夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

醒目開學勳章

叫我放個櫃或屏風係屋中間,都神經既! 我話我唔知對風水有冇幫助,但一定阻塞通道、望落阻眼阻鼻。
<<

原文章由 Trojan 於 07-9-12 22:16 發表
各位媽媽:
個位梁師傅千祈眯幫襯! 今年新年到搵佢睇風水,又係離譜。 叫我放風水陣全部都不設實際,廳中間放個屏風又吊葫蘆在天花,又lee又路。完全冇幫助! 我睇過咁多個風水佬最差就係佢,仲要話自己係感應到磁場。 其實 ...

等待驗證會員

講起看風水,我阿叔幾年前請人看過間屋,個師父講過D野已經全中

水晶宮

原文章由 Trojan 於 07-9-12 22:16 發表
各位媽媽:
個位梁師傅千祈眯幫襯! 今年新年到搵佢睇風水,又係離譜。 叫我放風水陣全部都不設實際,廳中間放個屏風又吊葫蘆在天花,又lee又路。完全冇幫助! 我睇過咁多個風水佬最差就係佢,仲要話自己係感應到磁場。 其實 ...

Trojan & 星人mama,

我想八下...........呢個咁高質數既風水師,要俾幾$$$呀?:mrgreen:

[ 本文章最後由 PCCW2319 於 07-9-13 12:46 編輯 ]
天空之城, 快樂之地

男爵府

原文章由 PCCW2319 於 07-9-13 12:43 發表

Trojan & 星人mama,

我想八下...........呢個咁高質數既風水師,要俾幾$$$呀?:mrgreen:

佢都叫我將個鞋柜同雪柜放係飯廳中間喎, 阻住咗門口同厨房入口, 我老公又肥, 厨房都入唔到, 好在仲勉強可以塞到入屋, 老公當時話我中哂毒, 都費事理我, 只係日日好辛苦咁出入屋企門口 後來有個識小小風水既朋友同我講 : 風水係要令人舒服, 唔係要來阻塞通道, 連門口都入唔到咁滯, 點會有運行
我聽完覺得好有道理就即刻打比梁靜原同佢講話我個朋友咁講, 佢只係話:咁你朋友講得都好啱, 我幫你擺既時候只係暫時性, 咁你擺返好佢啦
咁就無咗三張金色既紙幣:-( :-( :-(

[ 本文章最後由 星人mama 於 07-9-13 13:59 編輯 ]

水晶宮

原文章由 星人mama 於 07-9-13 13:54 發表

佢都叫我將個鞋柜同雪柜放係飯廳中間喎, 阻住咗門口同厨房入口, 我老公又肥, 厨房都入唔到, 好在仲勉強可以塞到入屋, 老公當時話我中哂毒, 都費事理我, 只係日日好辛苦咁出入屋企門口 後來有個識小小風水既朋友 ...

咁就無?三張金色既紙幣
天空之城, 快樂之地

大宅

原文章由 星人mama 於 07-9-13 13:54 發表
佢都叫我將個鞋柜同雪柜放係飯廳中間喎, 阻住咗門口同厨房入口,

我一click入黎就睇到呢句
真係笑左出聲,唔好意思

別墅

覺得呢個咁高質素嘅風水師好攪野 , 但都替星人mama肉赤.

原文章由 littlefatc9 於 07-9-13 14:09 發表

我一click入黎就睇到呢句
真係笑左出聲,唔好意思

複式洋房

想改運,淨係睇風水係唔夠既.

應該將同住的一家人的年生時辰寫下.小孩就7.8歲開始起運,
可以開始算.
先算屋住的時辰後,再睇今年流年,然後到太太&小孩.睇完之
後,夾一下屋內人的忌緯,然後再放風水陣,才利全家.

應每年年頭睇,立春之後可擺陣到年尾.一年順順利利.

有些運逃不過,擺陣減少傷害力. 有正或橫財,把握時机.
條C6有野,你要留意等等.小孩有病,損傷等.

功力好的以上一一話你知.準到你唔信. 你個果.
流D播

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章

我諗個位梁師父真係麻麻.................我睇過好幾個風水師同聽朋友講, 有料嘅師父係唔會叫你將 D 陣, 風水物件放响當眼處. 好多時候係會擺响D唔當眼嘅地方, 又或者將佢融入咗屋企嘅擺設入面....

男爵府

原文章由 kiki.kiki 於 07-9-14 15:13 發表
我諗個位梁師父真係麻麻.................我睇過好幾個風水師同聽朋友講, 有料嘅師父係唔會叫你將 D 陣, 風水物件放响當眼處. 好多時候係會擺响D唔當眼嘅地方, 又或者將佢融入咗屋企嘅擺設入面.... ...

