能否陪佢踢足球, 打籃球, 踏單車, 游水.....電腦 .......讀書......等等呢, 呀伯, 你又製造左一個炸蛋比社會啦

複式洋房

原文章由 edithedith 於 07-9-10 14:59 發表
生仔係有自由的, 人人有權選擇幾時生仔, 但係如果生左個仔之後要取社會資源, 咁呢個人自私自利 , 無論你以前有幾多豐功偉積, 但今天的你已是風竹殘年, 有乜本事養育個幾歲大的靚仔呢?-( , 只能在物質滿足 ...

大宅

原文章由 little_kiki 於 07-9-10 10:17 發表
獨留子在家 馬迷父被捕

一名3歲男童昨午在旺角家中掟玩具落街險擊中途人,被警員揭發他遭6旬馬迷父親獨留在家,警員事後在附近馬會場外投注站尋獲男童的父親,並以涉嫌疏忽照顧兒童將他拘捕帶扣查,男童則由救護員送院檢驗 ...

首頁

尾頁

跳至