跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

如題,阿仔個頭勁出汗,但個身好少,會唔會同汗線未發育得好有關呢?我阿媽驚阿仔係流淡汗wor......
我 要 舉 起 救 恩 的 杯 、 稱 揚 耶 和 華 的 名 。詩 116:13兒 女 是 耶 和 華 所 賜 的 產 業 . 所 懷 的 胎 、 是 他 所 給 的 賞 賜 。詩 127:3

男爵府

流淡汗 即係乜?

我隻仔都係成頭汗..尤其食奶,同睡覺
不過我見過一次佢流汗流到一滴滴..

複式洋房

my son also sweats a lot on the head, much more than the rest of his body. He always scratches his head. Just been to the pd for his 1yr old vaccination today and he said the sweating is very normal. Don't worry !

伯爵府

因為我個仔呢瞓覺果時個頭仔都流汗流到成張蓆濕晒,個身又冇咩汗,所以咪想知大家d bb會唔會咁。

流淡汗即係好似大人流冷汗咁,d汗唔係喊,係淡嘅,我阿媽驚係阿仔個人虛呀!

我 要 舉 起 救 恩 的 杯 、 稱 揚 耶 和 華 的 名 。詩 116:13兒 女 是 耶 和 華 所 賜 的 產 業 . 所 懷 的 胎 、 是 他 所 給 的 賞 賜 。詩 127:3

別墅

我bb都係咁架 ........ 訓覺時成頭同頸都流汗 , 我覺得對身體無影響的 , 明天到健康院時順便問下先^^
62上星期入黎探佢時 , 用手指點佢D汗黎試 , 不停話佢流淡汗囉 !!! 又叫我試 , 都費事理佢 !!!:tongue:

複式洋房

[
我架仔又係咁,成頭汗,特別係瞓覺同飲奶果陣時,而家d天氣涼涼地,我一唔開風扇,佢就會出汗.其實我本身係覺得無野,小朋友係多汗d架啦.
但我老爷佢地就好緊張,次次出去食飯都話我架仔唔夠營養,虚得滯,我聴完就算啦,但問題係佢地次次食飯都係咁講,佢亞叔仲要係度話我比得太多生果佢食,先搞到佢咁既.我有時真係好唔開心,不過好彩我睇得開,唔會同佢地計較.

複式洋房

我架仔又係咁,成頭汗,特別係瞓覺同飲奶果陣時啦!me too!

原文章由 貪靚媽咪 於 07-9-11 13:11 發表
[
我架仔又係咁,成頭汗,特別係瞓覺同飲奶果陣時,而家d天氣涼涼地,我一唔開風扇,佢就會出汗.其實我本身係覺得無野,小朋友係多汗d架啦.
但我老爷佢地就好緊張,次次出去食飯都話我架仔唔夠營養,虚得滯,我聴完就算啦,但 ...

~恩朗&細B生活點滴~*耶穌愛你*[/url]

伯爵府

原來咁多老人家都覺得係虛汗黎架,真係好煩架,我都有解釋過可能bb多汗姐,但阿爸阿媽日日都叫我試下d汗......

伯爵府

我個囡都係流淡汗....有咩方法呀:-( :-(

大宅

畀面勳章

原文章由 BigPig阿花 於 07-9-11 16:08 發表
原來咁多老人家都覺得係虛汗黎架,真係好煩架,我都有解釋過可能bb多汗姐,但阿爸阿媽日日都叫我試下d汗......

花 ... 之但係如果妳問過(我都問過)咁多媽媽都話BB有咁既情況 唔通所有BB都係一樣體質 都係虛 ?-(我諗唔會掛

大宅

我阿B唔大汗,同我一樣, 不過我以前又聽人講唔流汗唔好 wo ... ?-(?-(?-(

伯爵府

係la,我都相信唔係虛,可能係d老人家以前冇我地而家資訊咁發達,唔知其他bb咩情況姐?-(

原文章由 祈兒 於 07-9-11 17:35 發表

花 ... 之但係如果妳問過(我都問過)咁多媽媽都話BB有咁既情況 唔通所有BB都係一樣體質 都係虛 ?-(我諗唔會掛

大宅

卓澧都係成日一頭汗, 玩~食~瞓都係咁, 個頭成日好似剛剛洗完未抺干咁!!!

男爵府

小朋友既汗腺是成人的5倍, 所以特別容易流汗..唔使擔心.. 我地就注意幫BB保持幹爽,以避免因此而感冒,特別依家天氣轉涼時..

原文章由 PMbb 於 07-9-11 23:26 發表
卓澧都係成日一頭汗, 玩~食~瞓都係咁, 個頭成日好似剛剛洗完未抺干咁!!!
親子王國以外之連結已被刪除

洋房

我個b 又係, 亞媽一日同佢沖三次涼. 但依然係好 "濕". 因為唔停. 瞓覺冚多少少被都濕哂.

首頁

尾頁

跳至