自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

每日撘車又好,行街又好,一定有一個低頭族喺附近,我想問,如果有一次,你唔小心,佢又揸唔實個電話,之後撞跌咗個電話落地,嚗咗個 mon ,你認為邊個負責?

珍珠宮

回覆:低頭族,好奇一問?

我c6有次落車,行緊去轉車,個日冇戴錶拎個電話出黎睇時間(唔係拎出黎玩既低頭族),有個四,五十歲女人係佢後面跑,撞到我c6,成個電話飛落地,佢叫住個女人,個女人回頭望一望佢,一句道歉都冇就走左,個電話花晒,可以點?唔通報警拉佢,當自己唔好彩囉。

琥珀宮

畀面勳章

撞到人果個, 如果唔係, 個電話未必會跌

大宅

我c6有次撘地鐵當睇戲
我c6係後面行緊,距離大約有六步到.......
見到有個大陸落黎既女仔(因為講普通話)一路行落樓梯一路低頭玩手機,我c6當時已經心諗「睇你幾時仆落樓梯跌爆埋個mon
點知呢,後面有個男人落樓梯落得比較快經過個女仔(經過果時距離差5cm,全程冇掂過),個女仔差幾級就落到地面,唔知個女仔係俾個男人嚇左一嚇定自己冇睇路kick左一kick!成個人櫈patpat咁櫈左落地面跌埋部電話~之後個女仔自己發癲係到大嗌「神經病!!!是誰撞到我害我跌到手機mon都散了呀!!!」
之後經過佢個男人自然反應八卦拎轉頭望一望發生咩事就急步閃左去。
我c6一路落樓梯一邊心諗「下?咁都俾我開口中?
之後經過個女仔望到佢部電話跌左好金爆哂mon

falalala    發表於 14-4-11 12:14
紅豆B  思想是有力量的  發表於 14-4-11 11:06

禁止訪問

BK Milk勳章

引用:我c6有次撘地鐵當睇戲我c6係後面行緊,距離

大宅

梗係低頭族自己負責 我好怕d低頭族, 一邊行一邊㩒, 又唔睇路, 成日想撞埋黎咁

Lovebiancaso  X2  發表於 14-4-11 01:57

伯爵府

引用:梗係低頭族自己負責+我好怕d低頭族,+一邊

原帖由 Lazybb 於 14-04-11 發表
梗係低頭族自己負責 我好怕d低頭族, 一邊行一邊㩒, 又唔睇路, 成日想撞埋黎咁

...
我都覺得,其實我都好唔明d低頭族,我見佢地好多時係睇新聞、相、fb 呢d唔係好緊要姐,唔洗一路行,一路睇;最憎嗰d,成街人,但行行下會無端端停喺度,大佬冇人估到你會停低,撞到你都唔知話唔話你

寶石宮

2024年龍年勳章

引用:梗係低頭族自己負責 我好怕d低頭族, 一邊

原帖由 Lazybb 於 14-04-11 發表

...

幸福可以好簡單

珍珠宮

低頭族

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

自己負責囉

公爵府

好媽媽勳章

梗係低頭族啦, 要睇/玩/甩/啜/聞電話企埋一邊丫, 行出路中心把鬼咩~
最怕啲玩住電話, 行行下會忽然停步, 大佬有時人多真係收唔切制。如果後面係老人家, 或者著高跟鞋靚女, 真係分分鐘會跌親。

濛查查  Agree  發表於 14-4-11 11:28

大宅

我試過係火車企埋一邊禁電話。。比個b6 落車一野撞埋黎,個電話飛左落地,當時架車唔多人,大把位行,而我係企埋一邊不過冇爆mon..佢望一眼我就走左去

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我唔會一路行一路睇不過有時等過馬路會望。果日等過馬路,後面個女人繞過我衝紅燈,差d攪到我一部機飛落地,最重要係前面成攤餐廳哨水,我估我唔會執lor好彩拎得實咋

禁止訪問

BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 Lazybb 於 14-04-11 發表梗係

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+Lazybb+於+14-04-11+發表梗係

原帖由 濛查查 於 14-04-11 發表
我都覺得,其實我都好唔明d低頭族,我見佢地好多時係睇新聞、相、fb 呢d唔係好緊要姐,唔洗一路行,一路睇 ...
金鐘返工時間,慢慢行慢慢睇

首頁

尾頁

跳至