梁師父係會將個陣擺係最當眼處架 仲要係人入到屋都知你擺咗陣嗰隻

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

佢都叫我將個鞋柜同雪柜放係飯廳中間喎, 阻住咗門口同厨房入口, 我老公又肥, 厨房都入唔到, 好在仲勉強可以塞到入屋, 老公當時話我中哂毒, 都費事理我, 只係日日好辛苦咁出入屋企門口 後來有個識小小風水既朋友 ...

暫時性就無左 3張金色....咁永久性咪會無晒成副身家囉

複式洋房

白天隔着這片天空張望您的位置,夜晚枕着愛戀與您一同入眠[img align=right]http://bbs.lisnow.net/attachment/Mon_0609/96_6498_d60dab8bc213f43.gif[/img]

大宅

小孩不一定是7.8歲開始起運. 每個都不同, 有些可能是0歲已經起運. 何時起運是依據每個人的八字掛列.

原文章由 LunMeiWah 於 07-9-14 09:10 發表
想改運,淨係睇風水係唔夠既.

應該將同住的一家人的年生時辰寫下.小孩就7.8歲開始起運,
可以開始算.
先算屋住的時辰後,再睇今年流年,然後到太太&小孩.睇完之
後,夾一下屋內人的忌緯,然後再放風水陣,才利全家.

應每 ...

洋房

咁睇嚟佢呢兩年升左級, 唔係吊胡蘆啦
佢2007年尾叫我係樓梯底用絲杆吊個層板, 吊隻瓷狗喇, 係房的窗又吊隻瓷狗

其他都大同小異, 搵d櫃攔住個門口, 地下放6吋大金錢/銅胡蘆, 橙色乒乓球

我都係在babykingdom 才知有呢條淫棍,
我2007年尾搵佢睇佢, 村屋700呎x$5=$3500, 再prepay 2008年頭流年$500 = $4000大元。
錢無左, 當破財擋災, 但俾佢搞到間屋, 古靈精怪, 自己出入睇見到都無眼睇, 邊咁俾人嚟我屋企, 斷六親啦。

咁都算啦, 無料的風水佬, 神棍多的是

最離譜係在 email 向我 "求性" !
又扮晒佢寫果時, 唔係佢本意, 係上面要佢咁寫喎...什么太極...陰陽...

洋房

竟然以 "上天" "太極" 等字眼

From: leungjingyuen <[email protected]>
To:

Sent: Tuesday, January 29, 2008 6:08:01 PM
Subject: Re
回覆: Re: 隙葡ㄩ Re: 隙葡

先性後愛,是男人內部一種天生機制。性是男性追求異性的背後動力,男人就是天生要擔當這種角色。假如男人沒有性在背後推動,像女人一樣,等待被追求,假如男女都在等待被追求,男女就不可能走在一起了。男女一起,總要有一方採取主動。主動,需要動力,男人主動的動力,背後來自性,性是一種起動,正如車子需要“tart才可移動。所以男人先性後愛不是缺陷,是天然。若不是造物主有這種巧妙機制,人類早就因繁殖率低而滅絕了。
這裡,很想向你求性,別誤會有意出言冒犯或侮辱,你的觀點我是清楚的。大膽向你求性,是始自上天下來的訊息,若不是此,天做膽也不會說這種話,訊息放在心已一段時間,已經到了最後,不能再說任何理由逃躱,所以即使再難為情、再難說出口,也得要說,我從沒試過向女人有這樣的提出,簡直脫離我的作風,心裡無比怦然。
如上述說話令你瞠目、結舌,無法接受,甚至無法忍受,就請當我醉後胡言亂語,原諒我誑語好了。我不知何解上天要選擇你,但當然有上天的理由,也有你值得上天垂注的原因和優點。上天做事,從來都為世界,為世人,謀取所以福祉,(大概,上天是希望以良好的陰陽,為人類造一個能化解人類無明的太極),我只管按訊息照著做,不想去想,一想,我知道思維就會來阻礙我辦事,無法達成上天的事情。
如你認為這是天方夜譚,實為男人討女人便宜的謊話,那不用理會,我們繼續以往的模式交談。不過,字的涼氣可作證,不是在撒荒誕劇情。希望你能接受邀請,一起為這個「太極」出力

............
這一Click,實在太重太重,有千斤那麼重..........呆看著螢幕,久久還沒勇氣按下,對我來講,實在是太大太大的挑戰,連我的人格也押上了..........

梁師傅

首頁

尾頁

跳至