夫婦情感

跳至

首頁
12345...16

尾頁

伯爵府

引用:Quote:原帖由+no_ching+於+14-04-10+發表報

原帖由 ahmiu1120 於 14-04-10 發表
因為有次年初一俾佢打,報過警。只係想有人保護自己。我爸爸都趕黎睇我。幾個警察上黎我家。

自從嗰次之後 ...
同佢一齊就真係shame喇廢話一大堆!我地撐你架!報警啦!呢個男人完全唔值得你繼續姑息佢!小朋友知道爸爸打媽媽都唔會開心!唔好再忍喇

男爵府

回覆:mini1204 的帖子

我仔仲細,4歲幾,佢未知誰對誰錯

男爵府

引用:call+999

原帖由 esmehouse 於 14-04-10 發表
call 999
多謝,但我兩頭難。

一報警,佢會死返去男家。我既細路成長階段 就冇左個爸爸。

smartbaby01  重要咩,冇咗個咁o既爸爸係收穫,唔係損失  發表於 14-4-27 14:52
cindyleung0728    發表於 14-4-12 13:15
zhhy  Who needs this kind of "father"?  發表於 14-4-11 22:23
geinammama  成長中無爸爸, 好過童年有暴力陰影呀~咁樣會令佢心理有大影响, 仲累左佢  發表於 14-4-11 14:41
falalala  冇左呢個爸爸會係損失?你就真係週身損喇  發表於 14-4-11 12:44
Sunnn  冇爸爸並不損失 難道 你想你仔日後都拳頭解決問題?  發表於 14-4-11 01:18

男爵府

回覆:premum2006 的帖子

=_=

係,佢係想打走我。走完後,例牌話離婚。

男爵府

回覆:chriswanwan 的帖子

佢既行為超錯,無何否認。

聽日,我會同細路講架喇。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

ahmiu1120 發表於 14-4-10 23:51
多謝,但我兩頭難。

一報警,佢會死返去男家。我既細路成長階段 就冇左個爸爸。
但點忍呀
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

男爵府

回覆:pandamofu 的帖子

多謝妳見解。

大宅

回覆:岩岩又俾佢打~~~

下 4歲幾乜都知啦 我大仔都4歲幾 爸爸鬧我都知唔岩啦
何況打媽咪!
我同老公嘈交佢都識話唔好嘈 媽咪唔開心
你老公打你呀 報警啦 走咪走囉 做老婆比老公打喎 第時你仔學老豆打你點算呀!? 冇老豆都好過佢第時同你老公而家咁 大個打老婆呀 佢老婆就真係報警拉你個仔呀!

禁止訪問

男爵府

回覆:carrie_1102 的帖子

其實我都覺得奶奶既係歪理。

以為我有心,年初一報警拉佢個仔咁。事實係佢個仔唔打人,人地就唔會報警啦。

而家攪到我,又要俾人打,又要捱,但又唔報得警。

男爵府

回覆:esmehouse 的帖子

=_=

唉。。。。佢見我拎住手機,佢向我噴左幾次口水(代表:睇唔起我)。又以為我拎手機報警,佢又想衝埋黎打我架。

我話睇新聞咋。佢咪繼續鬧。

都唔想理佢,佢去左訓。

大宅

小朋友係甘嘅環境成長下有陰影,比起單身成長情況更差,分開左,試下攞小朋友嘅撫養權,佢甘暴力,個官未必判比佢,難道你覺得小朋友係暴力成長好過單身成長?

smartbaby01  Agree,哩D個案,好大機會由媽媽取得撫樣權……  發表於 14-4-27 14:54

大宅

引用:我仔仲細,4歲幾,佢未知誰對誰錯

原帖由 ahmiu1120 於 14-04-10 發表
我仔仲細,4歲幾,佢未知誰對誰錯
4歲幾係已經識分對錯。同埋main point係出手打人就已經係錯個個,就算本身問題係邊一方都好。要令小朋友明白,暴力係解決唔到問題。重有,你唔係生出黎俾個老公打架,報警啦!你諗下如果你有個女同你一樣處境,你會想個女點做?

複式洋房

點解唔返娘家,甘打發仲得了既。

複式洋房

樓主,你經常認為離開了,就等於小朋友成長沒有爸爸!
你個心很好,一直想小朋友係一個有爸爸媽媽的家庭成長,但你同你c6的關係跟本就不健康!
一個不健康,不快樂的家庭,是不會讓小孩有好的成長!家長是小孩的榜樣,我相信你也不想你的小孩學會打人,加上,你的小朋友都大了,4歲多很多事都懂了!

smartbaby01  同意,分分鐘小朋友都想爸爸離開,只不過唔識講/唔敢講……  發表於 14-4-27 14:58

男爵府

回覆:sushisu 的帖子

你仔仔真叻仔,識為媽媽講說話。

我仔一定唔敢講。因仔仔知道一開口撐媽媽,老豆實話佢識乜野,慣性好大力打佢pat。

我仔只敢旁觀。

男爵府

回覆:恩庭寶貝 的帖子

都唔知係咪麻木。

有feeling,被打,知道hurt,傷心又傷身。頭先有扯我頸,原來頸紅左一撻。腳又撞到,小腿甩皮,“魚左”。

禁止訪問

引用:你仔仔真叻仔,識為媽媽講說話。我仔一定唔

複式洋房

引用:你仔仔真叻仔,識為媽媽講說話。我仔一定唔

原帖由 ahmiu1120 於 14-04-11 發表
你仔仔真叻仔,識為媽媽講說話。

我仔一定唔敢講。因仔仔知道一開口撐媽媽,老豆實話佢識乜野,慣性好大力 ...
樓主,多口問句,你精神有沒有問題?
佢連小朋友講句幫媽咪的說話都打,佢跟本就唔愛你同個仔!
你重留係到做咩?

男爵府

回覆:YL61 的帖子

坦白講,本應今個暑假一家返男家。我都冇去4年了。

頭先,打完我,佢仲同仔講:“唔好意思,亞仔。爸爸自己一個返去。係咁。”

我有返工,姐姐幫手揍住2個(一仔,一囡)。但完全唔知單親生活會點。可能搬返娘家,唔請姐姐,自己揍返。

首頁
12345...16

尾頁

跳至